2

soru işareti konulan her cümle soru cümlesi olmuyor, bunun farkında mısınız?

sorumani, herhangi soru içermeyen tüm soruları kaldırılmalı kesinlikle. bu ne böyle millet laf sokmak için içersinde her hangi bir soru barındırmayan şeyleri soru diye paylaşıyor. bu gidişe dur densin.

8 cevap
0

bu sitede insanlar normal cümlenin sonuna soru işareti koyarak lafta soru sormuş oluyorlar ama soru olmadığını anlamıyorlar yada anlamak istemiyorlar. bu sitede böyle yapan yazarlar çokça sırf sormak için soru soruyorlar.

1

aynen ya... bir baslik aciliyor aonuna soru isareti konulunca soru oluyor. hani bunun soru cumlesi nerede? sonra bunlara desek ki senin turkce ogretmenin kimdi desek resmen cemkirirler bize. yapmayin arkadaslar.

0

cevabı sorunun içinde verip soru sorulursa o zaten soru cümlesi olmaz. sitede de çok var bu tarz gereksiz sorular.

1

aynen katıyorum.sırf soru sormuş olmak için soru soruyorlar.kalite yerlerde bu sorularla.site buna bir önlem almalı.yada bir sınırlama getirmeli.

1

size katılıyorum. düz cümle yazıp soru işareti konuşunca soru oluyor zannediyor bazı insanlar. çok mu zor soru sormak anlamıyorum gerçekten.

1

farkındayım ben de gerçekten amacından sapan sorular soruluyor resmen laf sokmak için kullanılıyor bir de cevap verildiği halde her şeye bir şey söylüyorlar sabahtan beri kaç soru görünümlü cümle gördüm hepsi laf sokmak için kullanılmış.

1

bende kesinlikle katılıyorum buna her soru soru olmuyor ben mesela çok dikkat ediyorum sorduğum sorulara . bazı insanlar eleştiri yapınca hemen hakaret ediyorlar bence bırak kalsın ne halleri varsa görsün çocuk çocuk hareketler yapıyorlar.

0

soru işareti türkçede noktalama işaretlerinden biridir ve soru cümlelerinin sonuna gelir bir cümlenin soru cümlesi olabilmesi için de içinde mutlaka bir soru kelimesi olması gerekir eğer soru kelimesi yoksa zaten soru cümlesi de değildir böyle cümlelerin sonuna soru işareti getirilmesi doğrudur yoksa bir anlam ifade etmez