0

grip olmamak için vücut direncini artıran besinler tüketmeliyiz.bir kere c vitamini için mandalina ,portakal tüketmeliyiz.maydanoz yemeliyiz.kuşburnu çayı, ada çayı nane limon çayı içmeliyiz.vücut direnci için sarımsak soğan yemeliyiz.pekmez, kuru üzüm tüketmeliyiz.tabii giyim kuşama da dikkat etmeliyiz.ayaklarımızı iyi korumalıyız.

0

grip olmamak için dikkatli olmak lazım özellikle bu aylarda en büyük düşmanımiz . bol bol c vitamini ve sebze tüketmek gerekiyor. ayaklarimizi ve sırtımızı sıcak tutmak gerekiyor . düzenli ve sağlıklı ne kadsr beslenirsek o kadar az hasta oluruz. mevsime uygun giyinmek gerekiyor güzel görüncez diye incecik giyinmenin alemi yok bence . bunlara dikkat edersek hasta olma ihtimali azalır. ama kaybolmaz sonuçta eve hasta biri gelir o kadar dikkat edersin gene de bulaşır ama zaten karşıdaki insan bilinçli bir kişiyse eger o halde misafirlige gitmez diye düşünüyorum. ben tercih etmiyorum hiç değilse özellikle çocuklu evlere hastayken hayatta gitmem iyilesince giderim çünkü anında bulasiyor.

0

ozelliklede bu kis aylarinda giyinmemize cok dikkat etmeliyiz. cunku havanin nasil olacagi belli olmuyor. soguk almamak icin sıkı giyinmeliyiz. daha sonra bol bol c vitamini tuketmeliyiz. mandalina portakal ve limonu evde cok fazla tuketmeliyiz. tursu suyu icmeliyiz bol bol. bagisiklik sistemini guclendiriyormus cunku. ve grip olanlarda uzak durmaliyiz. cunku cok cabuk bulasabiliyor. ellerimizi sık sık yikamaliyiz. her yer hastalik kayniyor cunku. bu gibi seylere dikkat edersek hasta olma ihtimalimizde azalacaktir insallah ..

0

kış aylarında özellikle grip olan kişi sayısı oldukça fazladır. tabii ki kapalı ortamlardan uzak durmaya özen göstermemiz gerekiyor. gribe yakalanmamak için en önemli faktörlerden biri tabii ki grip aşısı olmaktır. fakat bazı kişiler riskli bulduğu için kolay kolay yaptırmıyor ve bazı durumlarda risk durumunda olan kişiler hiç yaptırması gerekiyor. grip aşısı yaptırmak aslında bronşit olmanız engeliyor. tabii ki bunları yapmazsak doğal yollarla kendimizi tedavi etmemiz gerektiğini düşünüyorum. bu yüzden kendimizi çok iyi beslemeniz gerektiğini vitamin alabileceğimiz birçok meyve ve sebze tüketmemiz daha doğru olur. en çok bitkisel ve hayvansal almaya daha çok dikkat etmeliyiz. bizim için en önemli vitaminlerden biri c vitamini olduğunu düşünüyorum. grip olmamak için c vitamini olan meyveler tüketmeye özen göstermeliyiz. portakal ve mandalina içerisinde oldukça c vitamini olduğu için tüketilmelidir. çinko olarak da badem, bezelye, kabak gibi yiyecekler bizim sağlığımız açısından önemlidir. gribe yakalanmamızın sebebi aldığımız havadan kaynaklanıyor. havalandırması olmayan yerlerden uzak durmalıyız ve kapalı ortamlara girmemek gerekiyor bu aylarda. çünkü herkes aynı havayı soluduğu zaman oradaki mikroplar size de bulaşabilir. gribi korumanın en önemli faktörü ellerimizi temiz tutmamız dan geçiyordur. çünkü gün içerisinde dışarıya çıktığımız zaman her tarafa temas edebiliyoruz. buralara dediğimiz için mikrop olabilir ve eve girdiğimizde elimizi bol köpüklü su ile yıkamamız gerekiyor. eğer bunu dikkatli bir şekilde yaparsak biraz olsun kendimizi koruyabiliriz. gün içerisinde ellerimizi sık sık yıkamalıyız. dışarıda olduğumuz özel bir bardağımız yoksa tek kullanımlık bardakları tercih etmeliyiz. bu şekilde biraz olsun kendimizi önleyebileceğimizi düşünüyorum. genellikle dışarı çıkıldığında yakın bir tanıdığımız ile tokalaşmamamız ya da öpüşmemiz lazım. çünkü karşımızdaki kişi rahatsızsa ya da biz kendimiz rahatsız isek uzaktan selam vermeye dikkat etmeliyiz. kış aylarında özellikle giyinme konusunda kalın olan kıyafetler tercih etmeye çalışmalıyız. vücudumuzun terlediği zamanlar dışarıda kalırsak rahatsızlanma durumu oldukça yüksektir. bunlar gribi önleyebilecek bazı önemli faktörlerdir.