0

bayat ekmekleri kizartabilriz,yumurtaya bulayıp yumurtalı ekmek olur. rondodan geçip köfte için ekmek kırıntısı yapabiliriz.üzerine et suyu döküp onun üstünede soğanlı sarımsaklı kıymayı yayıp taze nane ile karıştırıp tuketebilirz ki buna bizim yorede ekmek çorbası derler. hiç birşey yapamam derseniz de kuşlara, köpeklere yani hayvanlara ufalayabiriz.

0

bayat ekmekleri aslında küflenmemeden değerlendirmek gerek diye düşünüyorum. neden diyeceksiniz bir yandan hem ekmek bulamayan, ekmek alamayan insan var, hem de yıl içerisinde binlerce ekmek çöpe atılmakta. ziyan oluyor o kadar ekmek. hic olmazsa yarim ekmek de olsa değerlendirmek gerekiyor. mesela küçük küçük, küp küp doğranıp fırında kurtulabilir. çorbalara katılabilir bu kıtır ekmek parçaları. daha sonra yine firinda kurutulup daha sonra çekilebilir ya da elde ufalanabilir. galeta unu haline getirilebilir. ya da kalan yemeklerin icine karistirilip veya suyla/sütle filan islandirilip kapi onlerine, uygun köselere birakilip hayvanlarin yemelerini saglayabiliriz. ekmek iclerini koftelere katabiliriz. ya da boyle bayat etkem pizzasi filan yapiliyor. uzerine azicik peynir, domates sos surulup zeytin sosis filan eklenip fitinlanabilir. cocuklar icin cok guzel bir yiyecek olabilir. aslinda dusunulunce yine birkac degisik fikir cikacaktir arkadaslarimizdan. :)

1

bayat ekmek bence gayet güzeldir onun kokusu falan gayet güzel ama faydalı mı derseniz onu bilemem çünkü ben doktor değilim

1

ben bayat ekmekleri yumurtaya bulayarak kızartıyorum. yada fırında kurutup galeta unu da yapabiliyorum. bunun dışında köfte içinde de kullanıyorum. son olarak küçük küçük doğrayıp üzerine domatesli bir sos yapip sarımsaklı yoğurtta ilave ederek güzel bir ekmek mantısı yapıyorum.

0

evdeki bayat ekmekler mutlaka değerlendirilmelidir ama bayat ekmek kalmasını önlemek için ihtiyacı olduğu kadar ekmek alınması lazım eğer bayatlamış ekmek varsa çorbanın içine atılarak tüketilebilir ya da yumurta ile beraber karıştırılıp tüketilebilir ya da yalancı iskender yapılabilir üstüne güzel bir yoğurt dökülebilir papara yapılabilir bu da olmadı mikserden çekilip galeta unu yapılabilir eğer bunların hiçbirini yapamıyorsak bu topladığımız bayat ekmekleri belli bir süre sonra geçtikten sonra ufalayıp kuşlara ya da ıslatıp köpeklere verilebilir