0

üç kaşık çayı çaydanligima koyarim.uzerine biraz soguk su ilave edip karistirip suyunu suzerim.kaynayan suyu caydanliga dokerim.ve kapagini kaldirmicak sekilde onbeş dakika boyunca bekletirim.ben çayı böyle yaparım ve gayette güzel oluyor.köz çayıda güzel olir.tadı bi başka olur.ve en lezzetlisi köz çayıdır.benim yer imkanim ommadigi icin ben ocakta yaparim çayımı

0

en güzel çay közde olan çaydır ve çaydaki püf nokta çayın kalitesi ve demlenme süresidir

1

çay en güzel nasıl demlenir sorusuna cevap olarak çok güzel bir sekilde anlatacağım , şimdi semaverimizi alıyoruz , bir güzel içini temizleyip suyumuzu koyuyoruz , altına odun ateşimizi yakıyoruz , suyumuzu iyice kaynatıyoruz , sonrasında çayımızı demliğe koyuyoruz , su ile bir kere yıkayıp içinde ki tozu alıyoruz , sonra kaynamış olan suyumuzu içine koyuyoruz , yavaş yavaş odun ateşinde demleniyor çayımız , bardakları hazırlıyoruz , güzelce sıcak suyla çalkalıyoruz , çayımız hazır oluyor ve kısık odun ateşinde hala demlenmeye devam ediyor ısısını korumak için , afiyet olsun :)

1

önce suyu kaynatıyoruz. kaynayan su demliğe konur ve 3 kaşık çay konur. daha sonra 30 dakika kaynamaya bırakılır.

0

çok iyi çam demledigim soylenir. bende bu konuda iddialiyım. öncelikle mumkunse kireçsiz ve dinlenmiş su gereklidir. ben genelde hazır su kullanıyorum ve musluktan almış olduğum suyla asla çay demlemem. ikinci en önemli faktör hangi marka çay kullanacağımdır.bu biraz tercih meselesi olsada ben birkaç cayın harmanını kullanıyorum. ve içine bergamot aromalı siyah çay ilave ediyorum. üçüncü önemli bir diğer faktör ise demlik tercihidir. porselen demlik dışında kesinlikle demlik kullanmıyorum. ciddi anlamda lezzet ve tad farkının olduğu kanısındayım. çaydanlıkta suyun kaynamasını bekleyip kaynadıktan sonra çaydanlığı öcaktan alıp bir kişi için bir yemek kaşığı silme çay atiyorum demlige . kaynaması duran su ile demledikten sonra çaydanlığı kısık atese alip 15 dakika kadar demiyorum.

1

iyi çay için çayın da iyi olması tozsuz olması gerekiyor ve çay demlendikten sonra en az 20 dakika mutlaka demlemeye bırakılmalı.

0

çayın demlenme süresi ve şeklinden önce kaçak çay yoksa hiç uğraşılmamalı suya türk çayı atılıp içilmeli.

1

dostum önce suyu kaynatacaksın ardından küçük çaydanlığa göz miktarı dem koyacaksın ama koyacağın demin miktarı ile suyun miktarı önemli. daha sonra kaynayan sıcak suyu demin içinde bulunduğu küçük çaydanlığın uzerin de gezdirerek bosaltirsin. ardından büyük çaydanlığa tekrar su koyup küçük çaydanlığı da onun üzerine koyup 10-15 dakika kısık ateşte dinlenmesini bekleyeceksin ve sonunda mis gibi çayını oturup yudumlayabilirsin. afiyet olsun.

0

porselen caydanlikta demlenir. daha sağlıklıdır hem.

0

yaklaşık yarım saat kadar beklemek lazım demi tam çıkması için.

0

çay suyu kazandıktan sonra çayı şenliğe ekleyip yarım saat bekledikten çok güzel olur.

0

çay kacak olmalıdır güzel olması için bence.suyu kaynatacaksın sonra demliğe iki kaşık çayi koyacaksın sonra kaynayan suyu cayın içine koyacaksın ve çayi pişirmeye başlayacaksın çay bi tur atınca altını kapatabiliriz çünkü çok tur atınca acı tad gelir.

1

hocam çay narindir tamam mı onu alacaksın böyle önce demlikteki suyu kaynatacaksin sonra ona göre çay koyacaksın tam yirmi bir dakika boyunca demlenecek ve mükemmel olacak çay

0

suyu güzelce kaynatıp üste koyacağız sonra üzerine çayı koyacağız on beş dakika bekleyeceğiz ve çay olmuştur afiyet olsun dilerseniz limon suyu da damlatabilirsiniz

0

semaverde odun ateşinde muazzam olur tavsiye edilir

0

tabii ki çayı en güzel şey semaverde kısık bir ateşin üstünde doğan ateşli demlenmesi daha güzel ve kadın verimli olmasına neden olur

0

soğuk suyla yapıldığı zaman güzel olur çay. tabi bide he tür demlikte demlediğiniz de önemli.

0

çay demlemek için
1-suyu gğzelce kaynatın
2-çayınızı suya koyun(bergamot da atın)
3-sıcak suyunuzu çayınızın üstüne dökün
4-ve 15 dakakika bdkleyin çay hazır.

1

çayın güzel demlenmesi için şu direk kaynar kaynaması dökülmemesi gerekir. ilk sıcaklığını atmalı ya da çaya biraz soğuk su koyup sonra demliğin kenarından sıcak su yavaş yavaş tek bir taraftan dökülerek demlenirse çok daha iyi oluyor.

1

çayı demleyince o güzel gelen kokuyu çekiceksin.çayı demlerken içindeki sevgiyi mutluluğu katıcaksın içineki o çay güzel olsun.çay yaparken mutlaka malzemelerine dikkat etmelisin.fazlada katmamalısın az da katmamalısın.çayı içerkende mutlaka fazla şeker tüketmemelisiniz.çünkü şekerin fazlası zarar olabiliyor.nasıl olsa herşeyin fazlası zararsa şekerinde fazlası zarardır.mutlaka sağlığımıza dikkat etmeliyiz.