0

mantar sote yapabilmek için mantar, yeşil biber, kırmızı biber, çeşitli baharatlar, tuz, isteğe göre tavuk göğüsü, salça ve yağ gereklidir.

0

mantar sote yemeği kararında pul biber ve karabiber kullanıldığında son derece lezzetli olur. taze mantar, yeşil biber, soğan, sarımsak, domates ve baharatların birleşiminden oluşan mantar sote için mantar sevmeyenler mesafeli dursa da yemek piştikten sonra mantarın tadı marine edilmiş soğanla biberle domatesle değişmiş şekildedir.

mantar sote için gerekli malzemeler

1 kilo mantar
2 adet kuru soğan
5 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
3 adet domates
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber
pulbiber
mantar sote yapılışı – mantar sote tarifi

mantar sote yaparken şu aşamalardan geçiyorsunuz; öncelikle mantarları şapkalarından başlayarak sote dilim dilim doğruyoruz.

daha sonra doğradığımız yeşil biberleri ve soğanları tavaya atıyorsunuz. yaklaşık 10 dakika boyunca kısık ateşte biber ve domatesleri kavuruyorsunuz.

sonra domateslerinizi tavanın içine atıyorsunuz ve üstünü kapatıp pişmesini bekliyorsunuz.

domateslerde piştikten sonra sarımsağını ilave ediyorsunuz.

tüm içindeki besinler kavrulduktan sonra mantarlarınızı tavaya atıyorsunuz. sarımsak da ilave edildikten sonra 15 dakika boyunca tavada yemeğin pişmesini bekliyorsunuz. bu aşamada yemeğe tuz, karabiber ve pul biber de ilave edin. yemeğiniz 15 dakika sonra hazır.

şimdiden afiyet olsun…

0

mantar, sivri biber, soğan, domates sarımsak gibi malzemeler gerekmektedir. soğan, biber ve sarımsak kavrulur, salça ilave edilir. temizlenip kıyılmış mantarlar ilave edilip biraz yağda çevrilir. daha sonra domatesler ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir. tuz ilave etmeyi de unutmamak gerek tabii ki. afiyet olsun yapacak olanlara.