0

mıhlama karadeniz yöresine özgü bir yemektir diğer bir adı da kuymaktır bakır sahanda önce tereyağını kavurursun sonra kaç kişilikse ona göre mısır ununu eklersin ve karıştırırsın sonra sıcak suyu karıştırarak kıvamına gelene kadar karıştırırsın istediğin sertlikte bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edersin ama su eklerken birden boşalmamanını tavsiye ederim azar azar suyu yidre yidide ekleyin sen son peyniri veya kaşarı da ekleyip biraz daha karıştırıp yani kaşar peyniri eritince servis edebilirsiniz yapmayan veya yemeyen varsa şiddetler tavsiye ederim ben hastasıyım şahsen .

0

mıhlama karadeniz bölgesine hatta daha çok doğu karadeniz bölgesine ait bir yemektir. tereyağ. mısır unu ve çeçil peyniri kullanılarak yapılır. öncelikle tavada tereyağı eritilip un ile kavrulur. ardından su eklenerek un açılır. bu arada sürekli karıştırmak gerekir çünkü un topaklanabilir. sonra peynir eklenir ve peynir eriyene kadar pişirmeye devam edilir. peynir eridikten sonra ocaktan alınır ve sıcak servis edilir.

0

muhlama ya da kuymak olarak adlandırılır. karadeniz bölgesine özgü mısır unu, tereyağı, kolot (golot) peyniriyle yapılan bir yemektir. tereyağında kavrulan mısır ununa önce su ilave edilir çorba terbiyesi yapar gibi daha sonra bolca peynir konur eriyip homojen bi karışım olunca afiyetle yenir. üstüne pul biber de yakabilirsiniz