0

ben sık sık kahve içen birisi olmadığım için kahve yapmıyorum. ancak yapacak olursamda köpüklü kahve yapmayı beceremezdim herhalde ben genellikle nescafe içmeyi tercih ediyorum.

1

evet eğer açık kahve kullanıyorsak çok güzel köpüklü kahveler yapabilirim. ancak biz burada çifte kavrulmuş koyu kahve kötü kullandığımız için bu kahve türünde kesinlikle köpük oluşmuyor. yani ne kadar uğraşırsanız uğraşın 1 gram bile köpük elde edemezsiniz. ama açık kahve yaparken kısık ateşte sadece başla biraz karıştırarak ardından ara ara sadece üst kısımlarından aşağıya ve yukarıya doğru hareketler ettirerek kaşığı rahatlıkla köpük oluşturulabiliyor. çok fazla karıştırmak oluşan köpükleri yok edebilir. köpükleri fincanlara ayırdıktan sonra kalan kahveyi telvesi dibine çökmesin diye iyice karıştırıp sonra da güzelce kaynattıktan sonra kalanını fincanlara pay ettiğim zaman gerçekten çok güzel köpüklü kahveler yapılmış oluyor. ama ben genel anlamda dediğim gibi zaten sürekli çifte kavrulmuş kahve tükettiğim için artık köpüklü kahve çok hoşuma gitmiyor. fazla kavrulmamış açık renkteki kahveleri de çok tatsız buluyorum. o yüzden bizim buralarda köpüksüz kahve yaptınız diye asla eleştirilmez çünkü zaten köpüklü kahve yapmak pekte mümkün olmuyor. örneğin beni istemeye gelseler asla köpüklü kahve yapmak için uğraşmam. köpüksüz ,bol kaynatılmış ,acı ve süvari kahveler yapıp dağıtırım kesin.

0

köpüklü kahve bazen yapabiliyorum, bazen yapamıyorum. gerçekten de arada bir köpürüyor arada bir köpürmüyor vesa evime gelen misafirler kahvesi istediğinde neden size misafir olduğunda köpüklü yapamıyorum ama misafir yokken gerçekten de bol bir köpüklü yapıyorum. onun nedenini gerçekten anlamış değilim. biraz çok komiğime gidiyor yani bu olay benim. :))

0

ben çok güzel türk kahvesi yaparım önce kahvenin kaynamasını beklerim. kahve kaynarken köpüklerini alıp fincanlara koyarım daha sonra kahveyi kaynatırım ve bütün kopuklerini fincanlara koyarım. hepsine eşit eşit bol köpük koyarım ve çok güzel olur üstüne de tekrar kaynattığım kahveyi koyunca bol köpüklü bir kahve çıkıyor ortaya.