0

rokadan birçok çeşit salata yapılır tertemiz yıkayıp yapraklarını kesip bir kabın içine bırakılır üstüne ekşili sos tuz ile servis edilir bazen de roka soğan ve domates karıştırarak çok güzel bir salata elde edilebilir üstüne de peynir rendeleyerek güzel bir roka salatası çıkar.

1

rokaları güzelce yıkayın ve doğrayın.doğradığımız rokaları bir kaba alın ve soğan kesip üzerine ekleyin.arzuya göre domates keserek ekleyebilirsiniz.üzerine yağ ve ekşi dökerek biraz karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.bu salata en çok balık yemeğinin yanında iyi gidiyor.afiyet olsun...

1

roka salatası yapmak oldukça basit bir şeydir ve balığın yanında en güzel giden salata çeşididir. roka salatası yapmak için öncelikle rokaları güzelce yıkıyoruz sonra çok ince olmayacak şekilde kıyıyoruz.sonra 1 adet iri soğanı piyazlık şekilde doğrayıp tuzla ovalıyoruz. tokalar ile soğanı karıştırıyoruz.ben domates sevmediğim için salatanın içine domates duramıyorum ama domates sevenler içerisine küp küp doğranmış domateste ilave edebilir.salatanın üzerine nar ekşisi , zeytinyağı, biraz tuz ve pulbiber ekleyerek hazır hale getirilir.

0

demet halindeki rokayi tek tek parçalara ayırıp iyice yıkayın.
daha sonra elinizle rokaları bölün.
bölünen rokalari salata kabının içine alın.
2 adet domates doğrayıp salatanın içine ekleyin.
dilimlemis olduğunuz soğanı ve narı da salatanın içine ekleyin.
içine istedğiniz sosu koyabilirsiniz.
yakışan ise zeytinyağı, limon, nar ekşisi, ve tuz ekleyebilirsiniz.

0

yeşil soğan doğranır roka iri iri doğranir
domatesler 2 yada üç parçaya kesilerek derince bir kaba alınır limon suyu zeytinyağı ve nar ekşisi eklenerek karıştırılır
tuzu ayarlanır
servis tabağına alınır
üzerine zeytin ve beyaz peynir eklenerek servis yapılır

0

bol suda yıkanan rokalar ince ince kıyılır biz yeşil soğan ve maydanoz koyuyoruz ayrıca. üzerine bol limon ve zeytinyağı genelde balığın yanına yapılır.