0

insanına göre değişir bazısını 1 yılda tanırsın.bazısını 30 yılda tanıyamazsın. bu hem insanla geçirdiğin zamana hem de çeşitli durumlarda onunla ilgili yaşadığın tecrübelere bağlıdır.

0

bence bu çok göreceli bir kavram ne kadar fazla zaman geçirirsen o kadar çabuk tanırsın bunu zamana bağlı kıyaslayamazsın.dikkat edersen ve kafa yapısını çözersen kısa sürer fakat sürekli buluşmaz sadece konuştuklarından anlamaya çalışırsan uzun sürer bu insanda biten birşey

0

bir insani tanimak istersen zor duruma düşmüş gibi yapman yeter eğer halen yanindaysa en guvenilir kisidir

0

bu işin yılı olacağını sanmıyorum. çünkü bazen kişi kendini çok net belli edebiliyor. mesela bir ortamda size sürekli muhalif oluyor ve görüşlerinizi önemsemiyorsa bu kişi sizin için değersizdir. ve bunun yıllarla hiç bir bağlantısı yoktur. bir günde bile çok iyi tanıyabilirsin.

0

bir insanı anında tanıyabilirsiniz. ancak "tanımak" terimine yaklaşımımızda biraz problem mevcut.
sanıyoruz ki tanıdığımız insan değişemez. oysa insan yaşadığı süreçte çevresindeki olaylar, içinde bulunduğun psikolojik durum ve hayatında bizim bilmediğimiz zaman dilimindeki nedenlerle sürekli değişim halindedir. o nedenle bugün bir insanı görür görmez tanıyabilirsiniz ancak yarın gördüğünüzde tekrar tanımanız gerekir. bir gün karşınızda farklı bir insan olduğunda bu onu tanımadığınız anlamına gelmez. o kişinin değişim geçirdiği ve artık sizin eski tanıdığınız kişi olmadığını gösterir. ki bu süreçte siz de değişim göstermişsinizdir.

0

aslında bir insanı tanımak onu yıllara yatmakla anlaşılmıyor malesef ki. keşke öyle olsaydı ama ne yazıkki öyle değil. bazen birini kısa sürede tanırsınız belki çok seversiniz belki de sevmezsiniz ısınamazsınız bilemem karşıdaki insnaın yapısına bağlı ama bazen de bir insanı senelerce tanırsınız daha doğrusu tanıdığınızı sanırsınız ama tanıdığınız gibi olmadığı no öğrenirsiniz. yani bu çok göreceli bir durum bana kalırsa. hayatta herşey bizim için ve biz insanlar zaman geçtikçe değişiyoruz daha farklı düşünebiliyorum hata yapıyoruz belki birbirimizi tanıyanadığımız zamanlar oluyor. bir insanın kişiliği karakteri aynıdır ama düşünceleri zamanla değişir. şu durum bence herkes için geçerlidir insan hiçbir zamana birini tam anlamı ile tanıdığını ifade edemez bence çünkü insan kendini bile tanıyamıyor bazen. insan hiç yapmayacağım dediği şeyleri bile yapabiliyor yeri geldiği zaman yani hayatta herşey bizin için bu bakımdan birini az tanıdım birini çok tanıdım gibi bir durum da olmuyor. ama daha uzun süre tanıdığınız bir insana daha çok güven duyuyorsunuz buda bir gerçek.

0

bana göre hiçbir zaman insanları tanıyamıyorsun. çünkü insanlar -çoğu- sana gerçek yüzünü göstermiyor. bir şey olur mesela, o olay olana kadar sana kendini öyle iyi tanıtırki anlayamazsın. bazen seneler geçse de bu zor bir şey aslında. çok numaracı düzenbaz insan var. ben senelerdir bildiğim arkadaşımı aslında bilmiyor, tanımıyormuşum.. benim ona yamuk yaptığımı düşünüyormuş, kanıtladım sonra pişman oldu mesela. bir de böyle şeyler var tabi. amann! insanları tanımak güzel değil ya. en iyisi az insan seçeceksin. zamanla gerçek yüzünü gördüğün an iyiyse tamam çürükse yallah.. bana kalsa en iyisi yalnızlık da işte o da zor oluyor bazen. en fazla 1-2 tane arkadaş şart.

0

hiç bir insanı tam anlamıyla tanıyamazsın çünkü birincisi karşındaki insanı görmek istediğin gibi görürsün o kişiye olan zaafın sevgin nefretin kısacası her şey o kişiye bakış açını değiştirir ve her hareketini kendine göre yorumlarsın ikincisi karşıdaki kişi senin onu nasıl tanımanı istiyorsa ona göre hareket edecektir ya da insanların onu nasıl görmesini istiyorsa o doğrultuda hareket ediyordur. herkesin yüzünde olduğu gibi ruhunda da maskeleri vardır. insan kendini bile tam tanıyamaz.

0

bir insanı tanımak için yıllar geçmesi gerek mi bilmiyorum ama bazıinsan kendini bir günde de belli edebiliyor ama bazen insan kendini beş yıl geçse de belli etmiyor yani bu şekilde bilmiyorum bir günde de belli edebilir bir yılda da on yılda da böyle edebilir

1

bir insanı tanımak için yıllar geçmesine gerek yok zaten bir insanı tanımak için onunla arkadaş ettiğin zaman ve aynı çevreyi aynı ortamı paylaştığın zaman onunla oturup kalktığı zaman rahatlıkla o insanın tanıyabilirsin de çözebilirsiniz n azından ben böyleyim mesela insanlar ilk gördüğüm an yargılamıyorum iyidir kötüdür diye onlara biraz arkadaşlık edip onları bir kaç günde çizebilir ve anlayabilirim eğer benim karakterime uygunsa ve çıkarcı insanlar değilse hayatıma sokarım ve onun da arkadaşlık kurarım ama eğer çıkarı için bana yaklaşıyorsa artık ondan uzaklaşırım yani ben bir insanı 10 günde çizebilirim.

0

bir insanı 1 ayda da tanıyabilirsin 1 yılda da 10 yılda da kişiye göre değişir bazı insanlar neyse o dur ama bazı insanlar kendi içine kapanıktır gizemlidir ne olduğunu çok zor çözersin

0

bence bir insanı tanımak yıllar ile olmaz. insanı tanımak için önemli olan o kişiyle paylastikların ve ortak noktaların olup olmadığını keşfedebilmektir.