0

uyku düzenini sağlamak için öncelikle gece yattığımız saat kadar gün içerisinde ne kadar yoruluyoruz uyuyacağımız kaç saat uyku bu yorguluğumuza iyi gelir onada dikkat etmeliyiz bir de yattığımız yatağın rahat olup olmaması da önemli yatak bir rahatta yetişkin bir insan için günlük 6 saat uyku bedeni dinlerdirir ve de uykuyu almış bir şekilde saat kurmadan bile erkenden uyanabiliriz.zaten o zaman uykumuz uyku düzeni girer.

0

hergün aynı saatte yatıp, hergün aynı saatte kalkarsak düzene sokarız. falat bunu eger kendi imkanlarımızla yapamıyorsak, bir uzman yardımı ve destegi alabiliriz. uyuku ilacları kullana biliriz. bunun bir çok alternetif yolları vardır. mesela kendinize bir saat belirleyin bu saatte uyuyun ve bir saat belirleyip o saate alarım kurun. o saatte kalkın ve bunu bir kac hafta tekrar edin. zaman gectikce bu bir alışkanlık haline gelecektir. bununla beraber hergün aynı saatte uyumaya ve alarm kurmadan aynı saatte kalkmaya baslayacaksınız.

0

düzenli yaşam koşullarıni sağlayarak. başka yolu yok.

0

ben çok sık yaşarım uyku düzensizliğini. istediğim zaman da düzene koyarım hemen. bunun için iki yöntem var.
- erken uyumak: şimdi diyeceksiniz ki zaten akşam uyuyamadığım için düzenim bozuluyor keşke erken uyuyabilsem diye. bunun da kolayı var. uyumak istediğiniz saati belirleyip en az yarım saat önceden yatağa gidiyorsunuz. size en rahat gelen uyku pozisyonunu alıyorsunuz ve kendinizi bir denizanası olarak hayal ediyorsunuz.( bu yöntem amerika ordusunda çok sık kullanılan bir yöntemdir.) bir süre sonra nefes alışverişlerinizin düzenli ve yavaşladığını hissedeceksiniz ve gerisi yok uyumuş oluyorsunuz.
-erken uyanma: gece uyuyamadınız diyelim ve uykunuzu düzene sokmaya kararlısınız. sabah erken uyanmak zorundasınız. alarm kurun erken saate ve mümkünse bu her zaman kullandığınız alarm sesi olmasın farklı sesler sizi daha çabuk kendinize getirecektir. tüm gün uykusuz kalmak zorunda kalsanız da akşam erkenden uyuyabileceksiniz böylece.