0

sabah koşusu, insanın ruhunu açar kendine getirir. kaslara iyi gelir. enerji verir. insanı zinde tutar ve mutlu eder.

0

sabah koşusu insanı zinde tutunmaya yarar. dinç görünürsünüz ve kendinizi daha iyiy hissedersiniz. sabah koşusu ile almış olduğunuz temiz hava size iyi gelecektir. kalp hastalıklarında nefes darlığında veya kas rahatsızlıkların da fiziksel rahatsızlıklar da sabah koşusu fayda sağlayacaktır. bir spor görevi görür çok faydalıdır.

0

sabah sporunun vücuda olan en büyük faydası henüz daha hiçbir şey yemeden koşuya çıktığınız için vücudunuz direkt olarak yağ yakımına geçiyor. vücutta yağ yakımı en kolay aç karnına yapılır. aç karnına yapılan sporda normalde yaptığınız programda üç ila dört kat arası daha fazla yağ yakımı yapmanız mümkündür. bundan dolayı sabah sporun ilk faydalarından bir tanesi vücudunuzun hızlı bir şekilde yakmasıdır. aynı zamanda sabah koşusu sizin nefesinizin açılmasını sağlayacaktır. aynı zamanda sabah koşusu sizi psikolojik anlamda da oldukça rahatlatacak ve üst seviyeye çıkartacaktır bunun en temel nedeni ise sabah kalkar kalkmaz spor yapmanın sizin için ne kadar önemli olduğunu kavramanız ve bunun faydasını görmeye başlamanızla birlikte şekilleniyor. kendinizi daha sağlıklı hissedip çok daha zinde çok daha enerjik bir şekilde güne başlayacaksınız. sabah spor yapmak aynı zamanda sizin uykunuzu da çok önemli ölçüde olumlu anlamda etkileyecektir sizin uyku kaliteniz arttıracak eğer varsa uykusuzluk sorununuz açmanıza yardımcı olacaktır. yaptığınız sabah sporunun enerjinizi maksimum seviyeye çıkaracağını düşünürsek çok faydalı olduğu net olarak ortadadır. bazı günlerde her şeyin üstüste geldiğini düşünebilirsiniz sabah kahveye yüklenip sigara içip birazcık dertlenebilirsin . ancak sabah koşuları gerek hareket edip bir aktivite gerçekleştirmeniz dolayısıyla sizi stresten uzaklaştıracak ve kafa olarak rahatlamanızı sağlayacakdır sizi sakinleştirecektir. eğer ki parkta değilde doğa ortamında yani bu ne olabilir denize yakın bir yerde veya bir orman içersinde koşu yapmanız doğanın güzellikleri görmenizi ve onun nimetlerinden yararlanmanızı sağlar bu belki biraz uç bir ihtimal anca böyle bir imkanınız varsa bunu yaptığınızda anlayacaksınız. aynı zamanda sabah sporu sizin beslenme alışkanlıklarınızda olumlu yönde etkileyecektir sabah koşusu yaptıktan sonra eve geldiğinizde sizin kaslarınızı iyi gelecek gıdalar tüketmeniz beslenme alışkanlıklarınızda olumlu yönde etkileyecek onları iyileştirecektir.sabah sporu mu veya sabah koşusunun benim üzerimdeki etkileri ve faydaları bu şekildedir kesinlikle spor salonuna gidipte koşu bandında koşmaktansa dışarıya çıkıp temiz havada koşu yapmak çok daha faydalı ve çok daha yararlıdır temiz havanın oksijen yenileme özelliğini de düşünürsek ciğerlerinizin temiz havayla dolması spor dışında en önemli olan ikinci etkendır.

0

sabahları spor yapmanın en büyük faydalarından biri de ciğerlerimizin tamamen açılmasıdır. bazı insanlar sabahları spor yapmaya gittiğinde ne kadar rahat bir nefes alabildiğini görebiliyor. bu yüzden gün içerisinde ya da sabahları özellikle spor yapmamız gerektiğini söyleyebilirim. çünkü insanlar spor yaptığı zaman daha dirençli ve ilerleyen yaşlarda çok faydasını görecekler. ilerlemiş yaşlarda ki kişiler keşke zamanında böyle ben de spor yapsaydım dediğini biliyorum. ama artık kısa süre içerisinde spor yapmıyorsanız dahi bir an önce başlamanız gerektiğini söyleyebilirim. çünkü spor bizim için tamamen en önemli faktörler arasında yer aldığını görüyorum.

0

vücut kendine gelir kan akışı hızlanaçağı için ve vücüda bol oksijen gireçeği için vucut daha dinç vaziyete gelir ama şehir yaşamında bunu uygulamak biraz zor olmakta benim önerim mümkün olduğunca sbah koşusuna çıkmaya başlayın