0

icli kofte hataya aittir.gerci her yore yapiyo ama belki ben hatayli olduum icin soyluyorum.burda cok yapilir.ben şoyle yaparmbi miktar ince kucuk bulgurun icine goz karari yeterli miktarda sicak suyumuzu koyalim.suyunu cekene kadar kapatiyoruz.suyunu cekince domates salcasi biber salcasi tuz kimyon karabiber pulbiber ekliyoruz ve bi miktar un ekliyoruz.hamur kivaminda oluncaya kadar yuruyoruz.sonra kucuk yumaklar yapiyoruz.işaret parmagiyla cevire vevire aciyoruz.tabi acmadan once ic harcimizi hazirliyoruz.kiymayi bi tencereye alalim.uzerine sogan dograyalim yag ekleyelim.salca yuz pul biber karabiber ekleyip pisene kadar karistiriyoruz.sonra actigimiz hamurun icine koyup agzini kapatiyoruz.sonra istege bagli ya kizartiriz yada haşlariz.ama iclinkofte icin makinalar var.hamuru onlardada cekebilirsiniz.oyle daha pratik kolay oluyor.ama ben elde acmaya alistigim icin oyle yapiyorum

0

bildiğim kadarıyla güneydoğu anadolu bölgesine ait bir yemektir.bende çok severim.dışı bulgurla yapılan bir hamurdan içi de kıymadan olusur.çok doyurucu ve çok lezzetlidir.herkes güzel yapamaz ve her yerde güzel olmaz maalesef.yerinde öğrenen birinin elinden ya da yerinde yemenizi tavsiye ederim.haşlaması,ızgarada ve yağda kızartma şeklinde bir çok çeşitte yapabilirsiniz.yapılışına gelince küçük boy 7 soğan büyük boy 4-5 soğanı ince ince doğrayın tenzereye biraz iç yağı eritin birazda sıvıyağı koyup yağı eritin.soğanlarıda atıp güzelde kavurun.muhtemelen bir kilo kıyma kullansanız kalabalık bir aileye bayaa yeter.biz ailecek çok sevdiğimiz için fazla fazla yapıyoruz.o yüzden tarifte miktarlar biraz fazla.kıymayı iyice kavurduktan sonra baharatları koyun karıştırıp altını kapatın.soğumaya bırakın bu sırada içine büyük kıyım dövülmüş ceviz atın ve karıştırın.dışı için bir kg ince köftelik bulgur,2 su bardağı irmik,bir tatlı kaşığı karabiber,pul biber,kimyon vb baharatlar.baharatları isteğe göre ayarlayabilirsiniz.bir büyük leğen ılık su.3 yemek kaşığı domates biber salçası karışımı,biaz un.malzemeleri bir kabakoyun elinizi ılık suda ıslatıp yavaş yavaş ilave ede ede hamuru yoğurun.en son kıvamı olduysa kaynar su da küçük topları haşlayıp dağılıp dağılmadığına bakabilirsiniz.sonra küçük bezelere ayırdığınız hamurun içini oyup kıyma doldurun şeklini verin ve dilediğiniz gibi ister haşlayarak ister kızartarak ister ızgarada pişirip yiyebilirsiniz.afiyet olsun.

0

içli köfte birçok yörede bilinir ve yapılır. genellikle güneydoğu anadolu bölgesi ve doğu anadolu bölgesi bir de güney bölgemizde sıklıkla yapılır. içli köftenin hazırlanması için kıymalı karışımı bir gün önceden hazırlanıp buzdolabında bekletilmesi gerekir. bunun için bir fincan sıvı yağ yarım paket margarin ve bir kilo kıyma bir tavada kavrulur. ardından soğanlar eklenir, küçük küçük doğranmış 8 adet soğan doğranır ve kıymalar kavrulduktan sonra üzerine dökülür, tekrar kavrulur. ardından tuz, karabiber, pul biber gibi baharatlar eklenir ve 10 11 tane maydanoz doğranır içine atılır ve ocağın altı kapatılır. bu karışım bir gece ocaktan alındıktan sonra buzdolabında bekletilmelidir. ertesi gün içli köftenin dışı hamurunu yapmak için yarım kilodan biraz fazla bulgur, 1 çay bardağı irmik, 1 adet yumurta, 1 kaşık salça yoğrulur, tuz eklenir yoğrulur, elimize hafif su alarak karışımı eklememiz gerekir. çünkü bulgurun karışılmasını birbirine yapışmasını sağlamamız için sadece yoğurmamız gerekmektedir. hamur açılacak hale geldiği zaman limon şeklindeki büyüklükte toplar yapılır ve içine baş parmağımızla tutarak işaret parmağımızı hamurun ortasına sokarak açma işlemine başlayabiliriz. bunun daha kolay bir yolu hamura salatalık yöntemi ile açmaktır ya da bir limon sıkacağının içine hamuru ince bir şekilde yayarsanız, içine kıymalı harçtan koyup ağzını kapatıp içli köfte yapmış olursunuz.

0

birçok yöreye ait olan içli köfte daha çok malatya, gaziantep, adana yörelerinde yapılır. öncelikle iç harcı farklılık gösterebilir. patatesli, kıymalı, ıspanaklı yapılabilir.
kıymalı harç için: soğanlar kavrulur, içerisine kıyma konulup iyice kavrulur,biraz salça, biraz maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı biber isteğe göre cevizde konulabilir.
hamuru için: köftelik bulgur, irmik ve tuz bir güzel ıslatılır. biraz bekleyince hamur yoğurulur. hamur tutsun diye haşlanmış patates ve irmik konur. bu isteğe bağlıdır. hamur yoğurulurken içine biraz salça konursa hamurun daha güzel rengi oluşur. top top ele alınır, içleri oyulur ve incecik hale getirilir. sonra yapılan harçtan içine konur. hepsi bu şekilde yapılır eğer haşlanacaksa bir tencerede su tuz iyice kaynatılır. içine köfteler atılır. kısık ateşte dağılmadan pişirilir. çıkarılıp üzerine tereyağı gezdirilir, kızartılacaksa kızgın yağa haşlamadan çiğ olarak atılıp hafif hafif kıazara kadar pişirilir.

0

urfa yöresine aittir. dış kısmı bulgurdan oluşu içine de kıyma baharatlar ve fıstık dan oluşur.