0

evet asıl rengi yeşildir ama ağaçta uzun süre kaldığı için erme dediğimiz işlem gerçekleştiği için siyahlaşır.

0

yeşil zeytin zeytin olgunlaşmadan toplandığı için olur siyah zeytinden iyice olgunlaşır toplanır

0

bir zeytin i olarak söylemek isterim ki zeytin önce yeşil olur yeşil zeytin kırılır su ve tuzda bekletilir yenir siyah zeytinde gün geçtikçe yeşil zeytinin güneş görmesiyle yada olgunlaşmasıylr olur ama marketlerden hazır alınan zeytinlerde boya kullanıldığını zannediyorum çünki bizim siyah zeytini iz öyle boyalı gibi olmaz

1

mesela birkaç sene önce yeşil zeytin hiç tüketmiyorum ve nasıl bir şey olduğunu bilmiyordum yaklaşık 7 yıldır yeşil zeytin alıp kış için evde kendim yapıyorum. gördüğüm kadarıyla da yeşil zeytin siyah zeytinin taze halidir ağaçtan koparıldığı zaman yeşildir. eğer ağaçtan zeytin koparılmazsa yavaş yavaş önce böyle patlıcan moru gibi bir renk alıyor sonra kendiliğinden oluşur ve siyah bir hale geliyor çünkü bu sene ben yeşil zeytin almaya giderken taze siyah zeytin gördüm taze daha yapılmamış zeytin vardı orada sordum dedi olgunlaşmış zeytindir yani zeytin kendi kendiliğinden siyah dünüşür.

0

yeşil zeytin tam olgunluğa ulaşmamış zeytindir. zeytin ağaçta kaldıkça olgunlaşır. ve siyah rengini alır.

0

yeşil zeytin genellikle olgunlaşmamış ve taze haliyle yeşillik haliyle toplandığı için rengi yeşil olur ama zeytinler ağaçta toplanmazsa olygunlaşırsa zeytin önce patlıcan moru rengine dönüşür sonra da siyah olur.

0

zeytini ağacında gördüm biz hatay'da çoğunlukla tam olgunlaşmamıs halini toplayıp salamura ile tatlandırılarak kullanıyoruz fakat siyahi i attun yada sele zeytini yapıyorlar. çok güzel oluyor yeşil zeytinde ,siyah zeytinde aynı ağacın .eyvrsidir ayrıca bu zeytinleri yağ olarakta yapıp kullanıyorlar.

0

burada çok yanlış cevaplar var.bizzat zeytin ağaçları olan biri olarak söylüyorum.zeytin ağacının taneleri önce yeşildir.sonra yavaş ,yavaş çakırlaşma başlar.en sonunda da rengi siyaha döner.yani olgunlaşmış zeytin oluyor.yeşil zeytin olarak toplanır.bazen çekişke ,bazen elle dilme çizme yapılır.buna boya veya kimyasal katmaya ne gerek olur ki.zaten bu şekilde pazarı var ki.olgunlaşan siyah zeytinlerden de çizme veya salamura yapılarak tatlandırılır.olay bu.ha bazı kişiler çabuk tatlanması için katkı kullanıyor.siz en iyisi köylüden veya köylü kooperatiflerinden zeytin veya zeytin yağı alın.

0

zeytin ağacı önce çiçek verir sonra zeytinler oluşur zeytinler yeşil olur sonra iyice yetişince siyahlaşır o zaman yani ekim kasım ayları hasat zamanıdır sonra salamura olur hazır hale geldiğinde marketlere sonrada sofralara gelir.

-1

zeytinin günümüzde renginin siyah olması için boya kullanıldığını söyleyenler mevcut bu yüzden bence yeşil zeytin tüketin en azından içerisinde boya olmadığına emin olabilirsiniz.

-1

zeytin, sabah kahvaltılarının vazgeçilmez yiyeceklerin başında gelir. zeytinin ve yağının insan sağlığına çok faydalı olduğu bir gerçektir. zeytinin renginin yeşil olan rengi siyaha dönmesi yapılan bazı işlemler sonucu olmaktadır. hani işlem yapılmaktadır.