0

kaliteli bir uyku için erken yatıp erken kalkmanız sizin faydanıza olacaktır . uykunuzun almanız oldukça önemli . ne çok fazla uyumayı ne de çok az uyumalısınız . uzmanlar genellikle 8 saat uyku diyorlar ama gününüz müsaitse eğer siz saatten daha az da uykunuzun verimli bir şekilde alarak kaliteli uykuya sahip olabilirsiniz . özellikle uyku saatni geçirmeden hergün aynı ve erken saatler de yatarsanız sizin için daha verimli olacaktır . eğer uyku probleminiz varsa geceleri yoğurt yiyerek veya ayran içerek uykunuzu getirebilirsiniz. ayrıca kitap okumak sizin için faydalı olacaktır . böylece gözleriniz yorulduğu için daha rahat ve kolay bir uykuya sahip olursunuz. duş almanız da sizi ayrıca rahatlatacak ve daha rahat uykuya dalmanıza nesne olacaktır mehmet

0

kaliteli uyku için karanlık ortam tercih edilmelidir.

0

kaliteli bir uyku için mutlaka uyku saati belirlenmelidir sessiz loş ışıklı bir ortamda yatmak uykuya dalmayı kolaylaştıracaktır. kafaya çok fazla bişey takmamak gerekir düşüncelerden birazda olsa uzaklaşmak gerekir.

0

mesela bu saatlere kadar uykusuz kalmak yerine daha erken saatler de yatılmalı. düzenli bir saate bedene alışınca çok daha sağlık'lı bir uyku almış oluyorsunuz. çok fazla her şeyi kafaya takmamak lazım bu da etkiliyor koyunları sayma ritüeli bir yerden sonra kesmiyor.

0

uykum çok kötü geldiyse mekan zaman fark etmez kafamı koyar koymaz direk uykuya dalarım ama normal şartlarda uyumam için sessiz ve karanlık bir ortam olmalı.

0

sessiz ve karanlık bir ortam olması uyku kalitesini arttırır.