1

çok can sıkıcı bir durum olmakla birlikte bu illet küçük büyük dinlemeyen bir rahatsızlıklar arasında dır. oldukça hassasiyet gerektiren bir durumdur nazal boşlukların iltihap ile dolmasiyla hissedilen ağrı ile baş gösterir nszal boşluk yıkanabilir bir nebze rahatlayir ancak bazi ilerleyen durumlarda ameliyat önerilir ancak tekrarlamama garantisi ne yazık ki yoktur muazzam dikkat gerektiren bir rahatsızlık dir islak sac ve rüzgar agriyi arttirmakta nirebir neden dir.

0

mesela kayanayan suyun buharı ile sinüzit geçebilir yada bitkisel ürünlerle de erkenden tedavi edilebilir

0

doğal olarak limon ve sirke öneririm eczaneden ilaçlada tedavi edebilirsiniz

0

sinüzite yakalanmamk için banyodan çıktıktan sonra ıslak saçın hemen kurutulması gerekir. genellikle bu şekilde sinüzit oluyor. eğerki durup duruken oluyorsa doktora başvurulması gerekir aksi takdirde ilerleyen zamanlarda değişik ve zararlı hastalıklar ortaya çıkabilir.

0

sinüzit daha çok ıslak saçla dolanmakta geliyor banyodan sonra saçlar kurtulmalı ıslak kalmamalı ve ıslak saçlarla rüzgarda gezmemeli sinüslere iltahap dolar ve başarısı başlar buda çekilmez bi hal alır dikkat etmeliyiz

0

öncelikle sinüzite yakalanmamak için banyo yaptıkları sıralarda çocukların saçlarını iyice kurutma mız gerekir islak saçla dışarı çıkmaması gerekir. eğer bunun önüne geçebilir çocukların daha az sinüzite yakalama şansı vardır ama eğer sinüzite yakalanan çocuklar mutlaka doktor tarafından iyi bir tedavi olması gerekir yani sinüzit basit bir hastalık değil ve erken değiştir her zaman önemlidir.

0

aynı hastalık senelerdir peşimi bırakmıyor. tıbben paranasal sinüslerin iltihabı olarak geçmekte. ben tedavi için gittiğimde kronik olduğu söylendi, dolayısıyla tedbir almak bir ilaç bu hastlığa. islak saçla dışarı çıkmamak, burnu açık tutmak, rüzgar yememek alınabilecek tedbirler arasında. yine de tedbirsizim diyenler var ise actifed, duact tabletler sinüzite çok iyi geliyor. actifed'in uyku yapması bir yan etki, terleme de yapar ama ağrıdan eser kalmaz. tıbben tedavisi yok denmişti fakat tedbiri almanız en büyük tedavi olacaktır.

0

sinüzitin en büyük sebeplerinden biri ıslak saçla dışarı çıkmak. bunu önlemek bile tedavi sağlar.

1

küçükken bende yoğun olarak yaşamıştım bu durumu sürekli iltihap doluyodu burnum nefes alıp vermem zorlaşıyodu annem demlikte su kaynatıp o su buharını yüzüme doğru tutuyodu ben küçükken iltihap daha rahat çıkıyodu burundan ama tabi en etkilisi doktor zaten sinüzüt ilerledikçe daha tehlikeli oluyomuş diye duydum henüz sinüzüt başlangıcıysa en iyisi doktora tedavi olmak hiç birşey olmasa bile bi bırun spreyiyle bile erken teşhiste tedavi kolaylıkla ediliyor.

0

en güzel tedavi yöntemi dalmaktır ya da sıcak duştur genel olrak sünizitin kesin tedavisi yoktur tamamen geçmez ilaç gibi kimyasallara yönlendirelebiliri ama daha doğal olarak buhar tedavisi dalmak sıcak su duşu olmak da kullanılan daha yaygın geçici tedavilerdir

0

sık sık dus alinmali ve sıcak içecekler içilmeli

0

sinizüt normalde tedavisi var diyolar ama bu geçici uzman doktarların tavsiye ettiği yöntemle tedavi edilir kafamıza göre tedavi uygulanmaz

0

tabi ki ilk iş bir uzman doktora danışmaktır . benim bildiğim kadarıyla sinizüt tedavisi yok sadece rahatlatma amacıyla kullanılan bazı ilaç ve yöntemleri var tuzlu su burun spreyi vb.

0

sinüzit i tamamen bitirmek maalesef ki benim bildiğim kadarıyla imkansız. sadece ilerlemesinin önüne geçeceğiniz önlemler var. özellikle çocuklarınızın saçlarını mutlaka banyodan sonra iyice kurutun. çocuklar bu duruma dikkat etmezler ve ya edemezler ama sinüzitin ilerlemesinin en başlıca nedeni ıslak saçla dışarıya çıkmaktır. ikincisi ise soğuk içecek ve yiyeceklerden uzak durmak özellikle soğuk suyun büyük etkisi vardır sinüzit in ilerlemesine. olabildiğince ılık olarak tüketilmelidir yiyecek ve içecekler. soğuktan korunmalı özellikle kafanız.

0

sinuzit hem çocuklarda hem yetişkinlerde enfeksiyon nedeniyle çıkan bir rahatsızlıktır şiddetli baş ağrısı yapıyor tedavisi de iyi bir doktordan muayene olup bazı tahlilleri yapıp ona göre doktorun kararıyla tedaviye başlanır tedavinin iyi yünde gitmesi için sinüzit erken teşhis daha önemlidir erken teşhis edilirse daha çabuk iyileşme payı vardır ama doktorun verdiği ilaçlar düzenli kullanarak tedavi olunur.

0

çağımızım hastalığı gibi bişey olan sinüzit çoğu kişide görülür be şiddetli baş ağrılarına neden olur tedavisi doktor muayenesi sayesinde gerçekleşir ve doktorun vereceği kararlar sayismde ve neticesinde işler ilerler ve tedavi olunur.

0

sinüzit çok fazla şikayeti de beraberinde getiren bir tür hastalık türüdür. solunum yollarında meydana gelen bu durum ilk başlarda çok fazla farkedilmese de sonra insan hayatına çok fazla etkileri vardır. insanın sağlıklı nefes alıp verişini etkilediğinden dolayı bu yüzden sağlıksız nefes alınıp verildiğinde insan yorulabilir. ve halsizlik hissedebilir. sinüzit burundaki kıkırdak eğriliğinden ya da etlerden ötürü oluşabilir bu durum ancak doktor kontrolüyle farkedilir bunun için yapılabilecek tek şey ameliyat olmaktır. çok fazla baş ağrısına neden olabilir sürekli gripmişsiniz gibi bir etki yaratabilir bu durum insanın günlük hayatını olumsuz etkileyip strese neden olur. sinüziti olan kişiler duş aldıktan sonra mutlaka saçlarını kurutmalı ve ıslak saçla gezmemeliler. deniz suyununda burna çekilmesi sinüzite iyi geldiği söylenen şeylerden biridir. deniz suyunun tuzlu olması sinüzit üzerinde iyileştirici etkilere sahiptir. sıcak su kaynatıp havluyu başına atıp buhar oluşmasını sağlayıp burna denk getirerekte rahatlık sağlayan bir durumdur. burun spreyleri de sinüzit tedavisinde çokça tercih edilen ilaçlardandır. fakat bunların burun kemiğini incelttiğine dair söylentiler de vardır.

0

çocuk sinüzitlerini hafife almayınız, sinüzit ilaçlarla tedavi ile iyileşebileceği gibi çok ağır bir tabloda körlük yada menenjitlede sonuçlanabilir.son yıllarda önemi dahada iyi anlaşılan çocuk sinüzitleri yetersiz ve eksik tedaviler sonucu hala önemli bir sorundur.çocuklarda tam bir burun tıkanıklığı şiddetli bir baş ağrısı veya işitme kaybı gelişmedikçe kendini gizleyebilen hastalık,alerjik hastalarda daha sık görülür.sinüs ağızlarının içini açmak ve sinüslerin içini temizlemek amaliyat etmek çocuklarda iyi sonuçlanabilen bir tedavi seçeneğidir.

0

sinüzit bendede var onun tedavisi ilaçlardan bir yana tuzlu su veya deniz yüzünün buruna çekilmesi gerekir

1

sinüzit endoskopil muayene ile belirlenir ve ince bir araç yardımıyla sinüslere ulaşılır ve tedavi edilir. sinüzite yol açan anatomik durumlar da olabilir. burun eğriliği burun tıkanıklığı gibi durumlarda sebep olabilir. sinüzit tedavisi için hastalığın safhası çok önemlidir tedavi yöntemini belirler ve akıntı şeklinde olan sinüzitlerde antibiyotik ve tuzlu su ile yıkama yöntemi kullanılır. kronik sinüzitlerde burun yıkama tedavisine gidilir ve akıntı durmazsa ameliyat yoluna en son durumda gidilir. sinüzit tanım olarak şudur : başımızda yer alan boşluk dolu havalardır. yani içi hava dolu odacıkların iltihapla dolması sonucu sinüzit oluşmaktadır. buna sebep olan sebepler çevresel faktörler, sigara kullanımı, sürekli kapalı ortamlarda kalınması. kapalı ortamlarda özellikle büyük şehirlerde hava sirkülasyonu sağlanamadığı için insan temiz havaya ihtiyaç duymakta. kalitesiz hava sinüsleri temizleyemediği için hastalığa yol açmaktadır. kişisel sebepler ise şunlardır burunda etin yer alması alerjiye yatkın olunması gibi sebeplerdir. sinüzit kişinin normal hayattaki kaliteli hayatını yaşam kalitesini olumsuz etkiler ve sürekli baş ağrısı yaşanmasına depresif durumlara sebep olur. akıntı sürekli devam eder. uykunun düzeninin bozulmasına neden olur. tedavi olarak ise her şeyden önce ilk olarak ilaç tedavisi denenir. tedavinin ilk basamağı olan ilaçları ortalama dört hafta gibi kullanmak gerekmektedir. ilaçları ağızdan değilde direk burna sprey yoluylada müdahale etmek bir diğer seçenektir.