0

ikisi de çok önemli ama sinema ve filmler benim her zaman kurtuluş yolum ve hazinem oldu.

0

bana gore film izlemek daha guzel ama kitap okumak insan icin daha iyi gelistirici bir aractir

0

kitap okurum severim bilgi li olmak isterim

0

tabii ki de kitap okumak bana göre hem daha faydalı

0

her ikisi de kişisel gelişimimiz için çok önemlidir. kitap okumak diksiyonumuz güzelleşir, kelime haznemiz genişler, empati yeteneğimiz artar, hikayelerin hayatlarımıza karşı büyük etkileri olur olumsuz gelişen olaylar sonunda nedenini öğrendiğimizde ön yargılı olmamazı sağlar. film izlemek bir terapi biçimi olarak psikolojiye de yansımıştır kitap okumak gibi film'in görsel hareketleri ve etkisi odaklanmamızı geliştirir, özleştirme kıyaslama yaparız filmde olan karakterlerle kendimizi kıyaslarız benzetiriz, belirli bir süre için bizi biraz olsun hayattan soyutlar düşünmemizi, dinlenmemizi iyi zaman geçirmemizi sağlar. problemlerimizi anlamamızı empati sayesinde sorunlarımızı anlamamızı sağlar, motivasyonumuzu arttırır. negatif düşüncelerimizi yeniden düşünmemizi sağlar.

0

her ikisinin de yeri ayrı,ayırt etmek güç,ama film izlerken daha çok yaşıyor insan içinde olmak istiyor izlediği filmin.

0

film izlemek beynin rahatlamasını sağlar.film izleyerek huzur buluruz. kitap okuyarak yoruluruz. ancak kitap okumak bir fantazidir. tatlı bir yorgunluktur bu ve değeri çoktur. ayrıca kitap okumak insanı daha kültürlü bir hale getirir. daha da dinginleştirir

0

her ikisi de zevkli ve geliştiricidir.
kitap okumayı da, film izlemeyi de severim.

0

kitap okumak daha iyidir.çünkü filme bakar bakar durursun sana hiçbirşey kazandırmaz. kitap okuyunca zihnin açılır