0

yeşil zeytinin 2 türlüsü vardır. birisi kırma birisi dilme. dildiğimiz zeytinleri şişeye doldururuz ve içine ağzına kadar şu koyarız. bu suyu birkaç kere değiştiriniz., en son içine bir avuç kadar tuz atarız. yenileceği zamana kadar da o şekilde kalır. yenileceği zaman şişeden çıkartıp bir kabın içinde bir kaç kere suyu değiştirilir tuzunun alınması için. daha sonra zeytin yağı ve limon doğranarak yenir.

1

yeşil zeytini her sene yeşil zeytin çıktığı zaman alıp evde yaparım ben öncelikle zeytinleri bir muşamba üstüne tek tek tahtayla kırarak bir bidona bırakıyorum üstüne su bırakıp kapattığını kapatıyorum ve böyle sabah akşam o suyu döküp yeni bir su üstüne bırakıyorum tam bir hafta böyle sürüyor 1 hafta boyunca suyu değiştirdiği zaman yeşil zeytin tatlı olmaya başlar tatlı olduğu an sonra da tuzlu suya bırakıp 3 gün o tuzlu suda bırakıyorum tam tuzunu aldıktan sonra suyunu süzüp bir kapta zeytinyağı pul biber limon döküp harmanlıyorum harmanladıktan sonra küçük bir de bidonlara bırakıp artık kahvaltıya hazır oluyor.

0

yeşil zeytin öncelikle tek tek bir tahta yardımı ile kırılır yani çizik veya oyuk atılmak için ardından bir bidona koyulur ve üzerine tuzlu su eklenir su belirli gün aralıkları ile değiştirilir zeytinler acısı geçtikten sonra zeytinyağı ve pul biberle soslanır artık hazırdır.