0

bence kitap okunanın önemi,kitabın teması ve kalitesi ile ilgilidir. kitap faydalıysa okumak önemlidir. faydası olmayan önüne gelen herkesin yazdığı kitabı vs okumak neden önemli olsun?
önemsiz bir şeyi okumak önemli olabilir mi?

0

kitap okumak kelime haznesini arttırır. diksiyonumuz için çok yararlıdır düşüncelerimizi farklılaştırabilir daha geniş düşünebiliriz. ilişkilerimiz için faydalıdır empati yapmamızı sağlar. olumsuz gördüğümüz şeylerin aslında nedenini öğrenip sonunda hak vermemizi haksızlık yapmamız ön yargılı olmamamız gerekliğini öğrenebiliriz hikayeler arasında kaybolup kendi hayatımız için büyük etkileri olabilir.

0

oncelikle insani farkli dunyalar kesif yapma olanaği sagladigi icin . sonra merak zihin gelistirdigi icin

0

kitap okumak ilk başta okumamızı geliştirmek ve hızlandırmak için gereklidir. ayrıca kelime hazinemizi genişletir. diksiyonumuzu düzeltir.

0

kesinlikle önce kelime hazneni genişletiyor yeni ufaklara açıyor huzur veriyor bir çeşit beyin egzersizidir.türkçeni daha kailteli bir hale getiriyor bilgi birikimin artar okudukça kesinlikle hayata olan bakış açın değişiyor olumsuz baktığın herşeye olumlu bakmaya başlıyorsun pozitif yaklaşımların oluyor daha güzel düşünmeni sağlıyor bağımlılık haline getirmek gerek bence bu dünyada herkes kitap okumalı bence insanoğlu için en yararlı şeydir okumak çocuklarınıza aşılayın bunu küçük yaşta gösterin öğretin

1

her kitapta bambaşka dünyalar bambaşka hayatlar vardır. her kitap yeni ve farklı bilgiler içermektedir. öğrenmekten başka kelime haznesi genişletir. dilimizi doğru kullanmamızı sağlar. her şeyden çok da ufkumuzu genişletir.

1

çünkü bilginin, öğrenmenin sınırı yok. surekli gelişen değişen dünyada bu kadar imkan varken kitap okumamak aptalliktir. kendimizi en ileri nasıl götürebilirizin cevabı okumakta gizli.

0

kendimizi,düşünce şeklimizi,ufkumuzu dilimizi vb. geliştirmek için kitap okumanın önemli olduğunu düşünüyorum.

0

diksiyon ve iletişim için oldukça faydalı oluyor. tabiki karaktere de büyük katkıları oluyor empati yeteneği gelişiyor insanın. kendini başkalarına daha rahat ifade edebiliyor , onların ne anlatmak istediğini daha rahat anlıyorsun. bir de okuduğum kitaplardan olayların nasıl gelişeceğine dair hayatta tahminler yürütme biliyorsun. baktığın şeyleri farklı bakış açıları ile rahatlıkla görebiliyorsun. en önemlisi kendini orda yaşıyormuş gibi seyahate çıkarabiliyon , bedava tur ;)

1

unutkanlığı engellediği söylenir.

1

okumak insanın ufkunu açar. yazan kişinin penceresinden hayatı görmenizi sağlar. bilgi birikiminiz artar. çok bilen insan az konuşur arkadaşlar. okudukça daha da susacaksınız. bir hocamın güzel bir sözü vardı aktarayım size. '' ağaç ne zaman çok fazla meyve verirse o zaman eğilir ''. kıssadan hisse..

1

kitap okumak beyin jimnastiği olarak da faydalidir