1

herkesin sevdiği rokayı nedense ben hiç sevmem.. bana çok itici gelen bir aroması var bu bitkinin. tabii faydaları çokmuş..biraz bahsedip yazayım sizlere. roka için insanlar ya çok severmiş, ya da benim gibi çok nefret ederlermiş. rakı ve balık yanında eşimin tabiriyle keyiften keyife koşan bir yeşillikmiş. ingilizcesi rocket bu arada.. arkadaşım sabahları bol limon ve iyi bir beyaz peynirle yapar, annesinden öğrenmiş. bende ona beyaz peyniri ziyan ettin gitti derim mevzu açılırsa. lahmacunun da yanında verirler tabii ben yine ayıklarım onları.. etin, balığın yanında iyi gider derler..seveni çoktur ama benim gibi de sevmeyeni vardır. otoriteler tam bir "c" vitamini deposu olduğunu yazıyor.. sevenlere afiyet olsun o zaman..

0

cinsel isteği arttırır,güç verir şifa kaynağıdır

0

roka gözü geliştiri kemikleri saglamlaştırır ve beine çok faydalıdır

0

antioksidandır, kemik gelişimine katkı sağlar, içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde cilde yaralıdır, yapısında bulunan kalsiyum ve demir sayesinde saç sağlığını arttırır, kaslarda meydana gelen kasılmaları önler, alzheimer hastalığı riskini azaltır.

0

rokanın bir çok faydası vardır;
-roka antioksidan özelliğinden dolayı düzenli tüketiminde grip ve nezle gibi hastalıklardan korunulanilir.
-göz rahatsızlığına çok iyi gelmektedir.
-içerdiği mineral ve vitaminlerden dolayı cilde oldukça yararlıdır.
-içerisinde bulunan kalsiyum ve demir sayesinde saç sağlığına büyük faydası vardır.
-kaslarda meydana gelen kasılmaları önler.
-alzeheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır.
-diyet yapanlar için güzel bir bitkidir.

0

roka göz sağlığı için çok faydalıdır gözlere oldukça iyi gelmektedir içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cilde de oldukça yararlıdır içeriğinde bulunan kalsiyum ve demir sayesinde saç sağlığı konusunda da büyük bir öneme sahiptir ayrıca roka kemik sağlığı için de oldukça faydalıdır bu yüzden çocuklar yetişkinler ve yaşlılar için bol bol ve düzenli miktarda tüketilmesi gerekir.

0

roka diette çok amaçlı kullanılan bir sebzedir maydonoz gibi ödem atma özelliği vardır , tok tutma özelliği sayesinde az yemeğe yardımcı olur. içindeki vitamin sayesinde ise vücudu dinç tutar ve genç görünümü sağlar.

0

roka olsun marul olsun sebzelerin hepsinin faydası var demir eksikliğine de iyi geliyor bir çok şeye iyi geliyor ama bn yemem sebze etciyim bn