0

ben kızarım ama 18 yaşından büyükse kizmam asla

0

kötü tepki vermezdim.güzel konuşarak herşeyi anlatırdım.onu bilgilendirir ve sigaranın ne kadar zararlı olduğunu söylerdim.eğer üzerine gitsem ve onunla inatlaşsam daha çok bağlanacak inadına gidecek olduğu için her zaman güzel konuşmak gerekiyor.psikolojik sorun yaratmadan konuşursak herşeyin üstesinden geliriz ve başarılı oluruz.teşekkürler

0

ona herseyi anlatir onlem alirdim oglumu bilinclendirirdim.

0

sigarayı bırak derdim sonra dayanamayıp kızardım.

0

ben cokn kızarım cunku bizler gibi arsıs olmasın

0

babası içmediği içinmediği için çocuğumda içmez he diyelim oldu böyle birşey ozaman ona olabildiğince onun kötü yanlarını anlatırım hatta ceza bile veririm çünkü sağlığı herşeyden önemli benim çocuğumun sağlığını önemsemezse kim önemsiyecek , hem pis kokuyor hem haram hem gereksiz bu durumu yaşasın istemem çocuğum için bu bir erkeklik değildir yada çok güzel birşey değildir ebevenylerin bunu anlaması lazım tabi önce kendisi engellemesi lazım ebeveynlerin , yanlış aileler yanlış çocuklar yanlış torunlar yanlış yanlış yanlışlar , sonra kötü bir toplum ?

0

çocuğumun sigara içtiğini öğrendiğim de çok üzülürdüm, kızmazdım çünkü benim evladıma kaliteli vakit ayıramamamdan kaynaklı oluşan üzücü vaka olarak kabullenmeye çalışırdım.çocuk yapıyorsanız madem ona gözünüz gibi de bakmalısınız, attığı her adımdan haberi olmalısınız.kötüyü iyiden ayırmalısınız,onun sizin için ne kadar da çok değerli olduğunu çocuğunuza aşılamalısınız,onu buna hissettirmelisiniz.ilk tepkim karşıma onu alarak konuşmak ve neden içtiğini öğrenmeye çabam olurdu.ilk önce onu dinlerdim, kendimden örnekler verirdim.içtikçe de var olan gücünün azalacağını söylerdim, sevdiklerine hakaret kendine zarar vermekle başlar derdim.zamanla bırakmasını isterdim, karşılığında ona istediği bir çok şey verebileceğimin sözünü verirdim.

0

ben 19 yaşında başladım başlamaz olaydım. babam öğrendiği zaman, bana hiç bişey demedi karşılıklı olarak. o nedenle bence kızmak lazım. belki beni dövseydi daha içmezdim.15 yıldır içiyorum içmez olaydım

0

neden içtiğini ve bırakması gerektiğini söylerdim.

0

kizip bagirmam ama neden ictigini sorardım. sonuçta sigaranin zararlarini biliyoruz

0

onun için çok sakıncalı olduğunu be sağlığa aşırı zararlı olduğunu anlatırım. içmemesi icin elimden geleni yaparım. eger ki hala içmekte kararlıysa kendi kararı olduğu için saygı duymak zorunda kalırım.

0

neden içiyorsun derdim sanırım ama kızıp bağıracağımı düşünmüyorum.