0

psikoloji bozukluğunu gidermek için sosyalleşmek oldukça önemlidir. çevrenizde insanlar ile tanışmak veya yeni aktiviteler edinmek kurslara gitmek spor yapmak çeşitli faaliyetler de bulunmak size iyi gelecektir. ruhsal açıdan ve psikolojik açıcan kendinizi iyi hissedeceksiniz. özellikle temiz hava almak dışarı çıkmak dolaşmak gezmek arkadaşlarınız ile sohpet etmek dertleşmek paylaşmak iletişimde bulunmak da size iyi gelebilir. imkanınız var ise, bulunduğunuz ortamdan biraz uzaklaşıp şehir dışına çıkmak veya bir süre tatil yapmak size çok öok iyiy gelecektir. psikolojiniz açısından faydalı olacaktır. psikolojinin daha iyi olması için psikoloğa veya psikiystıra giderek sorunlarınızı paylaşmanız sizin yararınıza olacaktır. böylece bu sorunları aşmış olursunuz. veya ilaç yardımı ile de tedavi edilebilir. aslında herşey insanın elindedir. ancka bazen çok ağır kendimşz kaldıramayacağımız sorunlarla karşı karşıya kabailiyoruz depresyon geçirebiliyoruz. bu tür rahatsızlıklar da bimutlaka doktora görğnmemiz gerekiyor.

0

sitresten uzak durmalı daha pozitif düşünce

0

psikoloji bozukluğu derken çok kapsamlı bir konudan bahsetmişsiniz. ne tür bir bozukluk bu doktora gidilip teşhis konulmuş mu anlayamadığım için, öncelikle bir doktora gidilip tam anlamıyla hastalığın teşhisinin konulmasını önerebilirim.

0

psikolojik rahatsızlığına bağlı anksiyete, panik atak gibi rahatsızlıklarsa hemen bir hobi edinip zamanları kaliteli geçirmek bol kitap okumak empati geliştirmek, ön yargıları kaldırmak, belki korkularını silmek için işe yarayabilir. öncelikle kişi'nin rahatsızlığının farkına varıp rahatsızlığını kendi çözme yönetemlerine ilerlemesidir spor çok etkili olur kişinin kendine güveni artarsa sorunlarla daha iyi başa çıkar bir (eski) panik atak,sinir ve anksiyete hastası olarak bir çok arkadaşımın 3-5 yıldır ilaç tedavisi görüp halledemediği şeyi kendim başardım korkularımın üzerine gittim atakların sonunda bir şey olmadığını ve bu atakları benim oluşturduğumu her ne kadar durumlar ve yaşadıklarım da etkilemiş olsa da bunu ben yapıyorsam ben çözerim diye düşündüm ilaç tedavisine başvurmak yerine psikolog yardımı aldım bir süre sadece kendimi ve içimdekileri anlatmak için ama bunun dışında hayatımı kendim değiştirdim yeni hobiler edindim kendi yeteneklerimi keşfettim kendime zaman ayırdım ve bu rahatsızlıklarımı yok ederken öz güvenim arttı insanlar bu hayata bir kere geldiklerini ve dünü tekrar yaşayamayacağımızı anlarlarsa hatalarıyla, yanlışlarıyla bile mutlu olmayı öğreniyor her şey bir tecrübe hayatımızda ve yaşadığımız hiçbir şey bizi yıkamaz sadece öğreniriz ve iyi sonuçlar çıkarmalıyız iyi olabilmek için. ben buna inanıyorum bende etkili oldu umarım sizler içinde etkili olur.

1

psikolog veya psikiyatıra gitmek de fayda görüyorum sebeplerinin bilinmesi tedavinin edilmesi amacıyla.

0

iyi bir psikologa gidilebilir en etkili çözüm bu.

0

psikiyatri doktoruna gitmek lazım. o çaresine bakar.