0

mevsim değişikliklerinde soğuklar da basimizinin en. büyük belası boğaz ağrısı sabah kalkınca kurumasindan dolayı berbat bir tat ve boğazda büyük bir ağrı şişkinlik oluşuyor ne yediğinden ne içtiğinden bişey anlamıyor insan bu zamanlarda yapılması gereken kendini baya zorlayarak hiç olmadığı kadar sicak içecekler içmek bide adını tam hatirlamiyorum oral kullanılan bir sprey vardı mentollü onu kullanirsan acısını biraz hafifletir ama en iyi ihtimalle 4 gün bu acıyı çekersin bide ananemin bana yaptığı ve bence kesinlikle faydasını gördüğüm tülbent tarzı bişey bağla boğazına terliyorsum baya fayda ediyor gece yatarken de yattığını yere bir bardak su bırak eğer ev petek yolu ile isiniyorsa odadaki havayı kurutuyor buda boğazda baya bir kuruluk yapıyor

0

bildiğim kadarıyla meyve de yani meyve yemeniz portakal mandilanaya gibi yiyecekler de fayda sağlar öksürüğe ve boğaz ağrısına karşı iyi gelmektedir.

0

ihlamur içmek boğaz ağrısına iyi gelir. ihlamur kaynatıp içerseniz veya bal süt karışımı yaparsanız eğer ballı sütü içerseniz boğazlarınız biraz daha yumuşar ve öksürüğünüz geçer. bir de son olarak bildiğim kadarı ile

0

tamamen geçiren bir yöntem değil ama faydası çok oluyor.kaynamış suyun içine biraz viks koyduktan sonra kafanızı suya doğru eğin ve başınıza da bir battaniye gibi bir şey alırsanız faydası olacaktır.

0

boğaz ağrısını geçirmek için doğal bir yolu vardır evde bir kaşık kekik bir bardak suyun içine bırakarak kaynatın ve kaynadıktan sonra o suyu süzün soğumaya bırakın ılık bir şekilde 3 kere gargara yapın o gün içinde 3 defa her defasında da 3 kere gargara yaptıktan sonra boğaz ağrınız kalmayacak.