0

öncelikle bu korkunun sebebine bakmak gerekiyor, neden karanlıktan korkuyor kişi ? bu sorunun cevabına bağlı olarak bir çözüm yolu bulunabilir. zifiri karanlıktan bazı insanlar çok korkar mesela bunu cesaret ile alakalı olduğu düşüncesinde değilim. küçüklükte yaşadığı bir olayın bilinç altına yer etmesi sonucu bundan kaynaklı bir problem olabilir. bu tür durumlarda eğer iş ciddi boyutlardaysa psikolog eşliğin de 2-3 seans içinde belirli bir seviye de bu korkusunu yenmeye başlayabilir kişi. çocukluğuna kadar inilebilen tedavi yöntemleri bulunmaktadır. korkunun temelinde ne olduğu saptandıktan sonra buna uygun tedavi yöntemleri uygulanır ve beli bir düzeyde artık kişinin karanlık korkusu yavaş yavaş sona ermeye başlar.

0

yani karanlık korkusunu cesaretin toplayıp o şekil yenebilirsin. yani bu konuda gerçekten kendine güvenmen lazım ama ben de karanlığı seven bir insanım aydınlığı sevmiyorum. çünkü ben karanlıkta kalınca düşüncelerim daha mantıklı oluyor ama gündüz gerçekten bana çok sıkıcı geliyor. ben sessizliği sevdiğimden dolayı da olabilir ama dediğim gibi her zaman cesaretli ol kendimi yeneceksin ve kendine savaşarak bu korkuyu yenebilirsin. diğer türlü hiçbir şekilde yenemezsin. güçlü olacaksın anlayacağın. zaten eğer güçsüz olursan her seferinde karanlıktan korkarsın sanki böyle aydınliktaymış gibi yaparsan en azında karanlıkta olmadığını anlarsın.

0

karanlık korkusu bazı insanlar da oldukça ürkütücü gelebiliyor. fakat gördüğüm kadarıyla bazen karanlıkta dahi uyuyamadıklarını görüyorum. bunun için aslında kendi içerisinde bazı sorunlar yaşamıştır. geçmişinde yaşanan bazı olaylardan kaynaklandığını ve bunu bir an önce yenmesi gerektiğini düşünüyorum.