0

öncelikle kendimizi inandirmamiz ve sıkı bir diyet programi uygulamamiz lazim. kesinlikle hic birsey yemeden kilo verilmez. daha sonra da spor yapmamiz gerekir. normal kilo verme ayda 2-4 kilo arasındadir. ayda 10 kilo zayıflamak ise oldukca riskli ve eziyettir

0

sağlıklı kilo verme yöntemleri tabi ki vücudun kalori ihtiyacına göre hazırlanmış bir diyet, yanında spor, yürüyüş ve bol su içmektir. bunun yanında mate, kiraz sapı, maydanoz kürü gibi ödem atan çayları da kullanabiliriz. sabahları aç karna su içmek, elma sirkesi içmek de yararlı olacaktır. en önemlisi hareket ve mutlaka doktor kontrolü altında olmaktır. gerekli kan testleri yapılmalı vücuttaki hormonal sorunlar varsa tedavisi uygulanmalıdır. unutmayalım ki kilo almak bir hastalıktır. vücutta birşeylerin yolunda gitmediğini işaret etmektedir. tok tutan yiyeceklerden faydalanmak da mümkün. örneğin kahvaltıda bir yumurta üç ceviz, şekersiz cay, bol domates salatalık ve bir adet yeşil elma tüketmek uzun süre tokluk sağlar. bildiğimiz kepek yahut yulaf ezmesini yoğurt ve kuru kayısı ile hoş bir hale getirerek bir öğün oluşturup öğlen tercih edebiliriz. akşam yemeğini erken yemek ve mümkün olduğu kadar aksamlari başka gıda almamak da önemlidir. ve günde en az iki buçuk lt su içmek yanına yürüyüş de eklenirse hızla kilo verdirir.

0

sağlıklı kilo vermek için öncelikle insanın bünyesine göre bir diyet programı hazırlanmalıdır. bir diyetisyenle görüşülüp kilo vermenin sağlığa etkisini öğrenmelidir. birlikte bir program hazırlayıp diyet listesi belirlemelidir. ayrıca kilo vermek için spor yapılmalıdır. illa spor salonuna gitmeye gerek yok. evde basit egzersizler yapılmalıdır, yürüyüş ve tempolu yürüyüş, koşu gibi şeyler yapılmalıdır. gereksiz yere yemek yenmemelidir. geç saatte yemek yenmemelidir. çok fazla ekmek tüketilmemelidir. şeker ve tuz azaltılmalıdır. dengeli ve yeterli beslenilmelidir. az az ve sık sık yemek yenmelidir. protein ağırlıklı beslenmeye özen gösterilmelidir. doyduktan sonra yemek yenmemelidir. hazır yemek ürünlerinden uzak durulmalıdır. fast food tarzı şeyler yenmemelidir. bol bol su içilmelidir. sıvı tüketimine dikkat edilmelidir.

0

sağlıklı kilo verebilmek için öncellikle kendine diyet programı yapman lazım ve onları kesinlikle uygulaman lazım