0

dış bakımı ve ağız bakımı bence gerçekten çok önemli çünkü sırf ağzı kokuyor diye ayrılan insanlar bile var. o yüzden karşınızdaki kişi için ve kendiniz için ağız bakımının düzenli bir şekilde yapılması gerekir. o yüzden dişler günde iki kez yemekten sonra 2 dakika boyunca fırçalanmalı .hatta fırçalarken fırçayı yuvarlattırarak fırçalamaya özen göstermelisiniz. ve diş aralarını diş ipi ile temizlemek gerekiyor . o yüzden diş aralarınında temizliğine özen göstermelisiniz .

0

diş fırçalama durumu özellikle son zamanlarda oldukça azaldı gibi geliyor. insanlar sadece yapmış olmak için banyoya giriyor ve belki de sadece yirmi saniye diş fırçasını dişlerinde gezdirdikten sonra işlemi tamamlıyor. ancak bilinmesi gerekiyor ki dişlerimizin temizliği aslında bütün vücudumuzun koruyucusu. çünkü ağzımızda biriken bakteriler yediğimiz besinlerle birlikte vücudumuza geçmektedir. kanımıza karıştıktan sonra bir çok hastalığa sebebiyet vermektedir. aynı şekilde sadece yediğimiz besinler de değil, dişlerimizin çürümesi de bir çok organımıza zarar verebilmektedir. şimdi bu bilgilerden sonra size biraz da nasıl diş fırçalamamız gerektiği konusunda bilgi vermek istiyorum. eminim bir çoğunuz için en önemlisi diş macunudur. ancak yanlış. en önemlisi diş fırçanızdır. herkesin kendine ait özel bir diş fırçası olmalı ve bu diş fırçasını üç aylık periyotlarla değiştirmelidir. ayrıca diş fırçasının dişinize göre olanını seçmelisiniz. bildiğiniz üzere yumuşak,orta ve sert olmak üzere üç çeşit diş fırçası mevcuttur. bu seçim diş minenizin durumuna göre yapılmalıdır. siz bunu anlayamazsınız ancak diş hekiminizden bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz. diş hekimi demişken bu ziyeretleri de senede en az iki kez yapmanız gerektiğini vurgulamam gerekmektedir. diş macununuz da yine kaliteli ve size yarayacak çeşitte seçilmelidir. diş macununu fırçanıza sıktıktan sonra kesinlikle ıslatmamalısınız. zaten ağzınızın içerisindeki tükürük ile ıslanan diş macunu köpürecektir. dişlerinizi sağa sola veya yukarı aşağı değil de elips hareketleri ile fırçalamanız gerekmekte ve bunun ayarını bilmeniz gerekir. ayar derken kastetmek istediğim şey ne çok bastırmanız ne de çok gevşek bırakmanız. özellikle diş minesini çok sert fırçalayıp inceltmek istemezsiniz. bu durumda diş hassasiyetiniz gelişebilir ve en ufak bir şeyde hatta nefes alıp verirken bile diş ağrısı çekebilirsiniz. bunun dışında söylemem gerekirse diş fırçalama süreniz ortalama iki dakika olmalıdır. bu iki dakikayı ağzınızın bölgelerine göre bölebilirsiniz. yani sağ arka otuz saniye sol arka otuz saniye gibi bu şekilde toplam zaten iki dakika olacaktır. ayrıca dişlerin yanında dil temizliği de önemlidir. bazı diş fırçalarının arkasında tırtıklı yapılar olmaktadır. bu yapının sebebi dil temizliğidir. yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. bütün bu işlemleri tamamladıktan sonra ağzınızı güzelce çalkalamalısınız. ağzınızda macun köpüğü kalmamalı. yardımcı olarak gargara yapabilirsiniz. ancak ben kimyasal kullanımına çok katılmıyorum. diş macunu zaten yeterince kimyasal. bunun yerine dişlerinizi misvak ile de temizleyebilirsiniz. kesinlikle diş ipi kullanmayın. diş etleriniz için oldukça tehlikelidir. ayrıca diş fırçanızı da kimseyle paylaşmayın. sabrınız için hepinize çok teşekkür ederim.

0

öncelikle diş macununuz hangi marka olursa olsun çok az miktar da alın fırçanıza. macunu çok koyunca daha temiz olmuyor hatta daha çok köpürdüğü için boğazınıza kaçabilir bu da sürekli hale gelirse size hastalık olarak geri dönebilir. daha sonra dişlerinizi aşağıdan yukarıya doğru nazik bir şekilde fırçalamaya başlayın. sert olursanız diş etlerinize ve diş minesine zarar vermiş olursunuz. her dişin ön yüzünü arka yüzünü üstünü fırçaladığınızdan emin olun. eğer diş fırçanız uygunsa arka tarafın da dil temizliği için kullanılan alan varsa orayı kullanarak dilinizi arkadan öne doğru temizleyin. ve ağzınızda biriken fazla köpüğü tükürün. ağzınıza bir miktar su alıp gargara şeklinde suyu her tarafa gelecek şekilde temizleyin. bu işlemi ağzınız da macun kalmayıncaya kadar tekrar edin. diş fırçanızı temizleyip kurutun. kurutmadığınız taktirde mikrop üreyebilir.

0

ben dişimi damaklarima zarar vermeden yavaş yavaş fircalarim okulda öğretmenimiz 2 ncı sınıftayken göstermişti yan yan fırçalarının da birde alt üst bir şekilde fircalamamiz gerekiyor bende öle yaparım hep püf noktası bu olsa gerek