2

kahve yaparken bol köpüklü olsun istiyorum ama olmuyor neden?

acaba kahveyi çok mu koymak gerekli ?

11 cevap
0

kahve yaparken köpürmesi için daha çok şeker ve kahveyi koyduktan sonra iyice karıştırılır ve kısık ateşte hiçbir şekilde karıştırılmaması gerekir daha sonra.eğer ki karıştırıyor sanız sürekli o zaman zaten köpüğü gider ve hiçbir şekilde köpüklü olmaz o yüzden olmuyordur zaten. böyle püf noktalarına dikkat edilmeli ki en azından köpüklü bir şekilde kahve içebilirsiniz.

0

bunca yıldır kahve yaparım, herkes tarafından da beğenilir. ama bazen olmadı mı olmuyor. bunda kahvenin etkisi de oldukça fazla.

1

kahveyi soğuk suyla yap ocaktayken karıştırıp durma, kaynamasına yakın üstündeki telveyi kaşıkla al fincana doldur

1

kahveyi yaparken öncellikle cezveye soğuk su döküceksiniz. sonra yarım yemek kaşığı kahveyi, ayrıca ne kadar şeker isterseniz cezveye döküyoruz.sonra yavaş yavaş karıştırıyoruz. yavaş ,yavaş kahve taşmaya yakın, ocağı kapatıp servis ediyoruz. alın size bol köpüklü kahve.afiyet olsun

1

merhaba bu sorduğunu türk kahvesini seven biri olarak seve seve cevaplamak istiyorum öncelikle püf noktası tüm malzemeleri koy 1 tatlı kaşığı kahve 3 küp şeker ve buz gibi bir suyla türk kahvesini yap ve en kısık ateşte pişir köpüğe inanamayacaksın :)

1

evet, mutlaka soğuk su tercih edilmelidir ayrıca.

0

içine tükürebilirsin. :) böğkk

valla en köpüklü kahve kahve makinelerinde oluyor. öncelikle makine kullanmanı tavsiye ederim. ama usulüne uygun yapmak isterseniz kısık ateşte pişmeli kesinlikle. her fincan için bir tatlı kaşığı kahve konulmalı. karışımı hazırlarken karıştırılmalı, daha sonra pişerken karıştırılmamalıdır. köpük oluştukça fincanlara alınabilir köpükler. en son da kaynama noktasına gelen kahve üzerlerine dökülür. ama köpüğü önceden almaksızın da fincanlara paylaştırabilirsiniz kahveyi. bu durumda kesinlikle kahvenin kaynamasına izin vermemelisiniz. kahve kaynarsa köpük kaybolur. cezvenin ortası göbeklenip kenarlarda kaynama emaresi görüldüğünde ocaktan alınmalıdır.

1

kahveyi soğuk suda yavaş pisirmen gerekir

1

eğer kahve sütlü ise sütü çok koyuyorsan ondan olabiir ya da biraz daha kaynatman gerekebilir.

1

kahveyi soğuk suya konulursa ve kısık ateşte pişerse bol köpüklü olur

2

yapmayı bilmiyorsun . kahve yaparken ocaga koymadan önce karıştır sonra hiç karıştırma oluşuyor köpük zaten