0

sağlık için bol bol meyve sebze tüketmeniz de fayda vardır. meyveler için de lif barındırarak sindirim sistemimizin çalışmasına yardımcı olur ve bizi çeşitli hastalıklardan korur. aynı zaman da meyve sebzeler bağışıklık sistemimizin gelişmesine yardımcı olur. bunun yanında kan yapan besinler tüketilebilir. ayrıca yumurta süt gibi besinler yarayoşlı ve faydalı besinlerdir. süt kemik gelişimin de önemli rol oynar. özellikle hafıza bakımından balık tüketmeniz ve bol bol ceviz tüketmeniz yarayışlı olacaktır. baklagiller tüketmek yani sulu yemekler yemek gerekir sindirim sistemizi düzenli çalıştırmak için . bunun yanında yine ıspanak çok yarayışlı ve faydalı bir yiyecektir. özellikle pirinç pilavı yerine doktorlar bulgur pilavının daha sağlıklı ve yarayışlı olduğunu söylerler. sağlıklı beslenmek için gece yemek yenmemesini gece yenen yemeğin hem kilo hem de sindirim bakımından sağlıklı olmadığı söylenir.

0

sağlık açısından zararlı olan, tüketilmemesi gereken bir çok besin vardır. fakat bu besinlerin en ortak yanı ise çok lezzetli olmalarıdır maalesef ki :). özellikle trans yağ içeren fast foodlar burada birince sırayı alıyor. fast foodlar,pizza hamburger başta olmak üzere aşırı derece de trans yağ içerip fazla tüketilmesi halinde sağlık açısından oldukça zararlı oluyorlar. bunun dışında organik olmayan besinler de sağlık açısından oldukça zararlıdır. dondurulmuş gıdalar da keza aynı şekilde sağlık açısından sıkıntılı besinlerdir. bunları tüketmemeye olabildiğince kaçınmaya dikkat etmeliyiz. bunların haricini de normal de olsa organikte olsa aşırı tüketmememiz gereken ürenler de var. bunların başında aşırılı tüketilmemesi gereken kırmızı et var. gut hastalığına yol açabilir aşırı kırmızı et tüketimi. bunların dışında gene çok tüketilmemesi gereken yağ çeşitleri de vardır. bunların başında margarinler ve tereyağı geliyor. bunlar da kalp ve damar hastalıklarına yol açabiliyorlar bu açıdan çok tüketilmemesinde fayda var. yiyecekler dışında aşırı tüketilmemesi gereken içecekler de vardır. bunların başında asitli içecekler ve alkol geliyor. bunların aşırı tüketimi midemizi karaciğerlere ciddi ve geri dönülmesi zor hasarlar veriyor.

0

yani sağlığımız için tüketilmemesi gerekli olan şeyler. sigara, alkol, uyuşturucu yani bunlar sağlığımızı büyük bir şekilde etkileyebilir, ondan dolayı bunları tüketmemek lazım diye düşünüyorum. zaten hiçbir şekilde doktorlarda tavsiye etmiyor zararlı olduğunu söylüyor bunu zaten bilmeyen de yoktur. hani sağlığını düşünen insan zaten bunu yapmaz. eğer sağlıklı olmak istiyorsa da bol bol sebze, meyve tüketmesi lazım, su içmesi lazım, faydalı olan yiyecekleri yememiz lazım, kısacası ve spor yapmak lazım dinç olmak için sağlığımız açısından gerçekten de çok önemli spor gerçi ev hanımları spor yapması da olur. çünkü ev işi gerçekten çok zor ben kendim spor yapmıyorum ama evimde ev işi yaparak bana spor gibi geliyor spor yapınca bu kadar bile yorulmuyorum ama ev işi yapınca gerçekten de çok yoruluyorum. anca bu gibi şeyler tavsiye edebilirim.

0

sağlığınız için yağlı yiyeceklerden ve hamur işlerinden kaçınılması gerekiyor. çünkü kilo almamıza yada başka hastalıklara çevirme ihtimali olduğunu görüyoruz.

0

sağlık için tüketilmesi gerekenler sağlıklı besinlerdir. et, yumurta, yoğurt, süt ürünleri şekerli şeylerden uzak durmak lazım.sağlıklı beslenmek için aksi takdirde şeker hastası olabiliriz her şeyin fazlası zarardır yani. her şeyden yemeliyiz ama fazla şekilde yememeliyiz her şeyin dengesini ve ölçüsünü bilmeliyiz.

0

3 beyazdan uzak durmak duramasak bile azaltmak diyelim biz buna