0

en sağlıklı yicekler tabiki kendi yetiştirdiğimiz yicekler onlarda görerek hemde besin değeri yuksek hepsinin başında yeşil yapraklı olaarak sebzeler vedee tabiki meyveler vardir.bunun yani sıra çerez turleride çok faydalidir

0

pek çok sağlıklı yiyecek bulunmaktadır.bunlara ilk olarak süt ve süt ürünlerini örnek verilebilir.daha sonrasında kırmızı et ve tavuk eti söylenebilir.balık da sağlıklı yiyecekler listesinin baslarindadır.

0

en sağlıklı yiyecekler evde kendi yaptığınız yiyeceklerdir. kendi yaptığınız yoğurt, probiyotik açıdan çok zengindir. kendi yaptığınız peynir. şekersiz, sadece pekmez hurma ve bal kullanarak yaptığınız pastalar, tatlılar.

0

en sağlıklı yiyecekler dediğinizde bunu gruplara ayırmak kullanılacak çözebiliriz başta kullandığımız ekmeğin doğru bir ekmek türü olduğunu düşünmüyorum eskiden kullandığımız kepekli ekmeklerin kullanılması gerekiyor insanların piyasada dolaşan çoğu da sağlıklı olmayan tavuk etlerinin kullanma kullanmaması gerekiyor onun yerine kırmızı et balık etinin kullanmak sağlık yönünden daha faydalıdır bol bol sebze tüketilmeli mevsimine göre meyveler yenilmelidir

1

en sağlıklı yiyecekler olarak mutlaka önce sağlıklı bir yaşam için besinlerimize dikkat etmeliyiz.mutlaka kendimize uygun bir besin programı ayarlayıp bu oluşturduğumuz besin programını uygulamalıyız.dengeli bir beslenme programı hazırlamamız lazımdır mutlaka.fast food yiyecekleri sürekli tüketmememliyiz.çünkü bu yiyecekler sağlığımız açısından çok zararlı olduğundan mutlaka dikkat etmeliyiz.mutlaka her gün bol bol vitaminli ve proteinli besinler tüketmeliyiz.tavuk yemenizi çok öneririm.çünkü çok faydalıdır.

0

- yeşil yapraklı sebzeler ; özellikle vitamin açısından çok zengin olduklarından en sağlıklı yiyecekler listesinin bence en başında olmaları gerekiyor.
- balık ; içinde bulundurduğu omega3 'den dolayı hem çok sağlıklıdır hemde henüz insanoğlu tarafından genetikleri bozulmamıştır.
- her türlü meyve de bu listede almalı bence hepsinin ayrı özellikleri ve vitaminleri var. tabii içinde bulundurdukları şekeri dikkate alarak abartılı bir şekilde tüketmemenizi öneririm.
- kuruyemişler ; özellikle ceviz, fındık, yer fıstığı öneririm ben çok sağlıklı olduklarını her yerden edineceğiniz bilgiyle öğrenebilirsiniz.
- baklagiller ; hafta da en az üç gün tüketmemiz gerektiği söyleniyor.
- yoğurt ; hemde evde mayalanmış olanından çünkü paketlenmiş ürünlere güvenilmiyor artık. çokta zor değil mayalaması uğraştırmıyor insanı. kemik gelişimi yada kemik erimesini önlemede bire bir olduğu söylenir hep.
- yağsız kırmızı et ; hayvansal yağların kalbimiz açısından kötü sonuçlar doğuracağını bildiğimizden etimizi mümkün olduğunca yağsız tüketmeliyiz.
- yukarıda ki madde de hazır yağdan bahsetmişken zeytinyağını es geçmek olmaz diye düşündüm.

0

en sağlıklı yiyecek insanın kendi ürettiği sebze meyvedir.

0

en sağlıklı yiyecekler tabii ki organik oranlarıdır. sebze ve meyvelerde hormonsuz olanlardır.