0

1 hafta çok benim için. çünkü birileri arıyor haberleşmem lazım. işlerden haberler geliyor bana oradan. iletişimde olmam lazım insanlarla. işimden dolayı mecburum sürekli iş olmadığı için .en fazla 1 gün telefonsuz yaşarım. onun için de bir şeyler uyduruveririm mecburen.

1

ne oksijen, ne su, ne yemek ihtiyacı telefon, ne ara yaşamsal ihtiyaç oldu? yaşarım ve muhtemelen algı ve farkındalıklarım daha açık olur. oyna kazan yarışmasında hangisi olmadan 15 dakikadan fazla yaşanmaz diye soruldu ve 10 bin kişi cep telefonu dedi. gerçekten bu kadar yaşamsal bir ihtiyaç mı? insan gerçekten hayret ediyor.

0

çok eskilere bakılırsa insan idare edebirdi ama şuan ki zamana bakılırsa çok alıştık teknolojiye ve onlar olmadan insan biraz zor alışır

0

telefonum kirildi 1 yil telefonsuz kaldim. cok zor gercektwn ama pc ye alistim telefonsuz dayanabilirm ama pc siz asla

0

ben kendim yaşarım da insanlar benim telefonsuzluğuma nasil alışacaklar? bana ulaşamayınca merak ederler iş yerinde falan sürekli arayıp duruyorlar. ona da bir çözüm bulursak çok rahat alışırım zaten telefon insanları özgürlüğünden alıkoyuyor

0

kendimi alıştırırsam daha uzun süre cep telefonu olmadan yaşayabilirim. şuan birçok işimi, banka işlemlerim dahil sürekli telefondan hallettiğim için telefon sürekli elimde. eğer telefondan yapmayı bırakıp bilgisayardan yaparsam bu tip işlerimi o zaman tabii ki 1 hafta boyunca telefonsuz kalırım. şüphesiz yanii...

0

yani gerçekten telefon günümüzde bize çok bağımlılık yapmış ve telefonsuz hiç duramıyoruz mesela ben bir ev hanımıyım ev işlerim var çocuklarla ilgilenmek var yemek var ama aralarında boş vaktim kaldığı zaman telefonsuz oturamıyorum istirahat ettiğim zaman bile telefon elimdedir yani telefonsuz yaşamak zordur ama insan bazen mecbur kaldıkça telefonum bozulduğu zaman ya da bir şey olduğu zaman para da olmayınca almayınca mecbur yaşamak zorunda kalıyor ama telefon insanın elinde olunca da internet olmasa insan için telefonun bir önemi de kalmıyor yani telefon internetle güzeldir.

0

geçen sene telefonum bozulmuştu, yirmi gün telefonsuz yaşamayı başarmıştım!!

1

telefonsuz bir hafta yaşayabilir miyim telefonsuz bir hafta yaşayabilirim telefonum bozulduğu zaman telefon almak için para biriktiriyordum o zaman telefonum yoktu şu anda yurtta kalıyorum ben şuana değil bugün hafta sonu olduğu için yurtta değilim ama yurtta bana telefon yasak olduğu için yani yurtta telefon serbest ama babam bana yasakladı �şin kötü yanı ne biliyor musunuz arkadaşlar işin kötü yanı babamla aynı okulda olmamız babamla aynı okulda olduğumuz için yurt nöbetçisi babam da oluyor yani telefonsuz geçiriyorum bir haftaya hani 2 hafta önce öyleydi şimdi babama baba internetim yok dakikam yok şarkıyı dinlemek için götürüyorum diyorum öyle izin veriyor ama bir hafta benim için az ben bir haftadan fazla da telefonsuz yaşadım zaten bir hafta telefonsuz yaşayınca anlıyor musun telefona gerek olmadığını telefon yüzünden benim derslerim notları azaldı daha doğrusu düştü o lanet telefonu almadan önce çalışıyordum canım sıkıldığı için şimdi canım sıkıldığı için şu anda soruma ne de sorduğun soruya cevap veriyorum neden çünkü telefonum var bu yani yani demek istediğim bu cevabım da bir hafta telefonsuz yaşayabilirim sana yardımcı olduysam ne mutlu bana.

1

keşke telefonla işim olmasa da telefonsuz değil bir hafta bir ay falan yaşasam. telefon kullanmaktan nefret ediyorum ama hem işim gereği hem de ailemden dolayı sürekli telefon kullanmak zorundayım. nereden girmiş hayatımıza şu telefon eskiden ne güzel mektuplaşma varmış. her şey bu kadar kolay bulunmuyormuş bu yüzden her şeyin tadı varmış. ama şimdi istediğiniz an istediğiniz kişinin değil sesi görüntüsünü bile görebiliyorsunuz hal böyle olunca da her şey çok basitleşti.

1

elbette yaşayabilirim tlfn işlemi doğdum tlfn ile öleyim

0

evet yaşayabilirim telefona normalde de çok bağlı birisi değilim sadece bu siteye girdiğim için telefonu sık kullanmaya başladım. bu siteye internetten de yani bilgisayardan da girebilirim benim için önemli değil telefonla vakit geçirmek öyle çok önemsemem açıkcası bu bakımdan sorun olmaz benim için. evet telefonsuz bir hafta durabilirim sanırım alıştığım için illaki zorluk çekerdim ama yine de bir şekilde olmamasına da alıştırdım herhalde.