0

adamına göre kişisine göre durumuna göre değişir bu olay.çünkü herşey herkese anlatımaz yada anlatılınca ortaya kötü sonuçlar çıkabilir.çünkü ilk olarak doğruyla başlıyım doğruyu söylemem için tek sebep o insan kandırılmışsa doğruyu öğrenmesi gerekirse acımam hemen söylerim düşmanım olsa bile.fakat yalan attığımda ortaya kötü sonuçlar çıkıyacak hatta daha iyi olacaksa öğrenmesine gerek yok.

0

insan her zaman ve koşulda doğru söylemelidir. yalan söylediğimizde kimsenin güveni kalmaz zaten yalanların da er ya da geç ortaya çıkma gibi bir özelliği vardır. sözü bile vardır yalancının mumu yatsıya kadar yanar diye zaten ortaya çıkacak doğru söyle gitsin.

0

kesinlikle doğru ne olursa olsun söylenmelidir. yalan söylendiğinde eninde sonunda ortaya çıkar ki zaten. doğruyu söylemek karşıdaki insanı kaybettirecekse bile doğru ile kaybettirsin. yalan ile kazanılmasından çok daha iyidir bana göre.

0

doğruyu söylemek ayrı bir şey fazlasıyla açık olmak ayrı birşey evet insan herzaman doğruyu söylemelidir böylece karşısındaki inana daha çok güven verir ancak herzaman açık olmak zorunda değil. yani insan bazı şeylerisaklamaya gereği duyabilir. bunu başka bir yalanla örtmek yerinesaklamayı da tercih edebilir. çok fazla açık sözlü olmak açık davranmak bence uygun değildir çünkü insanlar kırılabilir. bazen kıvırmak da gerekebilir. insan herzmana doğruyu söyleyemez olaylar ve durumlar onu öyle bir noktaya getirir insan yalan söylemek durumun da da kalabilir ancak yalan söylemek sizin karşınızdaki insana olan güveninizi yerle bir edebilir. karşınızdaki insan söylememiş odkupubzu yalanı öğrenince bu sebepten dolayı belki söylemek istemediğiniz şeyler olacaktır illaki ama yinede çoğu konuda dürüst olmayı becerebilen gerek çünkü dürüst olursanız karşınızdaki insanın güvenini kazanabilirsiniz. insan herzaman dürüst olamıyor malesef çeşitli yalanlar söylemek durumunda kalabiliyor.

0

aslında ben her zaman doğru söylemeye çalışırım ve olabildiğince tüm sözlerim doğrudur ama bazen çok zorda kaldığım zamanlarda yalan da söyleyebilirim çünkü yalan söylemek bazen hayatını kurtarır ya da başkalarının hayatının kurtarılmasına neden olur. o yüzden ne kadar doğru söylemeye calisirsam çalışayım arada bir yalan da söyleyebilirim .çünkü her zaman doğru söylediğim de olmuyor doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye bir atasözü de var hatta o yüzden her yerde her doğru söz söylenmez bazılarının hayatının kararmasına neden oluyor.

0

bir örnekle açıklamak isterim. diyelim eşimle özel bir gece gecirmek istiyorum. kendi zevkime göre kuaföre gittim giyindim süslendim hazırlandım bir yemek yaptım masa hazırladım süpriz gerçekleşti. ama eşim kıyafeti ve yemeği beğenmedi diyelim. mutlaka soracağım nasıl olmuşum, nasıl olmuş hayatım. adam kalktı yemek çok kötü elbise de yakışmamış dedi. bu durumda ne olur? o doğrucu davut olur ben de kırılan incinen. halbuki olmuş hayatım güzel dese gece muhteşem bir şekilde devam ederdi. bu durumda beyaz yalanlar olduğunu ve aslında ilişkilerde onları söylemenin aslında mecburi olduğunu fark ederiz. bunun sayısız örneği var hayati konularda ya da iki kişinin arasını düzeltmek için kısaca iyi niyet barındıran yalanlar söylenebilir. zaten herkes burda bari dürüst olsun dışarda yalan söylemeyen bi tane insan bulamazsın öyle bir dünya yok gerçekçi olalım. olması gereken yerde iyi niyetli yalan zararlı değil mecburidir. fakat onun haricinde yalan söylediğin sürece alışkanlık haline gelir. bu nokta da sebep sorgulaması yapılmalı sonuç düşünülüp ona göre konuşulmali.

0

evet insan her zaman doğruyu söylemelidir. bazen hayatımızın bazı yerlerinde yalana ihtiyaç duyuyoruz ama ne olursa olsun ne kadar zor durumda kalırsak kalalım doğrudan şaşmamak gerekir. kaldı ki kimse kendisine yalan söylenilmesinden hoşnut olmaz boşuna dememişler kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi başkalarına da yapmayın diye bu sebeple her zaman doğrudan şaşmamak gerekir bunun karşımızdakini üzeceğini bilsek bile ben yalanlarla mutlu olmaktansa gerçeklerle mutlu olmayı tercih ederim. ve bu konuyla ilgili de güzel bir söz vardır. "her zaman doğruyu söyle ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın"

0

bence her durumda dogru yu soylemek uygun olmayabilir hatta bunla ilgili atasosu bile var dogru soyleyeni dokuz köyden kovarlar die

0

tabikide söylemeli ne olursa olsun. benkm dusuncem tabiki bu