0

uyku düzeni nasıl sağlanmalıdır sorsana kesin bir cevap ver ile mesela bu soru insandan insana göre değişir mesela benim isim bir uyku düzenim belirli bir uyku düzenim yoktur ama bazı kişiler zamanında uyuyup zamanında kalkandere uykusunu almış bir biçimde olurlar ama bazı insanlar da vardır ki geceleri uyumaz gündüzleri uyur ya da üç dört saat sabah uyuyup akşam hiç uyumayanlar da vardır bu şeye göre değişebilir bir şeyde öznel bir yargı da olabilir herkesin ne kadar uyudu ve nasıl bir uyku düzeni ne oldu her şeye göre değişebilir bazılarının iç sebepler yüzünden bazılarını bazılarına kalsa olanlar mesela ilaç içmek için uyananlar uyuyamayanlar ve yetiştiği için birini yarıdan fazlası uyuyarak geçirenler olmak üzere bir cok kategoriye ayırabiliriz yani insanın uyku düzeni kişiye göre değişir kiminin uyku düzeni geceyken kiminin gündüz olabilir şimdi uyku düzeninin sağlanması kendisine bağlıdır başkaları buna karışamaz ama bence insanın düzeni ne olursa olsun günde 809 saat kadar uyması gereklidir gününü güzel ve sağlıklı geçirebilmesi açısından

0

uyku duzenini uyuyarak sonrada uyanarak girebilir

0

aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmanın yanı sıra gece uykusu da çok önemli bir etkendir. bir çok kez deneyimlemiş olmamın verdiği bilgi ile şunu söyleyebilirim ki ne kadar uyursam uyuyayım gündüz uyuduğum zaman verimli bir uyku olmuyor.

0

her gun ayni saatte uyumalidir ve boylelikle iyi bir uyku duzenine sahip olunur

0

uyku düzeni herkesin yapısına göre değişiyor. ama eskiden beri bilinen bir şey
erken yatıp erken kalkmak. yani bilim adamları şu an bir insanın yedi saat uyuması gerektiğini söylüyor. beş saat uyuyan da var on iki saat uyuyan da var. sonuç olarak her bünye farklıdır. uyku düzeni ancak sürekli aynı saatte yatıp sürekli aynı saatte kalkmak ile sağlanabilir. birgün çok uyuyup birgün az uyumak ile uyku düzeni sağlanmaz.