0

sigara içen biriyseniz sigarayı bırakmak sizin için zor olabilir ancak imkansız değildir. önemli olan bırakmayı istemek ve kafanızda bitirmek bu şekilde başlayabilirsiniz. bırakmak için kararlı olmanız gerekir bunun için bir çok yöntem var eğer çok bağımlı biri iseniz, doktora başvurmanız da fayda var. doktor aracılığı ile de bırakabilirsiniz. ancak kendi içinizde de bunu başarabilir ve bırakabilirsiniz yeterki isteyin. ilk zamanlar oldukça zor geçer çünkü nikotinğn kandan atılmasını sağlamak zaman gerektirir. 2 gün kadar sabredersen eğer zamanla zaten vücut olarak istek azalacaktır. sigarayı beyininizden atmak için düşünmemeniz gerkiyor kararlı olmanız ve en çokda vaktinizi değerlendirmeniz boş kalmamanız gerekiyor. böylece bırakmanız daha kolay olabilir. bir şeylerle uğraşmaya çalışın bu fayda sağlar böylece kafanız dağılır. ayrıca sigarayı bıraktığınız zaman kafanızda bitirmenin şart çünkü daha sonra başlama potansiyeli olabiliyor. bırakınca kendinize olan güveniniz artacak ve en önemlisi nefes düzeninizin ne kadar f0zeldipini göreceksiniz.

0

kesinlikle bence bu konuda en önemli olan şey iradedir eğer iradeniz yüksekse ,güçlüyse hiçbir şey yapmadan da sigarayı bırakabilirsiniz ama eğer iradeniz zayıf ise ne yaparsanız yapın asla sigarayı bırakamıyorsanız ben bir sürü yol denedim ciddi anlamda aklınıza gelebilecek her şeyi denedim ama başaramadım ve şu an hala sigara kullanıyorum nikotin sakızını kullandım.nikotin sakızı o kadar iğrenç bir ilaç ki sanki tütünü ağzınızda çiğniyormuşsunuz
gibi ama nikotin sakızını attıktan sonra tekrar canınız sigara istiyor buna benzer başka bir yöntem olan patlıcan suyunu denedim yaklaşık bir hafta boyunca patlıcanın suyunu içtim evet bu bir hafta içerisinde sigara kullanmadım çünkü patlıcan seviyesinde de yeteri kadar nikotin olduğu için nikotin ihtiyacımı karşılıyordu.ama patlıcanın suyunu içmeyi bıraktıktan sonra tekrar sigaraya devam ettim son olarak sadece hastane kaldı yani hastanede doktorun vermiş olduğu ilaçlarla belki bırakabilirsiniz ama ben ondan da pek emin değilim çünkü doktorum var diye bütün ilaçlar eczanelerde de bulunuyor ben o ilaçlardan bazılarını kullandım ama hiçbir şekilde işe yaramadı.ne yaptıysam asla sigaradan uzaklaşamadığım hiçbir ilaç ve evde kendi kendime denediğim yöntemler işe yaramadı bence bu irade ile alakalı kesinlikle eğer iradeniz yüksekse bırakırsınız ama zayıf bir iradeye sahipseniz bu pek mümkün olmuyor.son olarak eklemek istediğim bir şey var eğer sigara içmek size keyif veriyorsa yemeklerden sonra veya içtiğiniz kahvenin yanında sigarayı arıyorsanız üzgünüm ki sigarayı bırakmak biraz zor oluyor çünkü kendimden örnek verecek olursam yemeklerden hemen sonra sigarayı ağrıyor gözlerim kahve içince gözlerim yine sigarayı ağrıyor bu gibi durumlarda bazen sigarayı bırakmak istemiyorum içmeyi seviyorum diyelim ama tabii ki de vermiş olduğu zararları biliyorum.bırakmaya çalıştım bir şekilde başarılı olamadım umarım siz başarırsınız.

0

ülk basta iradeniz yüksek olmalı! eger kafanıza bu u koyuyorsanız nefsinize sahip cıkmalısınız. 181 sigara bıraktırma hattını arayıp daha detaylı bilgi sahibi olursunuz. fakat benim söyliceklerim alışkanlıgınıza göre kendinize bir ugras bulun. mesela bazıları “ben elimde sigara olmadına alıştım olmayınca olmuyor!” derler. bu kişiler ellerine kalem gibi ürünler kullanarak bu alişkanlıklarını gidere bilirler. bazıları işe “ben dudak tiryakiliği yasıyorum!” diyorlar. bu kişilerde kürdan gibi mahzemeleri kullanarak bu alışkanlıklarından kurtula bilir. elektironik sigaralar var piyasada suanda. bu ürünlerde sigarayı bırakmak için size yardımcı olacaktır.

0

sigara bırakmanın en etkili yolu sigara satın almamaktır. biraz ilginç gelebilir ama sigara satın almayarak kendi nefsini terbiye edebilirsin.

0

ilk önce , onu neden içtiğini bul sonra neden bırakmak istediğini .sanırım çözersin nasıl yapacağını bırakmayı .biz ne desek boş kendi içinde çözmen gereken bi durum .

0

kararlı olduktan sonra bırakılır bence. inanın kendinize.