0

su yumurta seker kakou vb katki malzemeler yapilir

0

pasta birçok değişik şekilde yapılmaktadır. bir tane pasta çeşidi yok. mesela çikolatalı pasta, mozaik pasta, gelin pastası, kremalı pasta gibi. pastalarda eğer fırında pişen kek hamuru ile yapılacaksa şu şekilde yapılabilir. 4 adet yumurtayı 1 bardak şekerle iyice çırpılır ne kadar iyi çırpılırsa hamur yani pasta o kadar güzel olur. çırpılınca bir bardak süt ve bir bardak sıvıyağda ekleyip içine iki bardak un koyun. unun üzerine kabartma tozu ve vanilya koyun ki kek hamuru daha iyi kabarsın. daha sonra son bir kez karıştırılıp yağlanmış tepsiye koyun. önceden ısıtılan fırında 170 derecede pişirin. ilk 15 dakika fırını açmayın daha sonra çevirebilirsiniz. hamur pişince üzerine bir buçuk su bardağı süt gezdirin. yumuşak pasta hamuru hazır. üzerine krem şanti, puding, ev yapımı muhallebi, çikolata veya pasta sosu koyup dilimleyip servis edebilirsiniz. diğer pasta türleri de aşama aşama yaparak çok güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

0

pasta yapmak için öncelikle pandispanya yapmak gerekiyor pandispanya için 7 8 tane yumurta 1 buçuk bardak un 1 bardak şeker kabartma tozu ve vanilya gerekiyor az biraz da sıcak su eklerseniz pandispanyaniz daha da kabarık olacaktır.
bu verdiğim tarife göre hazırladığınız pandispanyaya fırında pişirdikten sonra soğumasını bekleyip ip yardımıyla ikiye ya da üçe kesebilirsiniz.
arasına evde yaptığınız ya da hazır paketlerde alıp kendiniz çırparak elde ettiğiniz kremaları sürerek üzerine de istediğiniz gibi süsler yaparak buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.