0

benim bir arkadaşım göstermişti çay demleme sanatını. ben de sizlere anlatim. güzel bir çay demlemek istiyorsan deme başta biraz su koyup onu ısıtmaya başlayacaksın. su kaynadığında yukarıdaki dem de kaynadığı için çay yumuşamış olacak ve o sırada kaynar suyu boşaltıp 10 dakika bekleyeceksin. ondan sonra mükemmel bir çay içebilirsin.

0

iyi çay demle bilmek için gerçekten biraz bazı püf noktaları bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. üst taraftaki içine çay koyduğumuz demlik oldukça önemli bir faktör olduğunu görebilirsiniz. suyu koyduktan sonra kaynamaya bırakıyoruz ve o demlik biraz olsun ısınmış oluyor tabii ki. daha sonra içerisinde çay yapabilmek için üst demliği alıyoruz ve içerisinde attığımız çay yanabilir ve ağzımıza acı bir tat verilebilir. bu yüzden içtiğiniz çaydan oldukça pek zevk almayacaksınız ve tekrardan demlemenin gerektiğini düşünüyorum. eğer bu şekilde çay demlenirse her defasında acı tat ağzınıza gelir. gerçekten bazen dışarıda içtiğimiz çaylar o kadar mükemmel oluyor ki demek ki bu yöntemi hiçbir zaman aksatmadan yapıyorlar. eğer onlar da acı bir çay demleseler gerçekten müşteri kaybedeceklerini düşünüyorum. bu yüzden çok dikkat edilmesi gereken kurallardan biri de budur.

0

vallahi çay deyince bu arada çok severim. çayın çok güzel olması için suyu çok çok kaynatmamız lazım ki çaya tadı çıksın diye.. suyu belli bir süre kaynattıktan sonra demliğe çay koyuyorsunuz çay koyduktan sonra üzerine su ekleyip demliği de birazcık kaynatın arkadaşlar çayın tadı çıkması açısından ben hep öyle yapıyorum.. bir de kaçak çay tabii ki çok güzel oluyor işte yeni çayın içerisine kaçak çay atarsanız gayet güzel bir rengi ve tadı oluyor. biliyorsunuz kaçak çaydan da vazgeçemiyor insan bağımlılık gibi bir şey oluyor yani söylediğim gibi çayı koyduğunuz demliği de birazcık kaynatın ki rengi çıksın ve çayın tadı daha güzel çıksın diye.

1

soğuk suyu çaydanlığa doldurup kaynamaya bırakırım. daha sonra demliğe çayı koyup soğuk suya tutar ve süzerim. yıkama oluyor bir nevi. daha sonra demliği çaydanlığın üzerine koyarım ve kaynayana kadar bu şekilde kalır. kaynayan suyu çayın üzerine eklerim, çaydanlığa tekrar su koyarım ve demliği üzerine bırakırım. 15-20 dakika sonra içmeye hazır olur.

ben bu şekilde demliyorum. herkesin farklı demleme şekilleri vardır. kimisi çayın ıslanmaması gerektiğini söyler ve suyun üzerine atar. ben bu şekilde rengini daha çok beğeniyorum ve alışkanlığım bu şekilde gelişti.

0

çay demlemek için öncelikle çaydanlığa su koyarız, yalnız burada dikkat etmemiz gereken ve çoğumuzun yaptığı bir hata bulunmaktadır. genellikle hepimiz çaydanlığa su koyup kaynamasını beklerken demliğe ilave ettiğiniz çaya dikkat etmeniz gerekmektedir. alttan buhar alan demliğin içinde çay yavaşça kurumaya başlar. buda çayın yanmasına yol açıp çayın acımasına neden olur. bunun için çaydanlığa su koyduğunuz zaman demliğe biraz su ilavesi yapmanız da fayda vardır. böylece çayınız kurumaz,yanmaz ve tadında acılık olmasını engeller. bunları yaptıktan sonra su kaynama noktasına ulaştığı zaman ocağın altını kapatıp, demliğe çayı boşaltarak çayın demlenmesini beklemeye başlayınız. yaklaşık 10-15 dakika çayın demlenmesini bekledikten sonra ısıtıp tüketebilirsiniz.

0

ilk önce ayarlı çay konur demliğe daha sonra üstüne sıcak su konur ve çayın rengi koyulaşınca tam olarak demlenmiş oluyor ve servis ediyoruz daha sonra.