0

çok kitap okuyarak ve gezerek unutkanlığı ortadan kaldırabilirsiniz.

0

dua edin bunun için ve allah her şeyin şifasını da yaratmıştır ve kur an da şifa kaynağıdır bunun için okuyabileceğiniz peygamber efendimizin de hadislerinde yer alan bir namazla birlikte dua da mevcuttur. ve ağrı kalemleriyle birlikte başa takılan bir kasket olduğunu biliyorum patalojik unutkanlık için. diğerlerini ise biliyorsunuz bulmaca çözmek, iyi uyumak, sağlıklı beslenmek, b12 vitamini çok olmamak kaydıyla almak belirli arlıklarla, bir de hatırlamak istediğiniz bir şeyi hatırlamaya kendini zorlamak o an olmasa da beyin sonra aniden hatırlar. çünkü nöronlar birbiriyle etkileşime geçerek hafızadaki o eski yol tekrar kurulur, bir şeyi hatırladığın anda yıkılmış köprü tekrar inşa edilmiş gibi.

0

insan, unutmak istediği şeyi bilinçaltında bastırır hatırlamak istemediği olayları veya yılları zamanla gerçekten unutur.

ikinci olarak insan, önemsemediği konuları çabuk unutur.

bunun dışındaki olay ve durumlar, hafızada canlı kalır.

0

hafıza tekrarı yapmak sanırım çok iyi geliyor dun ne yediğini ne yaptıgini sonraki gün ne yaptıgini bir hafta önce neler yaptigini hatırlamak sonrasında balık yemek unutkanlığa iyi gelir.

1

çok okuyarak, bulmaca çözerek, az televizyon izleyerek, sağlıklı beslenerek, gerekli testleri yaptırıp eksik vitaminleri kontrollü alarak azaltılabilir.

0

iyi uyuyarak ve gerekli vitaminleri alarak.

0

bol bol vitamin almalisin b12 ilacı alabilirsin unutkanlığa iyi gelir