1

çayınız kaliteli olacak, misal lipton marka, çaydanlığınız güzel olacak.. demlik porselen olması kesin şarttır.. cam da olabilir. su iyice kaynatılacak. ve demliğe konulan çay ıslatılacak.. bir beş dakika kadar kısık ateşte kaynayacak.. afiyet olsun.

1

en iyi çay markası ve çayı içtiğiniz yerde önemlidir kesinlikle mesela karadeniz'e yabancı bir insanın karadeniz e gidip çay içmesinden daha güzel bir şey olamaz bence

1

demleyeceğimiz çayın kesinlikle tam kaynaması gerekiyor. sonrasında kuru çayın içine çay kaşığının ucuyla biraz şeker atıp hem renginin hemde çayın oturmasını sağlayabiliriz. demliğin altına tekrar su koyup güzelce kaynaması gerekiyor. sonrasında çayı bardağa aktardığımızda demliğin üstünü kapağı kapalı halde soğuk suyun altında tutup çayın çöplerinin dibine çökmesini sağlamamız gerekir.

1

suyu yavaş yavaş çeke çeke kaynatacağız, sonra ben genelde demliğee göre 4-5 kaşık çay atiyorum, kaynar sudan demliğe azcik koyup çayı yıkayıp tozlardan arındırıyorum. sonra demliği doldur çökmesini bekle. ama not olarak düşeyim yaylanın temiz suyuyla çayın tadı bambaşka bir hale geliyor.

1

suyu kaynatacan çayı ilk yıkayacan içine 2 şeker atacan suyu kaynadıktan sonra yavaş yavaş dökecen kısık ateşte demlenecek yanında tuzlu kurabiye olacak çay koyu olacak

2

çayın en güzel demlenme şekli tabi ki de semaver ile demlenince tadı çıkıyor.

1

iyi bir çay markasi ve iyi bir ocak birde o çayı demleyecek usta biri olmalı

1

kesinlikle iyi bir marka. daha sonra demleme şekli. kaynayan suyu demliğe boşaltıp üzerine çay ve biraz tomurcuk atıp 15-20 dk demlendirmek.

1

çay en güzel porselen demliklerde demlenir.sebebini bilmiyorum ama bütün çay poşetlerinde yazdığı için söylüyorum.

1

arkadaşlar bunu mutlaka deneyin. çayin iyi demlemmesi için defne yapraği kullanin.

1

çay demlenirken ki kullanılan araçlar önemlidir mesela demlik porselen olmalı bardak da tavsiyem porselen kaşık olarak pilastik yada tahta önermem tad bozuluyor ve tabiki çayın kendisi de böyle güzel kaliteli bir çay olmalıdır.

1

semaverde yapılan çayın tadını başka hiçbir zaman alamıyorum,içimden hep keşke biraz daha da olsa içsem diyorum.çaya limon atmakta güzel, çok demli çayı tavsiye edemem.

1

vallah ben çayı normal demliyorum su kaynadı mı çaya döküyorum çokta güzel oluyor

0

çay nasıl demlenir bilmiyorum ama bizim kantindeki abi bir demliyor çok iyi ya.

0

porselen demleme aparatı, iyi bir su ve kaliteli bir çay demleme süresi ve suyun sıcaklığı asla fokurdamamalı çayın üzerine kaynar su dökülürse çay yanar

0

taze toplanmış rize çayı enfestir. tanıdığınız varsa oralarda en lezzetli çayı içiyorsunuzdur. demlikte çok önemli. bakır bir demlikte ve sobanın üzerinde olan bir demlikte yavaş yavaş demlenmiş bir çayla ocakta demlenmiş bir çayı aynı kefeye koymayın lütfen. suyunuzu kaynatın. üzerinede kaynadıktan sonra suyu koyun. üzerine çayınızı dökün. sonra 20-30 dakika demlenmeye bırakın. sonra tavşan kanı bir çay sizi bekliyor. deneyin. diğerlerine çay demeyeceksiniz.

0

öncelikle su kaynatılır. ardından kaynayan su demliğin içine dökülür. dikkat edin çayın üstüne kaynayan su demedim, kaynayan su demliğe içerisinde çay yokken koyulur. daha sonra üzerine koyulan su miktarına uygun olarak çay eklenir. işin birinci püs noktası bu iken ikinci püf noktası ise tekrar kaynaması için çaydanlığa su eklenmemelidir. zaten kaynamakta olan suyun buharının demliğe vurmasının kesilmemesi çayın kaliteli demlenmesinde oldukça önemlidir. alta konulan ikinci su kaynayana kadar demlikteki çay kendini salar. bu nedenle alta tekrar su eklemesi gerekenlerin kaliteli çay içmesi için bunun yerine daha büyük bir demlik alarak bu işlemden kurtulması tavsiye edilir. bildiğim kadarıyla bu konu ile alakalı bir çay demleme yarışması düzenlenmiş ve rize'li bir kardeşimiz bu çay demleme tekniği ile şamiyonluğa ulaşmıştır. kendisine bana bu bilgiyi edindirdiği için tekrar huzurunuzda teşekkür ediyorum. sabrınız için çok teşekkür ederim.

0

ilk olarak altına çay suyunu koyarım. çay suyu kaynayana kadar dem yanacağı için çaydanlığın üstüne demi koymam. çay suyu kaynadıktan sonra çaydanlığın üstüne önce kaynar suyu ekler sonra 2/2.5 kaşık dem eklerim. çaydanlığın altına su çektikten sonra tekrar ateşe koyar ve bir kez daha kaynatırım. cam ve küçük bardakta içerim.

0

çayı çok severim demlemeyide güzel yaparım 2,5-3 yemek kaşığı çay atıyorum ben bizim çaydanlığa göre iyi geliyo çatı demlerken 2-3 küp şekerin dem yerine atılması çayın daha iyi demlenmesini ve oturmasını sağlıyormuş bu yüzden ben öyle demliyorum
gayet güzel ve aromalı oluyor
denemenizi tavsiye ederim.

0

çay demlemek gerçekten ustalık ister.çaydanlığımız bakır olursa çok iyi olur. suyumuzun kireçli olmamasına dikkat etmek gerekiyor. diğer püf noktası ise suyumuzu odun ateşinde kaynatırsak daha bir lezzetli olur.kaynayan suyumuzu çaydanlığımıza koyduktan sonra biraz yüksekten suyu koyduktan sonra çaykur çay filizi çayımızı suyun üzerine ekliyoruz. 20 dakika kısık ateşte demledikten sonra çöken çayımızdan kendimize ince belli bir cam bardakta çayımızı keyifle yudumluyoruz.çayımız çökmeden çayımızı açarsak tadı biraz çiğ olur.