0

civanperçemi nerede insanın boyu 1 metreye kadar uzayabilen ve çok değişik renklerde açan bir bitki civan perçeminin yetiştirmesi oldukça kolaydır ve ülkemizde de bol miktarda civanperçemi bulunmaktadır. ulaşması bu kadar kolay olan civanperçeminin çok fazla faydası bulunmaktadır.başlıca faydaları sayacak olursak eğer civanperçemi özellikle sindirim sistemini düzenleyici bir etkiye sahiptir. özellikle gaz problemlerine ve hazımsızlığa karşı birebir olan bir bitkidir. midedeki bu problemleri bastırdığı için civanperçemi sayesinde midede bulunan ülser sorunu ,yaralar ,mide kanamaları ve mide yanmalarına da oldukça iyi geldiği söylenmektedir.
civanperçeminin bilinen diğer bir özelliği de adet söktürücü özelliği bulunmasıdır.kadınlara sağladığı bu fayda sayesinde adet dönemleri çok daha sorunsuz bir şekilde geçer ve ağrı probleminde de oldukça büyük oranlarda azalmalar meydana gelir.
civanperçeminin yoğun miktarda antiseptik özelliği de bulunmaktadır bu sayede kadınlarda özellikle yumurtalık iltihaplanmasının ve genital bölgelerdeki enfeksiyon sorununun tedavisinde bitkisel bir takviye olarak kullanabilirsiniz.
ayrıca civanperçeminin içerisinde bol miktarda potasyum da bulunur bu potasyum annemi ve kansızlık problemi ile başa çıkmanız içinde size yardımcı bir ek besin olacaktır.
civan perçemi oranını arttırdı gibi aynı zamanda kan temizleyici bir özelliği de sahiptir.
özellikle kış aylarında civanperçemi ne düzenli olarak tükettiğimiz zaman kış hastalıklarından olan nezle ve soğuk algınlığı ,boğaz enfeksiyonları gibi hastalıklardan da korunmanızı sağlar.
civanperçemi metabolizmanızı da hızlandırıcı bir etkiye sahiptir ayrıca vücudun yorgunluğunu da alır ve geceleri çok daha rahat bir uyku uyumanı sağlar sizi stresten uzaklaştırır.
civanperçemi çayını tüketirken bilmeniz gereken en önemli konu bu bitkiyi su içerisinde kaynatmamanız gerektiğidir çünkü kaynattığınız zaman zehirli etken maddeler salgılama ihtimali çok yüksektir.bu sebepten dolayı kaynamış olan suyun içerisine bir iki çay kaşığı kadar civanperçemi bitkisi ne attıktan sonra demlenmeye bırakmanız ve sonrasında süzerek tüketmeniz sağlığınız açısından çok daha faydalı olacaktır. eğer bu demlenme aşamasında çayın çok fazla soğuduğunu düşünüyorsanız ve bitki çaylarında sıcak içmeyi seven bir kişi iseniz süzdükten sonra başka bir cezvenin içerisine alarak o şekilde ısıtabilirsiniz.
özellikle kadınların kadınsal bazı rahatsızlıklardan korunabilmek amacıyla düzenli olarak civanperçemi tüketmeleri önerilmektedir ancak her şeyin aşırısı zarardır. bu yüzden birer hafta arayla günde 1 fincanı geçmeyecek şekilde kullanmanız en sağlıklı olan şeklidir. aynı zamanda kış aylarında da hastalıklardan korunmak amacıyla tüketebilirsiniz ya da hasta olduğumuz zaman hastalığın etkilerini azaltmak ve daha hızlı bir sürede iyileşir bilmek amacıyla da civanperçemi bitkisinden yardım alabilirsiniz.adet söktürücü ve iltihap attırıcı özelliği bilindiği için hamile kadınların civanperçemi çayını tüketmemeleri gerekir.