0

asla büyük konuşmak istemem ama tabiki ailemin kabul ettiği bir insanla evlenmeyi tercih etmek isterdim. ancak, eğer herşeye karışan bir ailem olsaydı mesela sırf kendisi istemediği için ortada herhangi bir sebep yokken böyle bir şey söyleseydi yani eğer ailem sorunlu olsaydı ortada bir sebep yokken benden böyle birşey isteselerdi ozaman düşünürdüm ve kendim bir karar vermek isterdim eğer gönlümde varsa yuva kurmayı isteyebilirdim. ancak eğer bir sorun varsa bana uygun biri değilse ne bileyim hataları varsa belki benim göremediğim şeyleri ailem görmüştür veya ailem bu konuda daha tecrübe sahibi olduğu için böyle bir değerlendirme de bulunuyor olabilir yani bunun için ailemin bir sebebi varsa kendince bunu benimle paylaşmalarını ve ortak karar almayı düşünürdüm. yani ailem tabiki benim için daha önemlidir ama o an ne getirir o anda ne yaparım bu ancak ozaman bağlı büyük konuşmamak gerekir bazen duygularınız sizden üstün çıkar hiç belli olmaz.

0

ailemin istemidiği biriyle evlenmem aileme güvenirim her zaman yanlız aile derken hepsinin görüşünü alırım tek tek çoğunluğun ne düşündüğü önemli ve bu düşüncelieri bana mantıklı geliyorsa evlenmem.

1

hayir. herseyden once ailem gelir. sonucta beni bu yasima kadar getiren ailem. her zahmete gogus geren yine ailem. tabi ki eşin sevgisi ilgisi ayri olacaktir ama ailemin istemedigi biri ile yuva kurmak istemem. çünkü ailem benim iyiligimi ister. eger ki onay vermiyorlarsa bunda hakli paylari elbetteki vardır. karsi tarafa da bunu uygun bi dille anlattigimda , kimsenin uzulmesine olanak saglanmamis olur.

0

ailemin istemediği biri ile kesinlikle evlenmezdim. ailem itiraz ediyorsa mutlaka mantıklı bir açıklaması vardır.

0

ben istemiyorsam zaten ailem istesede evlenmem. aslında durum biraz karışık şöyle ifade edeyim. sen aslında onunla huzurlusundur ama ailen onu mesela işi olmadığı için istemiyordur. bu çok saçma olur. dinlemem ve evlenirim. onun haricinde böyle bahane ve sebepler olmadığı sürece kimin ne dediği açıkçası umrumda değil. yıl 2019 olmasına ragmen hala insanlar ailelerini dinleyip başka bir kişiylede evlendirilse neticede yine şiddet görüyor hatta ölebiliyor. aileler bu konuda belirleyici bir kitle gibi görünüyor bizim ülkemizde ama sonuç hiçte öyle değil. herkes sevdiğiyle olsa dünya da şiddetde azalır huzurda artar.

0

tabikide izin vermezdim biri sevmeyen kişi ailemin hayatina sokmam ve eblendirmesinede izin vermem.

0

her şeyden önce ailem gelir. ailemin istemediği biriyle hayatta evlenmem. beni bi günüme ailem getirdi. onları hiç bir şeye değişmem. ailem istemezse gerekirse evlenmem. ailem benim kötü gün dostum aynı zamanda. onları niye sonradan gelen biri için değişeyim ki

0

niye ismemediklerini iyice anlamya calısırım. benim göremeyip onların gördüğü şey nedir? bilmek isterim. eger kendileri basit ve gereksiz bir sebepten dolayı istemiyorsa onları ıkna etmeye calısırım. sonuc olarak ben evlenirim. sevşyorsam o hayatı ben yasıcaksam evlenirim. ileride pişman olabilirim peki ama yinede evlenirim.

0

aslında insan büyük konuşmamalı. çünkü hayatta ne olacağı gerçekten belli olmuyor. ama ailemin istemediği biriyle evlenmeyi tercih etmem. çünkü normal şartlarda bu şekilde karşımda durup evlenme olmaz diyecek insan değiller. eğer diyorlarsa demek ki bir sebebi var.. yüksek ihtimalle ailemi dinlerim ve evlenmem. tabii bu da kolay bir şey değil bağrınıza resmen taş basmanız gerekiyor. inşallah güzel günlerimiz olur boşverin kapatın bu konuları..

0

niye evleneyim ki onlar istedi diye sanki ben mutlu olacakmıyım doğru kişi olacak mı benim için beni sevecek mi bana saygı duyacak mı kim bilir nasıl biri çıkacak belki kötü huyşarı olacak yalan söyleyecek şiddet uygulayacak bunları bilemeyiz ki bu yüzden kimse tanımdan etmeden sırf aile istedi diye evlenmesin sonuçta aileniz değil siz onunla yaşayacaksınız bu yüzden de siz seçmelisiniz başkası değil onlar sadece fikirlerini söyleyebilirler müdahale etmemeliler çünkü onlar yüzünden yanlış seçimler yaparsanız sonra bedelini ödemek zorunda kalırlar bence kimse böyle şeylere neden olmak istemez.

0

ailemizden izin alıncaya kadar devam ederdim ve ailemi bu konu üzerinde ikna ederdim.

0

ne yapar eder ailemi evlenmek istediğim kişiyle evlenmeme izin verinceye kadar ikna etmeye çalışırdım. eğer ailem gerçekten çok saçma nedenlerden dolayı evlenmeme izin vermiyor ise evlenirdim ama haklı sebepleri varsa yine de doğruları ve iyi yönlerini anlatarak onları ikna etmeye çalışırdım. eğer gerçekten beni düşünmeden kesin ve kesin bir şekilde inat yapıyorlarsa bu durumda evlenirdim.

0

aşıksam evlenirdin çünkü aşk birkere bulunur insanı.

0

aile birinci sırada olur aıle ıstemıyorsa bı bıldıgı vardır haksız ıse ıkna edilir

0

hayatta böyle bir isteği kabul edemem, sonuçta ömrümü paylaşacağım birini benim seçip beğenmem gerekiyor.karşılıklı duygular olduğunda, her iki tarafta çok mutlu bir yaşantı sürecektir.ailem herşeyime karışabilir ama geleceğim adına adımlarıma planlamalarıma karışamaz asla, böyle bir şeyi insanlar nasıl kabul ediyorlar anlamıyorum çünkü çağ dışı bir durum.

0

ailemin ne dedigi onemli gercekten isinmiyolarsa birilerine demekki bizim hissedemedigimiz seyi hissediyolar

0

seviyorsam evleneceğim kişiye güveniyorsam evlenirim.

1

evleneceğim kişiye ve durumlara bağlı olarak değişir. gerçekten ailemi rahatsız edecek durumlar varsa iyi düşünür ve büyük ihtimalle evlenmem. ama birlikte olduğum kişinin her şeyinden eminsem her şeyi göze alıp evlenirim.

0

soruyu yanlış anlamışım ya tam tersi anlamışım ailemin istemediği kişiyle evlenirim çünkü benim tercihim kesinlikle seviyorsam herşeyi yaparım

0

hayır evlenmem hele istemiyorsam asla evlenmem ablamdan dilleri yandı bir daha yapmazlar diye düşünüyorum ablam onların uygun gördüğü ve istediği kisiyle evlendi şuan çok mutsuz çok dertli ...annemler bişey yapamıyor tabiki ve onun bu hali yüzünden bana böyle bir teklif ile gelemezler gelseler bile cevabım hayır olur asla kabul etmem benim sevdiğim insan olacak tabikide