0

demlik olmayacak önce suyu katacaksın sonra çayı dökeceksin ve çökmesini bekleyeceksin

0

çay suyunu iyice kaynatmak demledikten sonra kısık ateşte dinlenmesini beklemek

0

çay yapmamın püf noktaları arasında şunlar vardır. ilk önce kaliteli bir çay almanız gerekiyor. sonra çayı suyun üstüne ilave ediyoruz. dikkat ediniz! çayı, sıcak kaynamış suyun üstüne ilave edip demlenmeye bırakıyoruz. doğru teknik budur. ama günümüzde ençok yanlış yapılan çay demleme tekniklerinden biri de şenliğe ilk öne çayı koyup üstüne sıcak suyu dökmemizde. bu teknik yanlıştır. çünkü bu durumda çay yanabilir ve çayda yanıksı ağır bir koku meydana gelir. buna dikkat etmek gerekir. son olarak çayndemlenme süresi 10 dakikadır.

0

çayı ben şaşal suyla yaparım kirenc falanca tutmuyor en azndan suyu kaynadıktan sonra çaydanlığın içine çay atarım az bir miktar ondan sonra az sıcak su dokerim çayı yıkarım suzerm yani ondan sonra kaynayan suyun çaya dokerim tüpe çayı koyar biraz fokurdayinca alırım bak fokurdaninca alcan çayı kaynatirsiniz çay simsiyah olur tadı çirkin olur içinde iki tane küp şeker atarimki demini alan diye alsana çay mis gibi affyt olsn :)

0

ben çay yaptığımda alt demliğin içine ülüklerine kadar su koyarım, o kaynayana kadar bekler, kaynadıktan sonra alt demlikteki suyu üst demliğe dökerim, biz 5+2 ev halkı olunca evde 5 kişi varsa en fazla 3 kaşık çay atarım üst demliğe evin toplam üyesi varsa 1 kaşık fazla atarım ki demi iyi çıksın diye, üst demliğe yaptığım işlemden sonra alt demliğe yeniden tatlı su koyarım kaynamasını beklerim.

0

tabi ki var. bunları maddeler halinde sıralayalım ;
- çay suyunu mutlaka içme suyundan kullanmalısınız.
- su kaynadığında hemen ocaktan almayın biraz kaynasın.
- ayrıca suyu demliğe aldığınızda çok değil bir dakika kadar bekleyip suyun durulmasını bekleyin.
- ayrıca demliğe önce su sonra çay koyun çayın üstüne çay olursa çay haşlanır.
- çayı demledikten sonra en az 15 dakika demlenmesini bekleyin.

1

çay yapmak kolay bir iş gibi gözükse de herkes lezzetli çay demleyemez. öncelikle kaliteli malzeme kullanmak işin ℅60 lik kısmını oluşturur. iyi bir çay markası ve iyi bir su tercih etmelisiniz. çaydanlığın altına demleyeceginiz caya yetecek kadar su koyup kaynatın. demliğe kişi sayısına gore yetecek kadar çay koyup soğuk su ile yikayip guzelce süzün. demliğin altındaki kaynayan suyu dikkatlice yikadığınız cayin üzerine bosaltin. demliğin altına tekrar soguk su koyun. orta ateşte kaynamaya bırakın. bu sürede çayıniz guzelce demlenecektir. ideal çay demleme suresi 8-10 dakika arasıdır. çayıniz demlendiginde bayatlamadan icin.

0

demliğe önce sıcak su konur, çay suyun üzerine eklenir. bu kiyagimi unutmayın :)

0

tabi ki var. su çaydanlığa konur. demliğe çay eklenip birazcık soğuk su ile ıslatılır. demlik alt çaydanlığın üzerine bırakılır. güzelce kaynayan su demliğe boşaltılır. çay dibine çökünce afiyetle yudumlanır.

0

var tabi olmaz mi :) gidip demlik poset cay al :) hem kolay hem tadida guzel :)