1

uğraş verilen, zaman harcanan ve sonucunda kimseye zararı değil aksine faydası olan her iş helal iştir benim nazarımda. biz burada vakit harcıyoruz ve emek verip fikirlerimizi, düşüncelerimizi paylaşıyoruz. hayatta en kıymetli şey olan zamanımızı veriyoruz ve kimseye zararı olmuyor. aksine bu bilgilerden, fikirlerden faydalananlar oluyordur illa ki. çoğu şeyi ben ilk kez bu sitede duydum, öğrendim mesela.

üretmek çok önemli. o yüzden insanlar para kazanmak için bir şeyler üretmeli elinden geldiğince. bu ürettiklerini doğru amaçlar için değerlendirmeli. herkesin yeteneği ve imkanı olan konular vardır bunları geliştirmeli ve hayat karışmalı. allah herkese hayırlı kazanç versin.

0

alın derıyle çaliştiğin işlerdir. emek verdıgın yoruldugun sigortalı ve saatlı bir işte çalişmak helal para kazanmak demek

0

yani helal iş dediğimiz belli bir zaman emek verdiğin, alın teri döktüğün işlerdir helal işler. aslında birçok yolu var para kazanmaya dair. mesela ben şuan ki kazancımı yapacağım ek iş için kullanacağım. ek iş dediğim de öyle fazla sermaye gerektirmeyen bir iş. ürünleri alıp hemen satışına başlayacağım internet üzerinden. tabi onları internete koyduğum zaman beklemeyeceğim. başka bir alana daha yöneleceğim iş olarak. nakış işlerine ağırlık vereeğim bu aralar. düğün sezonu yaklaşacak, nişan bohçaları hazırlanmaya başlayacak. elimde birkaç tane bitmiiş yani işlenmesi bitmiş etamin seccade olsun istiyorum. halihazırda birkaç örnek olsun elimde diye. mesela ben siyaha yaparım başka biri mesela griye yaptırır, beyaza yaptırır... gibi gibi.. elimde örnek olacak. direk onu beğendiyse onu satacağım. onun haricinde eğer bir işte çalışıyorsanız yine internet üzerinden satış odaklı birşeylerle uğraşabilirsiniz. mesela erkekler eski arabaları biraz daha düşük fiyata bulup, sonra kendileri orasını burasını toparlıyor sonra aracı tekrar satıyor. oyle para kazanan bir grup var resmen... onun dışında yine çalışıyorsanız haftalık izniniz ya da haftasonu izninizde pazarlarda veya pazar girişlerinde tezgah açabilirsiniz. ben bizim burada bir kadını mesela sürekli gittiğim pazarda görüyorum. kadın nereden o market arabasını bilmiyorum ama gidip içine 2-3 termos koymuş içi sıcak su dolu. sonra yarım litrelik sulardan koymuş. nescafe koymuş, kağıt bardak koymuş, şeker koymuş, tahta karıştırıcı filan. bir termosta da çay var mesela. pazarda dolanıyor pazar esnafına satışını gerçekleştiriyor kışın... gerçekten de satıyor yani... bir haftada bir adam görmüştüm... adam evindeki sacı getirmiş. eşine de hazırlatmış gözlemeleri, gelmiş pazarda pişirip pişirip satıyordu. sonra yine başka bir adam pide yaptırmış filan pazara girmiş sıcak pide diye bağırıyordu mesela. yapan çok güzel para kazanıyor valla. niyeyse ben öyle pazara çıkıp ta satamam sanırım. utanırım.