0

b12 eksikliği sorunu yaşayan insanlar genellikle unutkanlık hafıza kaybı gibi sorunlar yaşarlar. yani unutkanlık problemi hafıza kaybına neden olur ve hatırlama durumlarında eksiklikler olur sürekli bir şeyler unuturlar bu gibi rahatsızlıklara yol açar diye biliyorum. önemli bir rahatsızlıktır ileriki evreler de parkinson veya alzaymır kadar bu tür hastalıklar içerebilir. dikkat etmek doktor kontrolün de olmak ilaç kullanmak gerekir

0

unutkanlık başta olmak üzere;
halsizlik, baş ağrısı, uykusuzluk, denge bozuklukları, ağız içi yara gözlemlenir. tedavisi oldukça basit olup 2 3 hafta içinde normal değerlere ulaşabilirsiniz. hap ve ampul şeklinde olan grupları kullanılabilir uzman tabip onayıyla alınmalıdır yüksek olması da sorunlara yol açar.

0

unutkanlık vücutta ağrılar kaslarda uyuşma gibi belirtileri vardır

0

megaloblastik anemi sebebidir. ellerde uyuşukluk, yorgunluk, hafıza problemleri ile başvurabilir hastalar.

0

kansızlık ,yorgunluk,halsizlik, yani biraz önce haberlerde çıktı. b12 eksikliği olan kişilerde genellikle bunlar meydana geliyor. bende de her halde b12 eksikliği var gibi çünkü bunları bende yaşıyorum. yorgunum ,halsizim hergün böyleyim yani bir türlü anlamış değilim.

0

b12 eksikliğinde en çok yaygın olan sağlık problemi kansızlıktır. bunun hemen devamında unutkanlık, saç dökülmesi gibi büyük problemler getirir.

0

hafiza sorunlari yasanir ve alheimer falan gibi hastalilara yol acabilir