0

demleyeceğiniz miktarı çaydanlığın üst kısmına koyduktan sonra, üzerine çok az su bırakmak gerekir, altı kaynayana kadar, üstü hafiften pişmeli. mutlaka ve mutlaka çeşme suyu ile çay demlenmeli, aksi halde hazır yada arıtılmış sular aynı lezzeti malesef vermiyor.

0

en güzel közde olur yani tüpte olmuyacak odunları yakacaz öncelikle ve suyu üstünde kaynatacaz ama ateşin yanması lazım biraz köz haline geldiğinde çayı kaynatıp kaynadığında demleyip içine bir küp şeker atacazki iyi demini alsın vede kaçak çay olursa çok güzel bir tadı olur

0

dinlendirilmeli ve tek şeker atılinca daha iyi demlenir. ateş veya közde kaynayan çayın çok iyi tadı olur.

0

bizim evde sallama cay kullanılır genelde.. çaydanlığın altına suyu koyup üstüne 3 veya 4 paket cay atiyoruz maksimum iki yada uc damla su koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. alttaki su kaynarken ustteki iki uc damla.su ise hafif bir buhar olusturuyor. sonra alttaki sıcak suyu uste yavas vir biçimde caylarin ustune gelmeuecek sekilde döküp 15 dakika bekliyoruz. sonrasi gayet güzel bir çay. püf noktasi varmi bilmem ama uste iki uc damla su damlattiniz mi çayın aci tasi gidiyor denedim bunu :)

0

su kaynadıktan sonra fokurtusu geçtikten sonra kaynamış suyun içine çay atılarak bilinen aksine bu şekilde demlendiği zaman daha güzel oluyor.

0

çayı demlemeden önce suyla yıkadığınız zaman daha rayihalı oluyor çay

0

ben çayı normal çaydanlık la hazır suyla yapıyorum çayı içine iyice doldurmam acı olur yoksa koycagm suya göre çay ararım çaya az bı su koyup çayı yikarm sıcak suyla sonra suzup sıcak suyu doldurup biraz fokurdamasini beklerim ondan sonra çayın altını kızarmış çay kendi demini alana kadar içinde iki tane küp şeker atarmki iyice demini alsın diye :)

0

ayni yontemlerle porselen caydanliklarda daha lezetli oluyor

0

çay için kettle da kaynatilmis su kullanacaksanız mutlaka o suyu çaydanlığın altına alıp ocakta tekrar kaynatın. çayı yeterli miktarda koyduktan sonra yıkayıp guzelce süzün. kaynayan suyu çayın üzerine bosaltin yavaş yavaş. çaydanligin altına tekrar su koyup kısık ateşte kaynatın 8 10 dakika ideal demleme suresidir.

0

çay için önce demliğin altına suyu koyacak sonra ocağın altını yakacaksın. kaynayınca demliğin üstünü alacaksınız, lipton çay tercihim tabiki toz ise çayınız ; demliğin büyüklüğüne göre bir ya da iki yemek kaşığı demliğe koyun. daha sonra çayı soğuk su ile yıkayıp , suyunu süzün. kaynayan suyu çayın üzerine yavaşça dökün . alttaki demliğe su katıp ,ocağa alın tekrar . kaynayana kadar çayınız demlenir. kaynayınca altını kapatıp ocaktan alın. bi kaç dakika kadar dinlendirip , ince belli bardaklara çayınızı koyun , afiyetle için .

0

sıcak su kaynadıktan sonra lipton çayı ile birlesir ve en az 10 dakika deminin alması beklenir

0

suyla yıkayacaksın önce tozunu alacaksın. daha sonra kaynar suyu üstüne yavaşça ilave edeceksin çayımız hazır

0

çayı en güzel karadenizli demler. bu konuda ustalardir.

0

çay ilk soğuk su ile yıkanır sonra kaynayan su katılır ve o haliyle ocakta bekler biraz kaynar normal halinde ikisi kaynar dinlenir.

0

suyu iyice kaynatmak lazım daha sonra demliğe alınan suya kişi başına bir yemek kaşığından biraz az çay eklenir daha sonra alt kısma yeniden ekleyerek kaynaması beklenir bu arada demlikte olan çay buharıyla yavaş yavaş demlenmiş olur.

0

herkesin evinde illaki çay demleniyordur çay bağımlıları az içene göre demlenişine daha dikkat etmektedirler bizde çayı seven bir aile olarak çayın dinlenmesi bizde çok önemlidir önce çaydanlığın altına su konulur o iyice kaynadğktan sonra demliğe çay etmeden kaynamış su konuşur daha sonra çay atılır altına tekrar su konularak kaynamaya bırakılır kaynadğkten sonrada hemen ocaktan alınmaz dinlenmeye bırakılır hazırlanan bardalar sıcak suyla çalkalanır ve çaylar doldurulur

0

önce çayın altına konulur ve kaynaması beklenir. sonra üst demliğe konulan çay bu kaynayan su doldurulur ve tekrar alt demliğe su katılarak drmlenmesi beklenir.

0

geçen günlerde bununla ilgili bir video izlemiştim. türkiye'nin çay demleme ve sunum şampiyonundan. detayları şöyle aktarmıştı. öncelikle suyumuzu kaynatıyoruz, suyun kireçsiz olması gerekiyormuş, sanırım hazır su kullanmak bir çözüm olabilir. çayı koyduğumuz yere suyu yüksekten döküyoruz, kaynarken kaybettiği oksijeni geri kazanıyormuş böylelikle. önemli noktalardan birisi de kaynayan suyun üzerine çay dökülmeliymiş, önce çay sonra su koyulması çayın haşlanmasına sebep oluyormuş. daha sonra kısık ateşte 20 dakika demliyoruz, sonra sunuma hazır.

0

çaydanlığın altına da ütüne de su koyuyorum çayı da suyun içine atıyorum kaynamasını bekliyorum alttakinin buharı ile üstteki de kaynamaya başlıyor biraz çok zaman alıyor fakat tadı harika oluyor

0

çay en güzel nasıl demlenir bilmiyorum. tabii ki çevremde bu tür konuşmalara şahitlik ettim.