7

incirin faydaları nelerdir?

93 cevap
0

incirin faydaları çoktur kabızlığı giderir cinsel gücü arttırır kolesterol dengeler

0

dünyanın bazı bölgelerinde egzotik bir meyve olarak bulunan incir olgunlastiginda tatlı ve suludr incirin bir çok faydaları vardır basta gelenleri şunlardır ;
kemikleri güçlendirir
kanseri önler
kolon kanseri tedavisinin kullanımında birebirdir
bronşiti onleyip bronşit tedavisinde kullanılir
cinsel ilişkide kısırlıgi önler
kolesterolü tedavi eder
yeni doğum yapan kadınların yemesi önerilir cunku süt yapan bir özelliği vardır
küçük bebeklerin +6 aydan sonra ek gıdaya geçildiğinde verilmesi önerilir
incirin aizemiri önler

0

unutkanlığa iyi gelir kalp icin sağlıklı kalsiyum oranı yüksek.

0

incir aynı adı taşıyan aynı adı taşıyan yumuşak odunlu 8-10 metre boyundaki ağacın meyvesidir.güneşe açık yerleri sever taze veya kuru tüketilir.100 gram incirde 18 gram su 3-4 gram protein 1 gram yağ 62 gram şeker 780 gram potasyum 160 gram kalsiyum 80 miligram magnezyum 70 miligram fosfor 5 miligram demir vardır.ayrıca yeterli miktarda a bj b2ı pp ve c vitaminleri kö-kürt mangan ve bakır da bulunur.bu maddeler dolayısı ile besleyici mülaye met verici gayet şifalı bir meyvedir.kurusu da pek faydalıdır.incir kur'an-ı kerim de ismi zikredilen mübarek gıdalardandır.cenab-ı hak incir adıyla anılan tin suresinde 'andolsun incir ve zeytine ' şeklinde buyurarak nimetler içinde bu iki gıdadan bahseder.bunun hikmetlerinden biri bu iki meyvenin çok mübarek ve faydalı olması,yanında yaradılışlarından me-dar-ı dikkat ve nimet çok şeylerin bulunmasıdır

0

incir lifli bir meyvedir ve magnezyum sodyum b6 potasyum kalsiyum gibi mineraller açısından zengindir. ayrıca vitamin a b1 b2 de incirde boldur. bagırsak aktivitesini arttırır.

0

incirin içerisinde yüksek oranda protein bulunur.içerisinde ki mineral ve proteinler hücrelerin yenilenmesini sağlar kabızlık ve sindirim sistemine iyi gelir içerisinde bulunan lif sayesinde zayıflamaya yardımcı olur.kalsiyum açısından zengindir ,bol demir vitamini içerir.omega 3 ve omega 6 yağ asitlerini içerir ,kalp hastalıklarına karşı korur ,yüksek tansiyonu düşürür...

0

incirin faydaları inanın saymakla bitmez,araştırmalar sonucunda ortaya çıkan veriler hayli ilginçtir.çok zengin özelliklere sahip incirin içersinde bakalım neler varmış?
potasyum ve kalsiyum açısından çok zengindir.ayrıca lif,magnezyum,mangenez sodyum,k vitamini,b6 vitamini,vitamin a,vitamin b1,vitamin b2,demir,fosfor,klor gibi çeşitli minarelleride içerir.incirin tarihi çok eski yıllara dayanır.milattan önce 5000 yıllarına dayanır.dünyanın bazı bölgelerinde egzotik meyve olarak geçer.olgunlaştığında tatlı ve sulu olur.faydalarına gelecek olursak; kemikleri güçlendirir,kanser tedavisi,kolon kanseri tedavisi,diyabet kontrolü,kroner kalp hastalıklarını önleme,kabızlığı önler,düşük kolostrol seviyeleri,düşük alzehimer riski,bronşit ve zührevi hastalıkların tedavisi,cinsel işlev bozukluğunun tedavisine oldukçs faydalıdır.

0

incir çok faydalı bir besindir.incir içinde bir çok vitamin bulundurur. karaciğere faydalıdır.kalorisi yüksek bir yiyecektir.doyurucudur.incir bağırsaklarımızı temizler.incir kemiklerimize güç katar,kansere bile önleyici bir özelliği vardır.

0

incirin bütün vucuda faydası olduğu gibi beslenmeye mideye karın bölgesine bağırsaklara göze boğaza çok faydalıdır.kemiklerin güçlenmesinde birebirdir.izmir ve aydın incirin anavatanı bilinir.
incirin kalitesi tabiki tartışılmaz.aydın ilimiz üretimin yüzde seksenini karşılamaktadır.incirde türkiye dünyada birçok ülkeye ihracat yapmaktadır.üretim fazlası olan bu incirler türkiyeye maddi yönden gelir sağlamaktadır.

0

incirin faydalarıda say say bitmez.kısaca bahsedecek olursak açsanız incir yiyip karnınızı doyurabilirsiniz,toksanız yemeğin peşine tatlı niyetine yiyebilirsiniz.kan yapar,şekeri düzenler,karaciğere iyi gelir,bağırsakları temizler.ayrıca derlerki incir ağacından düşen yaşamaz.net bir meyvedir ye güzelleş yaşamak istemiyorsan ağacıma çık intihar etmemiş sayılırsın düşersin ölürsün kafa rahat hacı..

0

incir her derde devadır demeyeceğim ama bağırsaklara iyi geldigini biliyorum bağışıklığı arttırır,

0

bildiğim kadarıyla incir bağışıklık ve sindirim sisteminin düzenlenmesinde faydalı aynı zamanda kadınlarım yumurtalıklarındaki zararlı madde atımında yardımcı olur ve kaliteli sperm sayısını arttırır. hamilelik sürecinde çocuğun gelişimi için gerekli vitamin ve minarelleri karşılamak için önemli bir besin kaynağıdır.

0

bağışıklık sitemini düzenleyici ve kabızlığa iyi gelen bir yapısı var çok faydalıdır

0

incirin faydalarından bir tanesi de bağışıklık sistemini güçlendirmesidir

0

incir lif bakımından zengindir. ancak kalori olarak fazla olduğundan genelde bir tanesi bir porsiyon sayılır

1

incir en sağlıklı meyvelerdendir. vitamin a b1 b2 b6, demir, fosfor, sodyum, magnezyum, kalsiyum, potasyum açısından zengindir. kemikleri güçlendirir, kanseri önlemeye yardımcı olur kabızlığı önler.

0

incirin yapısında çok miktarda lif bulunur.

0

inci'nin içinde yüksek miktarda lif olduğu için düzenli bağırsak işlevini desteklemeye yardımcı olur ve kabızlığı önler aynı zamanda ishal ve düzensiz bağırsak hareketlerinde ortadan kaldırır ben kabul olduğunda genelde yani değil kuru incir kullanıyordum kuru incirde herhalde iyi gelir diye düşünüyorum da ama kuru incirin kuru incir faydaları da var zararları da var çok yemekte de lazım çünkü çok fazla lif var içinde

0

incir lif , magnezyum , manganez , sodyum , b6 vitamini , k , potasyum ve kalsiyum açısından zengin olduğu gibi ; kemik yoğunluğu ve düşük tansiyonu destekler. cinsel işlev bozukluğu , kabızlık , hazımsızlık ve diyabet gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır

0

kemiklerin güçlenmesinde önemli bir meyvedir.bronşit tesavisi icin birebirdir.koleat4ole iyi gelir. faydalı bir meyvedir.kabızligı önler.omega 3 ve omega 6 içerir.