0

doğumdan önce benek için alışverişe çıkmak gerekiyor.doğumdan önce cinsiyeti belli olacağı için kız veya erkek olarak ürün çeşiti fark etmese de renk seçimini mavi veya pembe olacağına karar vermiş olacaksınız.daha sonra bebekler için çorap atlet tayt tişörtlerden 2-3 tane bez mama emzik bir kaç oyuncak.daha sonra bebek yatağı beşik bebek arabası bebek baddaniyesi benek yastığı çarşaf tül bebek mendili bolca peçete ıslak mendil vs.bu liste isteğe bağlı olarak uzar gider ama genel olarak gerekenlerin bunlar olduğunu düşünüyorum.sağlıklı olsunda gerisi halledilir.

0

tüketim toplumunda yaşıyoruz aslında yakın çevreden daha önce bebeği olmuş birilerinden kıyafetlerini almak daha mantıklı çünlü 10 günde büyüyor bunlar :d tabi heves edip alırsın ama yardımlaşmak en güzeli bence

0

bebek doğmadan önce genelde bebeğin çoğu eşyaları odası kıyafetleri doğduktan sonra ihtiyacı oldukları bunların hepsini bebeyin anne babası bebekleri doğmadan önce hazırlar onun daha konforlu daha iyi daha kapsamli bir şekilde dünyaya gelmesi için elinden geleni yaparlar.

0

doğumdan önce genellikle bebeğin beşiği ve odası hazır hale getirilir. aynı zamanda ilk 3 ve hatta ilk 6 ay giyeceği kıyafetler çoraplar ayakkabılar zıbınlar veya şapkalar da alnır. bebekler için alt bezleri çok önemlidir. özellikle alt bezi alınmasını ebeveynler için önemli bir tasiyedir. şlk 6 ay genellikle anne sütü ile beslenecekleri için mama alımına gerek yoktur. ilerleyen zamanlarda bebeğin durumuna uygun ek gıdalar tercih edilebilir.

0

minimum sınırlı , fazla abartmamak gerek bu alışverişi. ben bu alışverişi yaparken bir büyük esnafımız yarın yenisini alacaksın nede olsa tabiri ile ne demek istediğini çok sonradan anladığım sözle cevap vereyim hergün biraz daha büyüyor giymediği çok şeyde kenarda kalıyor.

0

bebek bezi bibaron emzik cinsiyete göre beşik aynı şekilde cinsiyete göre kıyafet oyuncak diş cıkarken kaşıntıları gecirmesi icin kemire biliceği bi oyuncak dan bahsediorum panduf tulum beşik icin yatak yorgan

0

öncelikle bebeğin cinsiyeti belli olmadan alışveriş yapılmamalıdır. eğer ki bebeğin cinsiyeti belliyse ona uygun olarak alışverişe başlanmalıdır. alacağınız ürünlerde ilk düşünceniz güzelliği değil sağlamlık ve bebeginize vereceği rahatlık olmasına özen göstermeye çalışılmalıdır. sonuç olarak bebeği rahatsız edecek bir yatak almayı kimse istemez heralde sadece güzel diye. ayrıca bana kalırsa bebek doğmadan kıyafet tarzı şeyler fazla alınmamalıdır neticede bebeğe uyup uymayacağı belli değil vesaire etkenlerden dolayı doğumdan sonra bu tarz şeylerin alınması daha mantıklı gibi geliyor bu benim düşüncem.

0

bebeğe olacak şeyler alınmalıdır yiyebileceği şeyler alınmalıdır

0

öncelikle temel ihtiyaçlar giderilmelidir. bebek bezi,hastaneden çıkınca giyinmesi için tulum,mama vb ihtiyaçlar.

0

doğumdan önce bebek alışverişine çıkılınca alınacaklar listesi yapılır. genelde bütün bebeklerin gereksinimleri aynıdır. bebek bezi, beşik bebek tulumu, patik, battaniye vs. bunları çoğaltabiliriz. alış verişte alacaklarımızın rengini bebeğin cinsiyetinin erkek veya kız olmasına göre seçeri yani doğumdan önce alışverişe gidildiğinde bebeklerin cinsiyeti çok önemli konumdadır.

0

öncelikle bebeğin cinsiyetine göre temel ihtiyaç alışverişi yapılır zıbın kundak emzik biberon kıyafet gibi daha sonra ise keyfi şeyler alınmaya başlanır oyuncak isteğe göre kıyafetler gibi

0

ilk öncelikle bebeğe göre kıyafetler bebek masası bebek telsizi mama emzik biberon küçük battaniyeler çocuk arabası bebek bezi araba için çocuk emniyet koltuğu bebek arabası kıyafetlerini bol bol almalısınız ki çocuklar çok terledikleri için hasta olma ihtimalleri yüksektir bebek odası için hoşgeldin süprizleri hazırlık için süslemeler çocuk için güvenli yatak

0

ilk önce heyecana gerek yoktur. tamam bebeğiniz oluyor bu dunyada sizi mutlu edebilecek en güzel şey. bebeğin cinsiyetine göre kıyafet alınmalı, biberon, emzik, kendini elleriyle çizmesin diye küçük patik, bolca bebek bezi, bebeğin odası için dolap, bebek arabası alınmalıdır.

0

merhaba, oncelikle çocuğun odası evin içinde belirlenmeli ve çocuğun ilk üç yaşına kadar neleri giyip neler ile gün içerisinde zaman geçireceği oyuncaklar alınmalı ona odasında daha rahat hissettirebilmek için daha sağlıklı daha kaliteli giyim ve oyuncak tarzı kaliteli şeyler alınmalı giysi olarak çocuğa yazlık olarak çorap , t-shirt , pantolon tarzı daha çok yaz kış farketmeksizin kalın yünlü giysiler tercih etmelisin umarım yardımcı olmuşturum en önemlisi sağlıklı doğar bir ömür beraber yaşarsınız.

0

ilk önce bebegin odası yani cocuk odası hazırlanmalı ve cinseyitini ögrenince ona gore kıyafet alınmalı bebek arabası alınmalı bez alınmalı

0

bence bebek için ilk alisveriş ilk once bebek odasi ala bilirsin geri kalanin sora

0

öncelikle tüm doğmamış bebeklerin sağlıklı olmasını dilerim bunun dışında doğmamış bebeğe don biçmek adetimizdir.
ancak bu eskiden kalmıştır. doğmamış bebek için yapılacak alışverişlerin başında tabii ki de bebek odası gelir burada bir tane beşik mutlaka bulunmalıdır etrafı çevrili olan yatak şeklindeki beşiklerde çocuklar yere düşmez böylelikle küçük yaşta kafasını da duvarlara vurmaz. bunun dışında bol miktarda bez alınmalıdır çocuk bezleri özellikle çok pahalı olduğundan aileler alırken bir garip duygulara giriyorlar ama almak zorunludur tuvalet eğitimi alana kadar çocuğa bez ile devam ettirilmelidir tuvalet ihtiyacı.bunun dışında bebek kız ise pembe erkekse mavi giysiler rengarenk oyuncaklar süslü duvar kağıtları çıngıraklar inmesi çocuklar için de teknolojik aletler alınabilir.özellikle zamane çocukları ve anneleri aralarındaki çalışma iş yorgunluk gibi uzaklardan bebek telsizleri sayesinde arındırla bilir bu yüzden bebek telsizi her bebeğin odasına mutlaka bulun maldır ebeveynleri bebekleri bu sayede uzakta da olsa takip edebilirler sesini duyabilirler bebeğim bir ihtiyacı oldu notası sayesinde sesini annesine ettirebiliriz bunun dışında yorganlar yatak örtüleri bebek mama koy ver onlara bebek tırnak makası bebek kilotlu arya dolmadan önce bebeğe alınmalıdır ki daha sonra bebek donsuz da kalmasın.

0

doğumdan önce bebebğe hazırla başlamadanönce bir alışveriş listesi çıkarılmalıdır bebeğin cinsiyetine göre alışverişe başlanmalıdır ilk olarak ben kendi çocuklarıma cinsiyetini öğrendikten sonra kıyafet almıştım yaşına gireceği aya görey meysme göre kıyafet tercihinde bulunmuştum beşik almıştım be stoklamıştım malum bebek bezleri çok pahalı islak mendil almıştım zamanla aklıma geldikçe bir çok alışveriş yapmıştım banyosu için küvet kova küvet filesi şampuan bebek battaniyesi bebek havlusu bebek yağı almıştım beşik beşik yatağı döşeği yorganı battaniyesi çarşafı zıbın bir çok tulum almıştım hastaneye doğum için giderken doğum çantası hazırlamıştım doğum çantasına 32. haftada hazırlamaya başlamıştım doğum çantasının içine üç tane alttan giymek için çıtçıtlı zıbın üç tane tulum üç tane alt üst takım birkaç tane bebek bezi islak mendil kağıt havlu alt açma bezi anne için pijama terlik değişik kıyafetler bebek için yine pamuk battaniye örtü koymuştum ana kucağı almıştım kanguru almıştım bebek koltuğu almıştım arabayla getireceğimiz için yani puset bunların dışında büyük bir oda hazırlamıştım bebek masrafıyla geliyor ama bereketin de yanında getiriyor buna çok çok çok inanıyorum allah herkese bu duyguyu tattırsın

0

bence bebekler için fazla alışveriş yapılmasına gerek yoktur öncelikle erkek veya kız olduğunu bilmeniz gerekir mesela genel olarak erkek ve kız için gerekli olanlar bebek bezi işte bir varol diş kaşıyıcı bir şeyler de arkadaşlar fakat diş kaşıyıcı zararlıdır dişlerin şeklini bozabilir arkadaşlar düz olmayabilir dişleriniz ondan duruyor net de kullanmanızı tavsiye etmem fakat bebek bezi falan da onları da kaliteli bir şey almanız gerekir bu ciddiye almayın arkadaşlar ucuz olanlarından umarım beni anlamışsınızdır arkadaşlar yani bebeklerimiz bizim için çok önemlidir mesela bebeğiniz doğduğu erkek olduğunu öğrendiniz onun için en güzel kıyafetler den en kaliteli kıyafetlerden alın bebekler için bazı kazaklar var onlar cilde zarar veriyor arkadaşlar kol kazaklardan sakınlıkla almayın en iyi derince alın çünkü bebekler çok çabuk hastalık bulaşır bebekler arkadaşlar çünkü bebeklerin koruması yoktur biz insanlar gibi değildir kemikleri çok incedir hemen kırılabilir göz kayması olabilir ki çocukken o gibi şeyler de önlem almanız gerekir arkadaşlar alışveriş değilse yani kendi şeyinden ilk gördüğünüz almayın arkadaşlar en beğendiğiniz hanım iyi durması gerekir bir de arkadaşları bebeğiniz doğduğunda fotoğrafını çok fazla çekmeyin çünkü nazar otu diye bir arkadaşlar bazen azar a gelmesin.

0

dogumdan once bebek icin guzel bir alisveris yapilabilir diye dusunuyorum yani bebek icin kiyafetleri yatacagi besik felan bu 2 si cok onemli temiz havlulari mikrop kapmamasi icin dikkat edilmelidir baska olarakda emzik sut icin kaplari felan her seyi olmalidir diye dusunuyorum.