0

elime o kadar çok para geçse o kadar çok yapacağım şey var ki öncelikle annem ve babamın köy yaşamından kurtarirdim en güzel yerde en güzel evi tutar en güzel şekilde yaşamalarini isterdim kız kardeşimin en kaliteli okulda okumasını isterdim yurt dışına yollayıp en güzel eğitimi almasını isterdim sonra hastanede yatan küçük çocuklar için bir sürü oyuncak alırdım ya da eşofman takımı en çok onlara harcamak isterdim çünkü en çok hak eden onlar hepsinin istegidi güzel oyuncaklar ya da isteğini en güzel şeyleri alırdım mutlu olsunlar diye hastalıklarını daha kolay atlatmak için sonra kendime bir iş yeri açardım parama para katmak için o kadar çok hayal o kadar çok istek var ki acaba herşeyden geri kalmadığımız için mi bilmiyorum kendim den çok başkalarına yardım ederdim ama para kazanmak için çok şey yaptık fazlasıyla bazen kazandık bazen kazanamadık ama yinede çok uğraş verdik böyle bir paranın gectinigi düşünmek bile çok çok güzel yani bence ama dediğim gibi kendimden çok başkalarına yardım ederdim istegidim bölümü istediğim üniversiteside de okumak isterdim

0

yatırım yapmak en mantıklısı. su durur fakat nehire dönüştürmek senin elindedir, kurumaması için akması gerekir

0

o kadar parayı hayatımda görmediğim için önce bir şok geçirirdim.onun dışında ailemle yaşadığım için kendime harcamazdım.bankaya atardım.annemle ortak hesap açar vadeli oluyorsa vadeliye atardım.

0

fırsat bu fırsat der ne gördüysem alırdım görgüsüzlük gibi oluyor biraz ama olsun insanın hayatında kac kere eline o kadar para geçer ki. ama ilk alacağım şey ev ve araba olurfubsonrasiyka yatırım yapardım ayrıca yetimhanelerin bağışçısı olurdum. insan sadece kendini düşünmemeli sonuçta çocukları da düşünmeliyiz. veya hayır kurumları açardım okullar falan belli olmazdı.

0

100.000 milyon dolar yani 100 milyar dolar mı demek istedin. o parayla dünyayı satın alırsın. sonra bir daha satarsın.

0

elimde 100 milyar dolar olsa, ilk olarak evimizi degistirirdim pek de abartili olmayan guzel bir aile evi alirdim 2 katli. ondan sonra ustune kalan parayla birsuru ev alip kiraya verirdim. ondan sonrada kendime bir isletim merkezi acardim yani herhangi bir calisma yeri acardim oradan gelecek ve ev kiralarindan gelecek para ile de hayatimin sonuna kadar guzel bir sekilde yasardim. ustune kalan parayla da bir tane araba alirim digerini de borclara oderdim.

1

ev almak olurdu kafam başka bir şeye pek çalışmaz ve kira vermek benim için bir külfet. yettiği kadar bir ev alırdım, yetmezse de üzerini borçlanır alır ve kira öder gibi ödeyip ev sahibi olurdum. kimseye ömrüm boyu bağımlı olmazdım böylece.

0

elimde bu kadar para olsa neler yapmazdım ki. öncelikle bir ev alırdım daha sonra bu parayı değerlendirmek için bir şirket kurardım. o şirketi yönetmeye çalışırdım. daha sonra dünya turuna çıkardım gezmediğim yer kalmazdı. ürün dünyayı dolaşırım keşfetmeye çalışırdım. kamp yapardım farklı insanlarla tanışırdım. doğayı seven biri olarak karavanla oradan oraya yolculuk yapardım. arava alırdım şöför tutardım kendi özel ihtiyaçlarını karşılarım. yazlık bir ev alırdım tatil amaçlı buda çok güzel olurdu. bunun yanında yat alabilirdim. ayrıca bazı kurumlara bağışta bulunabilirim. hayvanlar için bir çok şey yapmak isterdim onlara barınaklar kurup evler yapmak yiyeceklerini temin etmek aşılarını yaptırmak isterdim. birde özellikle engelli olan insanlara yardımda bulunmayı çok isterdim. bunları yapmak beni mutlu ederdi. ah ah işte hayaller hayatlar.

0

o para elimde olsaydı ben o parayı gidip önce banka hesabıma yaptırırım ve düşünürüm o parayı nasıl diye düşünürüm ve benim aklımda gidip yatırım yaparak önce 4 yada 5 kat inşaat yapardım ve her katta 5 daire yaparak 40 daire yaparak hepsini bir kiraya vererek o diğer parayla gidip bir kafe açarım yada gidip restaurant satın alırdım ve isletirdim ve bana 2 yerden bana para verirdi

0

başka bir soruda da bu tarz bir cevap vermiştim yine… yakın bir cevap olacak o yüzden.. benim elime o kadar para geçse ben direk daire alırım… yıllardır kirada oturan biri olarak ilk alacağım şey daire olur o parayla… yani sadece bir dairede değil. artık o yüz milyon dolara ne kadar daire yapıyorsa o kadar daire alırdım. yani şuan o doları türk lirasına çevirsen 525 milyon lira yapıyor. yani istanbul gibi bir yerde fazla gelişmemiş yerlerde 200-250 bin tl arasında daire bulabiliyorsun. jeralde bu hesaba göre birde topraktan girdiğini filan düşünürsen hemen hemen 20 daire alırsın bir istanbul yenidoğan’dan ya da istanbul esenyurt civarlarından. bunları bir de kiraya verdiğinizi düşünün… istanbul gibi bir yerdesiniz ve kiraya veriyorsunuz…. bin tl ye kiraya verseniz havada kaparlar o daireleri. öyle söyleyeyim. yani o dairelerden gelecek olan kiraları topladığınızda düşünsenize o ay topladığınız kirayı. 20 tane daireniz olsa ve hepsini bin liradan kiraya verseniz aylık 20 bin tl… bir yıl boyunca bu kadar dairenin kirasını topladığınızda 240 bin tl para olacak bir yılın sonunda. artık ona da yeni bir daire mi alırsınız yoksa bir yer açar işletir misiniz size kalmış bir durum yani. gerçi düşüncesi, hayali bile bir güzel… ama işte hayalde. bizde nerede o kadar para. işte böyle hayal kurdurur ancak. neyse ya. bizde o kadar para olmayacağı için hiiiçç kendimizi yormayalım. bu kadar parayı zor görürüz biz.

0

o parayı tl'ye çevirip kendime yeni bir ev alırdım. tercihen küçükçekmece civarından.

0

elime 100 milyon dolar para geçse önce 50 milyon dolarini bi yatirim yaparim şirket kururim mesela veya deniz kenarindan bir restaaurant alirim sonra da diğer kalan 50 milyonun 10 milyonuyla özel uçak 3 milyona özel araba 30 milyona bir villa ama helikoter alanli ve büyük bir havuzu olanvşla vilanin içinde hizmetçiler bahçivanlar çalişanlar garsonran ve villdada bir tane özel oda spor alani oyun salonu ps4 mesela dev ekranlar özel masaj odalari araba garaji ve geriye kalna 12 milyonada ço özel arabalarin kolejksiyonun u yapmak sonra yatirim yaptiğim şirketten gelen yüzdellik kaaaarlarla hayatima devam etmek ve zamani gelince evlenmek büyük bir düğün birsürü ünlü kişi ve gerçekten mutlu huzurlu bir aile sonrasinda 2 tane çocuk biri kiz biri erkek sonra onlarin büyümesi için herşey belli bir yaşa kadar onlari getirmek ve sonrasinda onlari iyi ve güzel insanlarla evlendirip hayata gözlerimi yummak ama ilk yapacagim şey tabikide çok iyi bir yatirim ve sonrasindanda dediğim şeyleri yapmak ama hikayenin sonu biraz kötü bitti siz hikayenin sonunuda değiştirebilirsinz ama dediğim gibi çok iyi bir yatirim

0

ilk yapacağım şey dünyayı dolaşmak olurdu madridi abd yi çok gormek ve oralarda bulunmak istiyorun

0

elime 100.000 dolar gecse santral kurarım ve aylık 42.000 tl geliri olur bana ve gene o parayı cıkarırım

0

şöyle boş sorular sorup insanların kafasını karıştırmayın.insanların eline o kadar para geçse sana mı sorcak ben böyle yaparım şöyle yaparım diye.o kadar boş soru sorcagına mantıklı ve özgün soru sor hiç deilse cevaplarını ögreniriz.

0

once kendime luks bir ev bir tabe araba alirdim ama o para ele gecseydi

0

şuan o kadar para ıcın aklımda öyle birsey yok olmasida cok zor.eger öyle bir para elime gecerseki ozmanda yapilcak cok şey vardır is veya yapılcak seyler acisindan.

0

o kadar para hayır getrmez bagıs yada yatırım yapardım.

0

her seyi satın alırdım o parayi harca harca bitmezdi ne güzel olurdu

0

allah derim ne derim :d :d parça parça bozdurur hemen ev alımlarına başlarım. bir kısmını da ayırır kafe açardım. :)