0

ön yargı berbat bir şey. insanları tanımadan etmeden vakit geçirmeden kalkıp onun hakkında kötü düşüncelere sahip olmak ve kötü düşüncelerden dolayı ön yargılı olmak hiç doğru değil. bir insanı kıyafetine, yemesine-içmesine, dinine ve ırkına göre yargılayıp o insan hakkında hemen hüküm verirsek bu hiç doğru olmaz tabi. ön yargı resmen hastalık gibi bir şey. hiç tanımadığımız insanlar hakkında yanımızda konuşuluyor mesela ve sen o kişiye kötü bir düşünce besleyip ona kötü davranıyorsan bu ön yargından başka bir şey değildir. bu düşünce kendisine zarar verir.

0

elbette bir insanı tanımadan onun hakkında yorum yapmak onu bir sınıf içerisine sokmak onun ikinci sınıf insan muamelesi yapmak gayet kötü birşey

0

ön yargı bazen kötü birşey olabiliyor. aslında bu duygu tamamen kötü bir şey değil sadeceeksik olanşetler barındırıyor. yani şöyle bir insan da ön yargı var ise eğer, o insan o şeye karşı çok ciddi tepkiler gösterebiliyor ve karşındaki insanı anlayamıyor. yani bunu yaşamadığı için veya gerekli eğitimi bilgiyi alamadığı karşı tarafı anlayamadığı ve bazı hayat çıkarmaları yapmadığı için eksik kalmış bir insan oluyor. siz buna ne kadar kötü derseniz deyin. önyargılı insan bazı şeylerden yoksun ve bazı şeylerden eksik kalmış oluyrı ve bakış açısı da farklı oluyor. kendisi yaşamadığı için bilemiyor empati yeteneğini kullanamıyor illa kendisinin o duyguyu yaşamasına gerek yok karşı tarafın yerine kendimizi koymaya çalışmalıyız. yani önyargı ancak bu şekilde bastırılabilir karşınızdaki kişiyi daha iyi anlamaya çalışırsınız. önyargılı olmak çokda iyi bir şey değil bana göre.

0

önyargı tabii ki de kötü bir şeydir. ama eğer bu önyargıyı karşımızdakiler oluşturduğu için biz öyle düşünüyorsak burada tek suçlu biz değilizdir. ama eğer ki karşımızdakinden dolayı böyle bir şey hissetmemiş ve ona karşı önyargı oluşturmuşsak tabii ki bu çok yanlış bir harekettir. o yüzden bence karşımızdaki kişi oluşturmadığı zamanlarda önyargı oluşturmamalıyız ve karşımızdakini tanıyıp ona göre fikir edinmeniz gerekir. çünkü tanıdığımız da o kişiyi sevebiliriz ve ona karşı önyargı oluşturduğumuz için utanabiliriz.

0

insanlara ön yargı ile yaklaşmak ,tanımadan dış görünüşüne bakarak karar vermek iyi bir şey değildir. bir kişi hakkında gerekli bilgileri edinmeden analiz yapamayız. ayrıca insanı insan olduğu için sevmeliyiz.