0

turunç reçeli yapımı oldukça zor olan ancak güzel yapıldığında oldukça lezzetli oaln bir reçeldir. turunç reçeli yapmak için gerekli olan malzemeler 15 tane turunç bir buçuk kilogram şeker ve limon suyu.
öncelikle turunç ları güzelce yıkıyoruz ve yıkamış olduğunuz kuşları rendenin ince tarafı ile iyice rendeliyoruz. rendeleme işlenen suçların beyaz kısımları ortaya çıkana kadar devam edecek. bu aşamada beyazlarını fazla rendelememeye dikkat edin.turunçlar rendeledikten sonra aynı portakal soyar gibi 4 ya da daha fazla parçaya ayırıyoruz ve içlerini çıkartıyoruz. parçalara ayırmış olduğumuz kabukları 15 dakika kadar haşlıyoruz. haşladıktan sonra 3 gün boyunca haşlanan suda bekletiyoruz ve bu suyu birkaç saatte bir değiştirerek tatlanmasını sağlıyoruz.
3 günün sonunda ise turunç ları rulo şeklinde kıvırarak kalın bir yorgan iğnesi yardımıyla ipliklere diziyoruz. ardından geniş bir tencereye alarak üzerine bir buçuk kilogram kadar şekeri gezdiriyoruz ve birkaç saat bu şekilde bekletiyoruz. en son olarak turunç ların üstünü geçene kadar su koyuyoruz.bir saat kadar reçeli pişirdikten sonra ocaktan almaya yakın içerisine limon suyu ekleyerek biraz daha kaynatıyoruz ve altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.soğuduktan sonra cam kavanozlara paylaştırarak ağızlarını sıkıca kapatıyoruz ve kaldırıyoruz.

0

20adet turunc,iki kilo şeker,bir limon suyu iki su bardağı su.turunçların üzerleri rendelenir asidi çıksın diye, sonra dört dilime bölünüp kabukları alınıp içindeki beyaz kısmını hafifçe alınır. sonra rulo sarılıp ipe geçirilir , bütün turuncular bu
şekilde yapilir kaynar suda beş dakika pişirin süzün ,ikinciye aynı işlem uygulanır fakat bir yemek kaşığı şeker koyup kaynatınki asidi çıksın acı olmasın. bu işlemler bitince turunckarin üzerine şeker dökülüp iki su bardağı su eklenip pişirilir bu pişirme işlemi bir saat sürer kıvam alınca limon suyunu ilave edin beş dakika kaynatıp söndürün ilk sıcağı çıkınca kavanozlara boşaltıp sıkıca kapatıp ,yemeğe hazır hale getirilir.

0

turunç reçeli tarifi şöyledir;
malzemeleri şunlardır;
20 tane turunç
2 kilo şeker
bir limon suyu
2 su bardağı su
hazırlanışı ise;
turunçlar rendelenip beyaz kısmı alınır. rulo yapıp ipe dizilir .sonra kaynar suda 5 dakika kaynatılır. süzülüp ikincisi kaynatılır ve bir çorba kaşığı şeker dökülüp beş dakika daha kaynatıp süzün.sonra üzerine şeker serptikten sonra su konulur ve kısık ateşte 1 saat kadar kaynatılır. reçelin kıvamı olunca da ocaktan alınır ve kavanozlara konulur.