0

öncelikle tantuni yapımı için gerekli malzemeleri emin etmek gerekir. bu malzemelerin başında hepimizin bildiği üzere et gelir tabi et seçimi en önemli kısmı çünkü etimizin kalitesi yapacağımız tantuninn lezzetini ortaya çıkaracak olan en önemli faktördür. etin yağsız kısmından yani biftek dediğimiz etimizi alıyoruz ondan sonra ince ince doğruyoruz doğradıktan sonra güzelce haşlıyoruz.evet yanlış duymadınız öncelikle haşlıyoruz.ağızda dağılacak kıvama gelene kadar haşladıktan sonra soğuması için on beş ila yirmi dakika arası soğuması için bekletiyorruz bu bekeme esnasında gereken diğer malzemelerimizi hazırlamaya koyluyoruz. bu malzemeler domates,soğan,maydanoz ve baharat çeşitleri malzemelerizi özenle yıkayıp doğradıktan sonra ayrı ayrı saklama kaplarında tutuyoruz. evet şimdi asıl konuya tantuniyi nasıl yapacağımızı anlatalım soğumaya bıraktığımız bifteğimizi tavaya koyup yağ ve su yardımıyla pişiriyoruz önceden haşladığımız için byu süre çok uzun olmatyacaktır zaten ufktan renk gelecektir biftek kararmadan lavaşı alıp üştüne atıp yağına iyice banıp sonra sırasıyla malzemeleri ekmeğimizin içine serptikten sonra açılmayacak şekilde sıkıca sarıp yemeye hazır şekilde sofraya koyabiliriz. servisn yanında limon, lahana turşusu ve turşu biberinin yanısıra roka da olmasını tavsiye ederim.

0

tantuni ayran gerisi yalan teriminin geldiği en açık ve lezzetli yiyecektir . ucuz tavuk etinin liğme liğme edildiği geleneksel bir sokak yemeğidir.

1

tantuni mersin ilimize has yemeklerinden biridir. etin sodelenmiş haline kuyruk yağı eklenerek yapılır. bu yemegi herkes evindede rahat yapabilir. yapıma geçmeden önce hangi malzemelere ihtiyacımız var şimdi onlara bir bakalım.
malzemeler;
250 gram dana antrikot (dananın sırt kısmı)
bir adet büyük kuru soğan
iki küçük domates
iki kaşık pamuk yağı
iki adete yeşil biber
sumak
kırmızı toz biber
karabiber
tuz
1,5 barda su
yemeğin yapılışı ise şöyledir;
dana antrikotu küpler şeklinde kesin ve tencereye ekleyin. üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin. suyunu çekene kadar haşlamaya devam edin. wok yada saç tavayı ocakta kızdırın. pamuk yağını tavaya dökün, haşlanan etleri de üzerine ekleyin. daha sonra üzerine toz kırmızı biberi ilave ediniz ve bir su bardağı ara sıra üzerine dökünüz. etler suyuna çekene kadar pişirdikten sonra biberlerin içini alarak sac tavada kavurun. biberler kavrulduktan sonra etlerin yağını almak için bir lavaşın içine atın ve üzerine bastırın. doğranmış soğanları ve domatesleri de ilave ederek kısa bir süre daha pişirmeye devam ediniz. pişen etimizi sandviç ekmeği ya da lavaşın içine alarak sunum yapın ve siz de afiyetle yiyin

0

tantuninin meşhur oldugu ilimiz mersin'dir. tantuninin yapılışına gelirsek eğer;
yarım kilo dana eti
1 adet kuru soğan
yarım demek maydanoz
2 adet orta boy domates
kırmızı toz biber
sumak
sıvıyağ ve
su malzemeleridir. yapılışına geçelim. etimizi minik minik doğrayıp haşlıyoruz. et haşlanırken domatesleri minik minik doğruyoruz,kuru soğanı uzun ince piyaz şeklinde doğruyoruz. maydanozu doğruyoruz. ayrı bir kaba maydanoz ve soğanı alıp üzerine göz kararı sumak ekliyoruz. saca sıvıyağ döküyoruz. su ekliyoruz, haşlanan etlerimizi ilave ediyoruz üzerine tuz,toz biber ekliyoruz. bir kac defa çeviriyoruz. sonra saca lavaşları teker teker koyup yağlıyoruz. yağlanan ekmekler tabaklara alınıp üzerine domates,maydanoz karışımını yayıyoruz ve etleri ilave ediyoruz. daha sonra sıkıca sarıp sacda önlü arkalı kızartıyoruz. isteğe göre ayran yada limon ile servis edebilirsiniz. afiyet olsun.

0

malzemeler;
yarım kilo dana eti,
1 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
2 orta boy domates
tuz
kırmızı toz biber
sumak
sıvıyağ
su
lavaş
dana eti minik minik doğranır ve haşlanır.domatesler küçük küçük doğranır,kuru soğan ince uzun doğranır,maydanozları da doğranır bir kapta maydanoz ve domates karıştırılır,göz karar ısumak atılır. haşlanan etler kenara ayrılır.
bir tane saçın içine,1 çay bardağı sıvı yağ eklenir,1 su bardağı da su eklenir,ardından haşlanan etler koyulur ve göz kararı toz biber atılır.tuz atılır,bir iki tur çevirilir.
çevirdikten sonra saça lavaşlar tek tek kapanarak ekmekler yağlanır.yağlanan ekmekler tabaklara alınarak içine kenarda duran domates ve soğan,maydanoz sumak karışımı koyulur.üzerine pişen etlerden koyulur.dürümler sıkıca sarılır.bütün hepsi sarıldıktan sonra dürümler saça konularak önlü arkalı hafifçe kızartılır.yanında limon ve isteğe göre ayranla servis edilir afiyet olsun:)

1

tavuk veya kırmızı et minicik minicik kesilip ona özgü bir saç tavada baharat ile birlikte kavrulur. birazda su eklenir pişirilirken.

1

etini aşırı minik kesiyorlar. zar büyüklüğünde. en küçük zar boyutu ne ise o şekilde.

1

et aşırı minik kesilip özel bir sacta kavrulur yağ ile, baharat eklenir. az az su eklenerek sürekli kavrulur. lavasa sarılıp yenir.