0

kaliteli uyku için insan vücudunun yorulması gerek bence ben sadece yorulduğum zamanlarda iyi bir uyku çekiyorum uykuyu kaçıracak yöntemlerden kaçınılmalı

0

öncelikle gerçekten uykumuzun gelmesi gerekiyor. yatağımız rahat ve temiz olması lazım,yastığımızda çok çok rahat ve yumuşak olması kaliteli uyku için önemli faktörlerdendir.

0

uyku gerçekten insan oğlu için gerçekten çok önemli başta kendinizi dinliyorsunuz ve kaliteli bir uyku için televizyon açıksa kapatmak zorundayız çünkü gün içerisin de ister istemez beynimiz zaten yoruluyor onun için biraz gece uykumuzda kafamızın dinlenmesi lazım en çokta hoşuma giden ortam aslında sessiz bir ortam da ve karanlık bir yerde olmasına dikkat ediyorum.

0

karanlık,sessiz,kalın yorgan,sakin kafa ve uyumaya odaklanmak.

0

kaliteli bir uyku için kaliteli bir yatak lazım ona uygun bir yaşantı gerekir insan ne kadar stresten dolayı bunalımdan uzak yaşarsa o kadar kaliteli bir uykuya sahip olur derdi ve sıkıntısı olmayan insanlar daha az uyku sorunu yaşarlar

0

ilk olarak rahat bir yatak, karanlık ve sessiz bir oda

0

karanlık bir oda,ses olmamalı ve sadece uyumaya odaklanılmalı.ekstra bir şey yapmaya gerek yok.

0

sessiz ve sakin bir oda lazım. karanlık olursa daha güzel bir uyuku saglanır. yatak ve yastıkta rahat olursa uyukunuzu güzel bir sekilde yaşarsınız. odanın ne soguk nede sıcak olması lazım. ilık bir kıvamda olması lazım. bunaltıcı bir hal almaması lazım.

0

kaliteli uyku öncelikle o gün içinde ve yada önceki günler içinde can sıkılan, kafaya takılan, heyecan veren, üzüntü veren, sinirlendiren bütün şeyleri insan kafasından temizlemeli. uyumadan önce beyninde bunlar dolaşıp durursa o uykunun sabahında mutsuz uyanabilir. hele çok mutsuz bir şekilde uyumuşsa uyandığında aşırı mide bulantısı, baş ağrısı ile bile karşılaşabir. ve kesinlikle sessiz bir ortam olmalı. sesle uyumak hiç sağlıklı değildir. huzur duymalı insan. o uykuya yattığında herşeyi geride bırakıp uykunun kollarında kuş gibi hafiflemeli. yorganına sarılırken pamuklara sarılmalı. bir bebek gibi mışıl mışıl uymalı. göz bandı ya da başka bir şekilde tamamen karanlık bir ortam oluşturmalı. bütün bunlar onun bilinçaltını etkiler. kötü rüyalardan uzak kalır. ve en önemlisi dinç olur. çok uyumak da iyi değildir. insanı sersemleştirir. bünyeyi çok uyumaya alıştırmamalı bu yüzden. ve ikindi vaktinden sonra da uyumamalı bu da insana ağır gelir aşırı halsizlik ve baş ağrısı yapar.

0

kaliteli uyku için ilk şart kafan rahat olacak. kafan rahatsa yarın şunu bunu yapacağım, yapmam gerek gibi dertlerin varsa ya da bugünden yarım bıraktığın bir derdin varsa kaliteli uykuyu unutun. kaliteli uyku için ilk şart kafanın rahat olması bence..

0

erken yatıp erken kalkınca bir düzen içine girmiş oluruz.

0

kaliteli uyku için öncelikle sessizlik karanlık bir ortam ve rahat bir yastık rahat bir yatak rahat bir yatağınız varsa odanız karanlık sh1 ses yoksa uyumanız için bir engel yok demektir ve aynı zamanda kafayı bir şeye takarsak eğer bir şey sıkıntı yaparsak da uyuyamıyor biliriz uyumadan önce kahve içersek da uykumuz kaçabilir ondan sonra uykuyu bir yerde okumuştum uykumuzun gelmesi için sağ elimizi başımıza koyarak yastığa koyarsak uykumuz çabuk gelebilir miş ben bunu birkaç kere denedim ve gerçekten de öyle

0

ortopedik bir yatak, sessiz ve karanlık bir ortam

0

kesinlikle ışıksız bir ortam, rahat bir yatak.

0

uyku aslında yaşamamız için gerekli olan su yiyecek içecek barınma ve giyinme gibi olan temel ihtiyaçlarımızın en başındadır . bu nedenle bu sayilan faktörlerin en önemliside uykudur demek mümkündür . kaliteli ve saglikli bir uyku geçirmek istiyorsak eğer ki her birey bunu ister , hele ki günümüz koşullarına bakıldığında uyku hasret binlerce insana rastlamak mümkündür .kaliteli bir uyku için yatak seçimi en başta belirtmeniz gerekliydi fakat başta gelen en önemli faktördür.uykunun kkalitelisi istiyorsak uyumadan önce yatagimizi temizlemeli ve daha sonra kafamizi boşaltmaliyiz .

0

kaliteli uyku iiçin gereken şeyler ve gereken kuralların başında düzenli uyku saati ve disiplinli bir şekilde bu programa uymak gerekir aksi takdirde bu durum insanı mahveder ve insanın sağlıklı olma koşulunu reddeder ve bundan dolayı yatmadan önce yasemin çayı içilmesi önemle rica olunup sakin slow tarzı müzikler dinleyerek beyinin rahatlamasını gvşemesini sağlarak uyku düzenine yardımcı olunup uyku düzeni programına katkı sağlanmıış olunur.

0

sessiz bir ortam sesli ortamda pek kaliteli utunmuyor

0

sessizlik,karanlık rahat yatak ve yastık yumuşak bir yorgan ve hafız çalan bir müzik.

0

öncelikle yatağımızın rahat olması ve yastığımızın rahat olmasını çok sert ve yumuşak olması gerekir daha sonra oda sıcaklığının vücudumuzu ısıtması gerekir çünkü vücudun herhangi bir yere soğuk olduğunda uyku gerçekleşmez ve son olarak da bir şey düşünmemiz lazım kafaya bir şey takarsak ve üzgün olursa uyumak biraz zorlaşabilir

0

kaliteli bit uyku için önce rahat bir yatak daha sonrasında yumuşak bir yastık ve gürültüsüz bir ortam gerekmektedir. tabi bu ekipmanlar gerçekleştikten sonra zamanın gece olması çok önemlidir. gece uykusu en rahat en güvenilir ve temiz uyku çeşididir. gece uykuları gerekli ekipmanlarla çok kaliteli bir şekilde uyku sağlayabilir ve günde zinde ve sağlıklı başlamanın en önemli yollarından biridir. aşırı yorgun olunan zamanlarda bunların hiçbiri olmasa bile siz kendiniz tarafından uyandığınızda yani bir başkası tarafından uyandırılmadığınız da kaliteli bir uyku elde etmiş olursunuz. kaliteli uyku bir çok şekilde insana fayda sağlamaktadır. göz sağlığı vücut sağlığı iş içerinde uyku gelme gibi problemlerin önüne geçmektedir. ve ayrıca yeteri kadar uyumak kaliteli bir uyku aldığımız anlamına gelmektedir. temiz ve sağlıklı bir ortamda uyumak. kaliteli uykunun vazgeçilmezlerinden biridir.