0

yoğurdu mayalamak için yine çok az bir miktar yoğurt kullanılır tabii

1

yoğurdu mayalamak için daha önce mayalanan bir yoğurttan alınan bir parça yoğurt kullanılır.
öncelikle mayalayacağımız sütü kaynatıyoruz. ardından sütü hafifçe ılıtmaya bırakıyoruz. süte serçe parmağımızla aldırarak parmağın sıcaklığa dayanıp dayanmadığına bakarak eğer parmağıma sıcaklar dayanacak şekilde ise süt mayalanmaya hazır sıcaklıkta demektir. ardından ayırmış olduğumuz yoğurdun içerisine bir iki kaşık süt koyarak hafifçe inceltiyoruz. sonrasında da yoğurdu sütün içerisine katarak iyice karıştırıyoruz. ardındanmayaladığımız kabın ağzını sıkıca kapatıp üzerine de iyice örtüyoruz ve çok sıcak bir şekilde kalmasını sağlıyoruz. bu şekilde üzerini hiç açmadan birkaç saat mayalanma üzere bırakıyoruz. mayalandıktan sonra yoğurda hiç dokunmadan direkt olarak buzdolabına bırakıyoruz. mayalama işlemini cam yada toprak bir kabın içerisinde yaparsınız mayalanmış olduğunuzu çok daha sert bir kıvamda olacaktır. ayrıca muhakkak mayalandıktan sonra buzdolabında bir gece kadar dokunmadan bekletmekte önemli bir işlemdir.

1

yoğurt mayalamada en çok kullanılan yöntem yine yoğurt kullanımıdır.

eski çağlardan bilinen yöntemler ise, bozuk para ile sütü mayalamak, bir türk geleneği olarak mayıs ayında alınan çiğ taneleri ile sütü mayalamak, incir yaprağından çıkan sütün parçalayıcı etkisiyle sütü fermente etmek, sütü alınan hayvanın idrarından bir damla, karınca yuvasından alınan toprak ile sütü mayalamak, şeker ve nohut kullanmakdır.

en sağlıklı yoğurdun ise bilimsel çalışmalar sonucunda, karınca yuvasından alınan toprakla mayalanan yoğurt olduğu iddia edilmiştir.

0

yoğurdum mayalayamazsın anca sadece sütü kaynatıp serçe parmağını koyduğunda elini yanmayacak şekilde, ondan sonra bir yarım çay bardağı yoğurt koyarak en azından sütü mayalamış ve üstünü kapatarak yoğurt yapmış olursun. ama dediğim gibi yani yoğurt mayalama diye bir şey yok yani.

0

yoğurdu mayalamak için yine yoğurt kullanılır. 5 kilo yoğurt elde etmek için küçük bir kase yoğurt mayalamak için yeterli olacaktır.